Swedbank

Swedbank är en av landets storbanker. Banken bildades 1997 men då under namnet Föreningssparbanken, 2006 bytte man till sitt nuvarande namn. Swedbank erbjuder bland annat en rad olika försäkringar, sparformer och lån. På den här sidan fokuserar vi dock på deras bolån.

På hemsidan kan du räkna på hur mycket du kan låna och hur mycket lånet kommer att kosta. Du måste fylla i ganska många uppgifter för att se detta, till skillnad från vissa andra långivare, där du bara behöver ange lånets storlek och hur mycket du har i kontantinsats. När du har räknat på lånet kan du ansöka om lånelöfte direkt på nätet.

Om du sedan vinner en budgivning och vill omvandla lånelöftet till ett bolån kontaktar du Swedbank så hjälper de dig med det.

Fördelar

 • Enkel ansökan på nätet
 • Stor och pålitlig bank
 • Möjlighet till personlig rådgivning

Nackdelar

 • Krävs många uppgifter för att få lånelöfte

Swedbanks ränta

Hos Swedbank sätts räntorna individuellt och kan därför skilja sig något från snitträntan. Räntan påverkas bland annat av bostadens värde, belåningsgraden och din inkomst. Bolåneräntorna hos Swedbank sträcker sig mellan 3 månader och 10 år.

Hur funkar Swedbank?

Om du är ute efter att köpa en bostad kan du ansöka om ett lånelöfte på Swedbanks hemsida.

Så ansöker du om lån hos Swedbank

 1. Börja med att räkna på ditt bolån på Swedbanks hemsida för att ta reda på hur mycket du kan låna.
 2. När du vet hur mycket du kan låna kan du ansöka om lånelöfte. Du får besked direkt.
 3. När du har hittat en bostad och har vunnit budgivningen ska du ansöka om ett bolån hos Swedbank innan du skriver på kontraktet.
 4. Godkänns din ansökan får du gå igenom låneupplägget med Swedbank.

Swedbanks utbetalning

Som vanligt när det gäller bolån betalar Swedbank ut pengarna dagen då du får tillträde till din nya bostad. Om du känner dig osäker på hur det går till kan du kontakta Swedbanks kundtjänst.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Swedbanks kundtjänst

Har du en generell fråga kanske du kan hitta svaret på den på Swedbanks supportsida eller genom att chatta med deras virtuella assistent. Vill du ha personlig hjälp kan du ringa till kundtjänsten. Är du befintlig kund måste du först logga in i internetbanken för att ringa. Där kan du även skicka ett meddelande.

Telefon
Vardagar
07.00-20.00
Lördagar
07.00-20.00
Söndagar
07.00-20.00
Ring

Swedbanks reklam

För mer information om Swedbank

 • Företagsnamn Swedbank
 • Adress Landsvägen 40, 172 63 Sundbyberg
 • Org.nummer 502017-7753
 • Hemsida www.swedbank.se
 • Telefon 0771-221122

Vanliga frågor om swedbank

Accepterar Swedbank betalningsanmärkningar?

Nej, Swedbank accepterar inte några betalningsanmärkningar.

Kan jag få bolån hos Swedbank utan fast anställning?

Ja, Swedbank kan bevilja bolån även om du inte har en fast anställning. I dag finns det många andra anställningsformer med regelbunden inkomst som accepteras.

Hur mycket kan man låna hos Swedbank?

För bolån kan du låna upp till 85 procent av bostadens värde så länge som lånet inte överstiger 4,5 gånger hushållets totala inkomst. Detta regleras i konsumentkreditlagen, så det är inget banken själv kan påverka.

Erbjuder Swedbank ränterabatt?

Ja du kan få ränterabatt på Swedbanks bolån. Hur mycket du kan få i ränterabatt styrs av lånets storlek, belåningsgraden på bostaden, om du har tjänstepension hos Skandia och om du har ett privat sparande.

Hur ansöker jag om lånelöfte hos Swedbank?

Du ansöker enklast om ett lånelöfte direkt på Swedbanks hemsida eller i deras app och internetbanken. Där fyller du i de uppgifter som banken frågar efter. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lånelöfte hos Swedbank.