Binly

Binly är ett konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn. Hos Binly kan du alltså ansöka om krediter, och maxbeloppet ligger på 50 000 kronor. Det tar vanligtvis bara några minuter att fylla i och få svar på en ansökan, och om den godkänns betalas pengarna ofta ut direkt.

Tänk på! Binlys kredit klassas som en högkostnadskredit, vilket innebär att den effektiva räntan uppgår till referensräntan plus 30 procentenheter. Om du av någon anledning inte klarar att betala av hela skulden riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Nackdelen med Binly är den höga räntan och de dyra uppläggnings- och aviavgifterna, men det är å andra sidan inget ovanligt med den här typen av lån.

Fördelar

 • Smidig och snabb ansökningsprocess
 • Använder Creditsafe för kreditupplysningar

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Uppläggnings- och aviavgifter tillkommer

Binlys ränta

Binly erbjuder som sagt högkostnadskredit, vilket innebär att du får vara beredd på relativt höga räntekostnader, och det tillkommer dessutom både avi- och uppläggningsavgifter.

Som ny kund får du däremot i regel en räntefri första månad och börjar betala ränta först den andra månaden på kreditens löptid. Om du betalar tillbaka hela kreditbeloppet den första betalningsperioden behöver du alltså inte betala någon ränta alls.

Kreditkonto

Lånebelopp2 000 ‐ 50 000 kr
Nominell ränta43,50 %
Uppläggningsavgift485–1205 kr
UtbetalningstidIdag
KreditupplysningCreditsafe
BetalningsanmärkningEJ OK
Ansök om lån

Oavsett om du är ny eller återkommande kund hos Binly kan du välja om du vill betala av hela lånebeloppet direkt eller om du vill betala ett så kallat "lägst att betala-belopp" varje månad. Betalar du bara lägstabeloppet måste du då betala ränta och övriga avgifter.

Hur funkar Binly?

Du ansöker snabbt och smidigt om kredit direkt på Binlys hemsida, och här nedanför ser du hur processen från ansökning till utbetalning ser ut på ett ungefär.

Så ansöker du om kredit hos Binly

 1. Fyll i hur mycket du vill låna.
 2. Ange dina person- och kontaktuppgifter.
 3. Du får en valideringskod till mobilnumret du uppgett som du anger.
 4. Välj ett lösenord och godkänn Binlys villkor.
 5. Identifiera dig med BankID och skicka in.
 6. Binly tar en kreditupplysning på dig via Creditsafe.
 7. Du får svar på din ansökan.
 8. Är du godkänd som kund betalar Binly ut pengarna till ditt konto direkt.

När det är dags att betala tillbaka krediten loggar du in på din profil på Binlys hemsida. Betalningen går via deras samarbetspartner Zimpler, och processen ska vara både snabb och smidig.

Binlys utbetalning

Om Binly godkänner din ansökan betalar de ut pengarna direkt. Om du har konto hos någon av storbankerna, det vill säga Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken, får du vanligtvis in pengarna på kontot inom 15 minuter efter att krediten beviljats. 

Har du en annan bank får du i regel in pengarna på kontot under dagen, om krediten godkändes under morgonen eller förmiddagen en helgfri vardag. Godkändes din ansökan under eftermiddagen, kvällen eller på en helg får du in pengarna på kontot nästkommande helgfria vardag.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Binly erbjuder direktutbetalning till följande banker

Binlys kundtjänst

Binly erbjuder support via telefon och mejl. Öppettiderna är vanliga kontorstider. Har du ett enklare ärende kan du kolla in Binlys sida med vanliga frågor och svar för att få vägledning.

Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

För mer information om Binly

Vanliga frågor om Binly

Accepterar Binly betalningsanmärkningar?

Ja, Binly accepterar betalningsanmärkningar.

Använder Binly UC för sina kreditupplysningar?

Nej, Binly använder Creditsafe som kreditupplysningbolag.

Hur mycket kan jag låna hos Binly?

Du kan ansöka om kredit på upp till 50 000 kronor.

Har Binly direktutbetalning?

Ja, Binly erbjuder direktutbetalning till storbankerna, det vill säga Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken.

Hur hög ränta har Binlys kredit?

Binlys nominella ränta ligger på 43,50 procent. Vilken ränta som gäller för dig får du veta först i samband med din ansökan.