Vanliga frågor om Ferratum

Accepterar Ferratum betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Ferratum?
Kan man låna utan UC hos Ferratum?
Erbjuder Ferratum utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Ferratums lån?
När utbetalas lån från Ferratum?
Är Ferratum bra?

Vårt omdöme om Ferratum

Ferratum är en långivare som passar dig som behöver låna en mindre summa pengar. Ansökningsprocessen påminner mycket om andra långivares ansökningar och det är inget främmande med processen. Handläggningstiden på tio minuter är smått fantastisk. Du som söker lån behöver inte vänta någon längre stund innan du får svar på din ansökan.

Om ansökningsprocessen och handläggningstiden är i bästa laget kan man inte säga detsamma om räntan. Den ränta man erbjuder för sina lån och kontokrediter är bra mycket högre än många andra långivares räntor. Bara jämfört med den långivare med näst högst effektiv ränta för smålån kan skillnaden vara flera hundra procent.

Ferratum har flera kontaktvägar och kundtjänsten håller hög kvalitet. Man har inte bara öppet varje dag, man har även långa öppettider vilket är bra för den som behöver hjälp. Detta verkar även vara uppskattat av låntagare som lämnat omdömen på Trustpilot. Där skriver flera personer just att Ferratum är snabba på att svara och alltid ger ett bra bemötande.

Fördelar

 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Smidig ansökningsprocess

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Du får inte ha flera lån samtidigt
5.0

Ansökan till lånet sker på nätet och du identifierar dig genom BankID. Är du redan en befintlig kund har du möjlighet att genomföra din ansökan via sms, vilket förenklar processen ytterligare. I samband med din ansökan får du den effektiva räntan, kostnaden för lånet och månadskostnaden presenterad för dig.

Handläggningstiden är väldigt kort och du får svar på din låneansökan redan inom tio minuter. Det förutsätter dock att ansökan kommer in under kontorets öppettider. Om inte återkommer man med låneerbjudandet nästkommande arbetsdag.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Inom 15 min
5.0

Ferratum har på sina smålån och kontokrediter en ränta som tål att jämföras. Deras kontokrediter håller exempelvis en ränta som är extremt konkurrenskraftig, vilket också ger långivaren ett toppbetyg i denna kategori.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 45 000 kr Uppl.avg.0 kr Ränta 47.64% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

5.0

När du godkänt ditt låneerbjudande sker utbetalningen direkt. När pengarna blir synliga på ditt konto beror dock på vilken bank du har. För Nordea-kunder kommer pengarna in omgående. För andra banker kommer pengarna in på kontot samma dag om utbetalningen skedde före kl 13:00. Annars finns pengarna på kontot nästa bankdag.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12.00

5.0

Det finns gott om kontaktvägar till Ferratum och man har supporten öppen alla dagar i veckan med generösa öppettider. På hemsidan har man en chatt där du omgående kan få kontakt med någon på företaget.

Du kommer även i kontakt med Ferratum genom telefon och e-post. Har du en fråga som är mer generell är chansen stor att Ferratum även besvarar den under sin frågor och svar-sida.

Slutligen går det även att ta kontakt med Ferratum via Facebook där man är aktiva.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-21.00
 • Lördagar 11.00-17.00
 • Söndagar 11.00-17.00

Fakta om Ferratum

Kontakta Ferratum

Ferratum i sociala medier

Läs mer om Ferratum

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se