Vanliga frågor om Brixo

Accepterar Brixo betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Brixo?
Vilket företag använder Brixo för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Brixos lån?
När utbetalas lån från Brixo?
Är Brixo bra?

Vårt omdöme om Brixo

Brixo erbjuder blancolån mellan 5 000 och 30 000 kr. Lånen är så kallade annuitetslån vilket innebär att du betalar tillbaka ditt lån med en fast månadsavgift under en tidsperiod som kan variera mellan 12 till 48 månader.

Med tanke på den höga räntesatsen blir lånet väldigt dyrt. Enligt ett exempel på deras hemsida kostar ett lån på 15 000 kronor med en återbetalningstid på 36 månader lite drygt 13 000 kr.

Det positiva med Brixo är att det är enkelt att ansöka om lån på deras hemsida. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar. Hos Brixo är det din framtida betalningsförmåga som avgör om du får ett lån, inte hur din ekonomi har sett ut tidigare.

Fördelar

 • Enkel ansökningsprocess
 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Svar inom 24 timmar

Nackdelar

 • Väldigt hög ränta
4.0

Hos Brixo ansöker du om lån direkt på deras hemsida. Du måste ha ett BankID för att kunna ansöka om lån hos Brixo. På deras hemsida fyller du i uppgifterna som efterfrågas. Ansökan tar två minuter och du får besked inom 24 timmar, via e-post.

Jämfört med andra långivare är det väldigt enkelt att ansöka om ett lån hos Brixo. På Brixos hemsida finns en låneräknare där du kan se vilket lån som passar dig bäst.

När du ansöker om ett lån hos Brixo görs det en kreditupplysning på dig. Du kan få ett lån hos Brixo även om du har en betalningsanmärkning. Det är din framtida betalningsförmåga avgör om du blir beviljad ett lån.

Brixo bedömer din ansökan utifrån de uppgifter som du har lämnat, uppgifter från Kronofogden och de uppgifter de får från kreditupplysningsföretaget.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid 24 timmar
1.0

Räntan hos Brixo är väldigt hög. Den nominella räntan ligger från 29,95 till 39,48 procent. Den effektiva årsräntan ligger på 58,8 procent vilket är väldigt högt. Det innebär att ett lån på 15 000 kronor kommer att kosta lite drygt 13 000 kronor enligt exemplet på deras hemsida.

Förutom ränta tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift. Uppläggningsavgiften sticker inte ut jämfört med andra långivare. Det gör däremot aviavgiften, som är väldigt hög.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.0 kr Ränta 29.30% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

4.0

Pengarna betalas ut samma dag som lånet beviljas och finns på ditt bankkonto inom en till två dagar efter att lånet beviljas.

Återbetalning av lån sker genom autogiro med lika stora belopp varje månad. Återbetalningstiden ligger mellan 12 till 48 månader. Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid utan någon extra kostnad.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12:00

4.0

Brixos kundtjänst kan du kontakta på telefon, via e-post eller genom att skicka ett meddelande på deras hemsida så återkommer de till dig. Några öppettider framgår inte på hemsidan.

Jämfört med andra långivare är det lätt att kontakta Brixo både via mejl och genom att skicka meddelande till dem på deras hemsida.

Brixos kundtjänst har fått mycket bra betyg på Trustpilot.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-12.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Brixo

Kontakta Brixo

Brixo i sociala medier

Läs mer om Brixo

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se