Vanliga frågor om ICA Banken

Accepterar Ica Banken betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Ica Banken?
Vilket företag använder Ica Banken för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Ica Bankens lån?
När utbetalas lån från Ica Banken?
Kan man samla lån hos Ica Banken?
Är Ica Banken bra?

Vårt omdöme om ICA Banken

ICA Bankens ansökningsprocess skiljer sig inte nämnvärt från andra konkurrenter, åtminstone inte sett utifrån vilken information som efterfrågas. Däremot kan det vara något otydligt var man hittar ansökningarna till de olika lånen. Det beror på att ICA Banken erbjuder så många olika lån och tjänster. Den som ansöker om ett privatlån kan räkna med en smidig process. Du får nämligen svar på din ansökan omgående.

Vad gäller bolånen ser processen likadan ut som hos andra banker på marknaden. Ingenting i själva ansökan skiljer sig jättemycket från olika aktörer på bolånemarknaden. Precis som för privatlån får du svar på din ansökan direkt på skärmen. Bättre än så kan det inte bli.

Den stora fördelen med ICA Banken är kostnaden för lånen. Det är ytterst få som kan matcha ICA Bankens ränta för privatlån, och de ligger även bra till när det kommer till bolån. För bolån finns det dock aktörer som är billigare.

Utbetalningstiden för privatlån varierar beroende på om du vill få pengarna insatta på ett ICA-konto eller på ett konto hos en annan bank. Utbetalningar på ICA-konton sker direkt, medan du får vänta några dagar extra om du vill ha pengarna på ett konto hos en annan bank. Överlag är utbetalningstiden kort och det är bra att kunderna har flera valmöjligheter.

Liksom det mesta hos ICA Banken håller även kundtjänsten hög kvalitet, både vad gäller antalet kontaktvägar och hur länge kundtjänsten håller öppet. Det som saknas för att mäta sig med de bästa konkurrenterna är en chattfunktion och öppet även på helger.

Fördelar

 • Billiga lån
 • Kundtjänsten har långa öppettider

Nackdelar

 • Bristande information på hemsidan
5.0

I ICA Bankens ansökningsprocess för privatlån efterfrågas ungefär samma information som hos konkurrenterna. Det du som kund får ange är belopp, löptid och kontakt- och personuppgifter. Du får ett preliminärt svar omgående direkt på skärmen och kort därpå kommer ditt slutgiltiga besked. Det stora problemet med ICA Bankens ansökan har inte så mycket med själva ansökningen att göra utan mer själva hemsidan. I och med att banken erbjuder så många olika tjänster är det inte helt lätt att klicka sig fram och hitta rätt ansökan att fylla i.

Ansökningsprocessen för bolån är lite mer avancerad än den för privatlån och tar lite längre tid. Den ser även lite annorlunda ut beroende på om det rör sig om ett lånelöfte eller ett bolån. Lönelöftet ansöker du om när du letar bostad och ska gå på visningar, medan du ansöker om ett bolån när du har vunnit budgivningen på en bostad. Den informationen som efterfrågas vid lånelöften är bland annat lånebelopp, vilken typ av bostad du vill köpa och uppgifter om dig och din ekonomi. När du ansöker om ett bolån krävs ofta lite mer information om själva bostaden.

Du får svar direkt på skärmen efter att du har skickat in din ansökan.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
4.5

Den som är i behov av ett privatlån lånar med fördel hos ICA Banken. Räntan är otroligt låg och klart mycket bättre än hos många andra konkurrenter på marknaden. Det enda negativa är att det tillkommer kostnader för pappersavi. Totalt sett är det dock få som kan mäta sig med bankens privatlån.

Även bolånen är mycket billiga, åtminstone i jämförelse med andra stora banker. Det finns dock mindre aktörer på bolånemarknaden som är billigare än ICA Banken. ICA Bankens bolån passar dig som vill ha billiga lån hos en stor och väletablerad bank.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 0 år löptid Utbetalning 4 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3.91 - 12.63% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 0 år löptid Utbetalning 4 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3.91 - 12.63% 
Bolån
3 mån 1.64% 1 år 1.64% 2 år 1.59% 3 år 1.64% 5 år 1.84% 7 år 2.09% 10 år 2.49%
4.0

Utbetalningen kan ske på lite olika sätt. Om lånet betalas ut till ditt ICA-konto sker utbetalningen på en gång, men om du hellre vill ha pengarna utbetalda till ett konto i en annan bank måste du ange det i skuldebrevet som du signerar. Hur lång tid det då tar innan du har pengarna på ditt konto varierar mellan olika banker. Någon exakt tid framgår inte på ICA Bankens hemsida, men räkna med åtminstone ett par dagar.

För bolån är det vanligast att pengarna betalas ut i samband med att du skriver under köpekontraktet. Det är standard och det brukar fungera likadant hos alla banker.

Utbetalningstider
 • Vardagar 4 bankdagar
 • Lördagar 4 bankdagar
 • Söndagar 4 bankdagar
4.0

Precis som många andra stora banker finns det inte mycket att klaga på när det gäller kundservicen. ICA Bankens kundservice håller öppet under många timmar varje vardag. Dessutom erbjuder banken självbetjäning dygnet runt.

Det går att ringa och skicka meddelanden till ICA Banken, och de är dessutom är aktiva på sociala medier. Överlag finns allt som kunderna kan önska sig, men för att nå högsta betyg hade det krävts en chattfunktion och att kundtjänsten även höll öppet på helger. Det är något som till och med många mindre aktörer på marknaden kan erbjuda.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-20.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om ICA Banken

Kontakta ICA Banken

ICA Banken i sociala medier

Läs mer om ICA Banken

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se