Vanliga frågor om IKANO Bank

Accepterar Ikano Bank betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Ikano Bank?
Vilket företag använder Ikano Bank för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Ikano Banks lån?
När utbetalas lån från Ikano Bank?
Kan man samla lån hos Ikano Bank?
Är Ikano Bank bra?

Vårt omdöme om IKANO Bank

Ikano Bank erbjuder både privatlån och billån till låga räntekostnader om du har god ekonomi och hög kreditvärdighet. Ansökningsprocessen hos Ikano Bank är väldigt enkel och skiljer sig inte åt från andra långivare. När du har fyllt i din ansökan får du i stort sett svar direkt online eller på telefon.

Utbetalningen tar lite längre tid än hos många andra långivare. Du får pengarna efter tidigast tre bankdagar.

Om du väljer e-faktura tillkommer det inga andra kostnader än räntekostnaden. Räntan hos Ikano Bank ligger något lägre i jämförelse med många andra långivare.

Ikano Banks kundtjänst har väldigt generösa öppettider, men trots det har de fått väldigt mycket negativ kritik på Trustpilot. Det främsta klagomålet är de långa väntetiderna i telefon. Det kan ta upp till 60 minuter innan man får tala med kundtjänst.

Fördelar

 • Låg ränta
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Enkel ansökningsprocess

Nackdelar

 • Långa telefonköer till kundtjänst
5.0

Du ansöker enklast om ett lån genom att fylla i en låneansökan på Ikano Banks webbsida. För att ansöka om ett lån behöver du ha ett BankID. Hur mycket du kan få låna beror på hur din ekonomi ser ut.

Faktorer som avgör hur mycket du får låna

 • Månadsinkomst
 • Andra lån eller skulder
 • Din boendekostnad
 • Om det finns några barn som bor hemma

När du ansöker om ett lån hos Ikano Bank får du svar direkt online eller på telefon. Du får även ett besked skickat till din e-post. När du har fyllt i din ansökan görs det en kreditupplysning på dig. Du kan inte ansöka om ett lån hos Ikano Bank om du har en betalningsanmärkning.

På Ikano Banks hemsida kan du testa hur mycket du kan låna genom att fylla i uppgifter i deras låneindikator. Det görs ingen kreditupplysning på dig när du testar Ikano Banks låneindikator.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
5.0

Räntan hos Ikano Bank sätts utifrån dina individuella förutsättningar. Du kan inte på förhand se vilken ränta du kommer att få. Däremot kan du se Ikano Banks högsta och lägsta ränta.

Din inkomst och kredithistorik spelar stor roll för vilken ränta du får. Om du har en bra ekonomi blir du troligtvis erbjuden en lägre räntesats. Jämfört med andra långivare är räntan hos Ikano Bank bland de lägre.

Om du väljer autogiro behöver du inte betala några andra avgifter än räntekostnaden. Därför är det billigare att låna pengar hos Ikano Bank än hos många andra långivare.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 4.23 - 17.16% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 5.48% 
3.0

Pengarna finns på ditt konto inom tre arbetsdagar efter att du har skickat tillbaka ditt skuldebrev. Det är något längre än hos andra långivare.

Om du vill bli av med din skuld snabbare kan du alltid amortera extra. Du kan göra en extra amortering kan när du vill, och det kostar inget extra.

En kortare återbetalningstid minskar de totala räntekostnaderna, men månadsbeloppet blir högre om du väljer att återbetala din skuld under en kortare tidsperiod. Du bör välja ett månadsbelopp som passar din ekonomi.

Utbetalningstider
 • Vardagar 3 bankdagar
 • Lördagar 3 bankdagar
 • Söndagar 3 bankdagar
3.0

Ikano Banks kundtjänst är väldigt bra. De har generösa öppettider och har öppet alla dagar i veckan. Du kan kontakta kundtjänsten på telefon, skicka brev, prata med dem genom Messenger eller ställa frågor och söka svar i deras kundforum.

Eftersom Ikano Bank har väldigt bra öppettider och många sätt att kontakta dem på är det lätt att komma i kontakt med deras kundtjänst jämfört med många andra långivare.

Men trots deras generösa öppettider har Ikano banks kundtjänst fått dåliga omdömen hos Trustpilot. Flera uppger att väntetiderna i telefon är väldigt långa. Utöver det är det flera som är kritiska till handläggningstiden och att de inte tar kontakt med den som har ansökt om lånet.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om IKANO Bank

Kontakta IKANO Bank

IKANO Bank i sociala medier

Läs mer om IKANO Bank

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se