Så fungerar lån med direkt utbetalning

Är du i behov av att låna med direkt utbetalning finns det flera långivare som kan hjälpa dig. Beroende på hur stort lån du är ute efter så kan det finnas vissa begränsningar för hur snabbt pengarna går att få. Oftast krävs det att du har samma bank som långivaren använder sig av för utbetalning och att du ansöker innan en viss tidpunkt.

Så får du ett lån med direkt utbetalning

För att du ska kunna få ett lån utbetalat direkt är det oftast 3 villkor som måste vara uppfyllda:

1. Du måste ansöka innan ett visst klockslag

För att banken ska hinna gå igenom din låneansökan, genomföra en kreditupplysning och betala ut pengarna direkt krävs det ofta att du ansöker under bankens öppettider. Dessutom har de flesta långivare ett visst klockslag som du måste ansöka innan.

Vilket klockslag som gäller varierar beroende på långivare men det är oftast någon gång mellan 12-15. Vissa banker har även öppet på helger men i regel erbjuds direkt utbetalning endast på vardagar.

2. Låna hos en långivare som har direkt utbetalning

Det är inte alla långivare som erbjuder direkt utbetalning, dock börjar detta bli allt vanligare. Innan du ansöker om ett lån bör du alltid se till att genomföra en jämförelse av de olika alternativen som finns. I detta fall innebär det att du gör en jämförelse av de långivare som har direkt utbetalning och på så sätt kan du både få bra ränta och pengarna direkt på kontot.

3. Se till att långivaren använder samma bank som du har konto hos

Den sista förutsättningen har att göra med de bankstandarder som finns i Sverige. Precis som när du för över pengar till någon annan brukar det ta en bankdag att få över pengarna om personen du för över till har en annan bank. Detta gäller även vid lån med direkt utbetalning.

För att du ska kunna få pengarna direkt krävs det alltså att du har ett konto hos den bank som långivaren använder sig av för att betala ut pengarna. Vissa långivare kan använda sig av flera banker medan andra är begränsade till en specifik bank.

De flesta mindre lån betalas ut inom 15 minuter

Hur mycket du vill låna kan också avgöra om du kan få lån med direkt utbetalning eller inte. För de flesta mindre lån gäller oftast direkt utbetalning vilket i princip är syftet med denna typen av lån. I vissa fall kan det dock krävas att du ansöker innan en viss tidpunkt eller har samma bank som långivaren.

Även vid mindre lån gäller det att du vänder dig till en långivare som erbjuder direkt utbetalning. Detta gör de flesta vilket innebär att du har ännu större valfrihet och kan enkelt jämföra lån och välja det alternativ med direkt utbetalning som passar bäst för dig.

Låt inte direkt utbetalning locka till onödiga lån

Möjligheten att låna med direkt utbetalning kan vara till stor hjälp om du hamnat i en situation där du är i akut behov av pengar. Vad som är viktigt att ha i åtanke är dock att alla lån, stora som små, ska alltid betalas tillbaka. Att ta ett lån med direkt utbetalning för att spontanshoppa något är inte att rekommendera trots att det är fullt möjligt.

Tips! Att planera inköp och lån gör dina räntekostnader betydligt mindre.

Varje gång du ansöker om lån eller krediter av något slag så genomförs en kreditupplysning på dig. Trots att du alltid betalar tillbaka dina lån i god tid så kan flera kreditupplysningar ändå se negativt ut för din kreditvärdighet.

Att ta för vana att ansöka om lån med direkt utbetalning kan alltså påverka hur banker ser på din ekonomi. I värsta fall kan ett stort antal kreditupplysningar leda till att du får svårt att ansöka om större lån så som bolån eller svårt att teckna abonnemang.