Vanliga frågor om Merax

Accepterar Merax betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Merax?
Kan man låna utan UC hos Merax?
Erbjuder Merax utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Merax lån?
När utbetalas lån från Merax?
Är Merax bra?

Vårt omdöme om Merax

Att ansöka om ett lån hos Merax går lika enkelt och smidigt som hos någon annan långivare. Processen ser i stort sett likadan ut överallt där det enda som skiljer är hur lång tid det tar att få svar på sin ansökan. Hos Merax tar det vanligtvis upp till ett dygn.

Det allra bästa med Merax är kostnaden för lånen. Merax erbjuder först och främst en fast ränta för alla kunder vilket gör att man från början vet vilken ränta man får. Räntan som erbjuds är dessutom mycket låg och få långivare har en lägre ränta. Dessutom har de valt att slopa aviavgifter, uppläggningsavgifter och uttagsavgifter, vilket också håller nere totalkostnaden.

Du tar ut pengar från ditt kreditkonto på Mina sidor. När du begär uttag kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto inom ett dygn. Den tiden är längre än många konkurrenter. Merax gör inte heller några uttag på helger, så om nästkommande dag är en helgdag får du vänta lite till.

Kundtjänsten är Merax största svaghet. Merax erbjuder extremt få kontaktvägar och telefontjänstens öppettider är något av de sämre i branschen. Det finns mycket att jobba på här om de vill locka till sig fler kunder. Det är trots allt viktigt att man som kund kan komma i kontakt med långivaren om något skulle krångla.

Fördelar

 • Låg ränta
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

 • Bristande kundtjänst
4.0

Ansökningsprocessen för Merax kreditkonton skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna. Du fyller i din ansökan på hemsidan, vilket tar ungefär fem minuter. Så fort du har lämnat in din ansökan börjar Merax behandla den och inom ett dygn återkommer de med ett erbjudande genom e-post.

Du kan ansöka om ett lån när som helst på dygnet, men Merax behandlar bara ansökningar på vardagar. I samband med att du lämnar in din ansökan tas en kreditupplysning på dig från kreditupplysningsföretaget UC.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

Många långivare presenterar ränteintervaller och din slutgiltiga ränta får du inte veta förrän du har skickat in din låneansökan. Så arbetar inte Merax. De erbjuder istället en fast ränta till alla kunder.

Räntan för Merax lån är mycket låg. Dessutom tillkommer varken aviavgift, uppläggningsavgift eller några andra övriga avgifter. Det är få långivare som har så billiga lån som Merax.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.475 kr Ränta 69.30% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

4.0

I samband med att du får din ansökan beviljad betalas pengarna ut till ditt kreditkonto. Du tar ut pengarna från Mina sidor och det tar upp till ett dygn innan du har pengarna på ditt bankkonto. Om du begär uttag under helgen får du vänta till nästkommande bankdag.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
2.0

Den stora svagheten med Merax är deras kundtjänst. Du kommer i kontakt med företaget via mejl eller telefon. Bara det är på tok för få kontaktvägar för att nå upp i något högre betyg. Dessutom håller telefontjänsten bara öppet ett fåtal timmar på vardagar. Är du en kund som värdesätter en bra kundtjänst bör du se dig om efter andra alternativ.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-12.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Merax

Kontakta Merax

Merax i sociala medier

Läs mer om Merax

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se