Vanliga frågor om Flexkontot

Accepterar Flexkontot betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Flexkontot?
Kan man låna utan UC hos Flexkontot?
Erbjuder Flexkontot utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Flexkontots lån?
När utbetalas lån från Flexkontot?
Är Flexkontot bra?

Vårt omdöme om Flexkontot

Flexkontot har en enkel och smidig ansökningsprocess som genomförs på nätet. Gränssnittet är bra och all information gällande lånet framgår på ett bra och tydligt sätt.

Du kan även se hur stor den första delbetalningen för lånet kommer vara baserat på hur stort uttag du vill göra. Överlag håller ansökningsprocessen en hög nivå, däremot är handläggningstiden något lång.

Räntorna som Flexkontot erbjuder är låga i förhållande till andra företag som erbjuder kontokrediter. Avgifterna som tillkommer gör dock att man inte riktigt kan erbjuda de lägsta lånekostnaderna på marknaden.

Du får pengarna utbetalda efter godkänd ansökan, och i vissa fall kan du ha pengarna tillgängliga redan samma dag du begär ett uttag. Allra senast nästkommande bankdag.

Mycket mer än så kan man som kund inte begära. Den smidiga ansökningsprocessen och bra villkor gör Flexkontot till ett mycket bra kreditkonto-företag.

Däremot kan man sakna en bättre och mer tillgänglig kundtjänst. Flexkontot håller bara öppet för telefonsamtal ett fåtal timmar om dygnet och då endast vardagar. Detta riskerar att bli problematiskt om man som kund behöver komma i kontakt med Flexkontot. Då blir mejlvägen det enda alternativet.

Fördelar

 • Fördelaktiga räntor
 • Smidig ansökan och utbetalning

Nackdelar

 • Ingen medsökande eller borgensman
 • Låg kreditgräns
4.0

Vill du ansöka om lån hos Flexkontot så gör du det på deras hemsida. För att kunna göra detta måste du legitimera dig med BankID.

I låneansökan fyller du inte bara i uppgifter om lånet, utan även hur stor du vill att den första utbetalningen ska vara. Slutligen, innan du kan skicka in din ansökan, fyller du i personuppgifter och uppgifter om din nuvarande inkomst.

När du skickat in din ansökan kommer Flexkontot genomföra en kreditupplysning på dig. Inom 24 timmar kommer du få ditt låneerbjudande presenterat för dig.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

Flexkontot erbjuder låga räntor. Jämfört med andra kreditkonto-företag håller man sig i det absoluta toppskiktet gällande räntor. Däremot tillkommer diverse avgifter, som uppläggningsavgift, aviavgift och årsavgift, vilket höjer den totala kostnaden för lånet. Totalt sett får Flexkontots räntor och avgifter ändå anses vara helt ok.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.475 kr Ränta 69.30% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

5.0

Utbetalningstiden hos Flexkontot varierar. Det beror nämligen på när på dygnet du begär utbetalning. Gör du en utbetalning en bankdag före kl 12:00 finns pengarna på kontot samma dag. Om du istället gör den efter kl 12:00 har du pengarna på kontot nästa bankdag.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12:00

2.0

Kundtjänsten hos Flexkontot är knapp. Man är endast tillgänglig på telefon på vardagar, och då bara ett fåtal timmar. I övrigt går det att komma i kontakt med dem via mejl och på Facebook där de även huserar. I övrigt finns en frågor och svar-sida dit kunderna kan vända sig för att få svar på mer generella frågor.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-12.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Flexkontot

Kontakta Flexkontot

Läs mer om Flexkontot

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se