Vanliga frågor om Handelsbanken

Accepterar Handelsbanken betalningsanmärkningar?
Kan jag få bolån hos Handelsbanken utan fast anställning?
Hur mycket kan man låna hos Handelsbanken?
Erbjuder Handelsbanken ränterabatt?
Vad har Handelsbanken för räntor på bolån?
Hur ansöker jag om lånelöfte hos Handelsbanken?
Är Handelsbanken bra?

Vårt omdöme om Handelsbanken

Ansökningsprocessen hos Handelsbanken påminner om den som finns hos andra bolånegivare. Den är omfattande och kräver en hel del information. Trots det är den enkel att genomföra och det är lätt att förstå vilken typ av information som efterfrågas av banken.

Att Handelsbanken ska kunna mäta sig med de allra billigaste bolånen är inte realistiskt. I stället blir de främsta konkurrenterna de andra storbankerna. Men även när man gör den jämförelsen finns det lite att jobba på för Handelsbanken. Räntorna är inte bland de lägsta men trots det relativt fördelaktiga.

Utbetalningstiden finns det egentligen inte mycket att säga om. Utbetalning sker i samband med att kontraktet skrivs på, vilket är branschstandard. Det är först då pengarna behövs och därmed går det inte heller att säga att utbetalningstiden är långsam.

Har du några frågor kring bolånen kan du nå Handelsbanken när du vill. Kundtjänsten håller öppet dygnet, bättre än så kan det knappast bli.

Fördelar

 • Omfattande kundtjänst
 • Lättbegriplig ansökningsprocess

Nackdelar

 • Högre ränta än hos många konkurrenter
4.0

Du ansöker om Handelsbankens bolån på deras hemsida. I låneansökan fyller du i uppgifter om bostaden, om dig själv samt hushållets ekonomi. Processen är, precis som hos andra bolånegivare, något mer omfattande än för exempelvis vanliga privatlån.

När du fått bolånet beviljat sätter du dig ned med banken för att diskutera lånets villkor.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid -
4.5

Att bedöma bolåneräntor är inte lätt då dessa sätts individuellt. Ser man dock till snitträntan, det vill säga kundernas räntesnitt, så är den bra. Handelsbanken kan dessutom ge ännu bättre ränta för dig som redan är kund.

Men även om räntan är mer än godkänd är man inte den billigaste storbanken och de allra billigaste bolånen är man inte i närheten av.

Bolån
3 mån 1.49% 1 år 1.33% 2 år 1.30% 3 år 1.32% 5 år 1.41% 7 år 1.86% 10 år 1.95%
4.0

När du fått ditt bolån beviljat får du vänta ett tag innan du får pengarna utbetalda. Precis som hos många andra bolånegivare betalas bolånet ut först då du skriver under för din nya bostad.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar 1–5 bankdagar
 • Söndagar 1–5 bankdagar
5.0

Likt de flesta storbanker har Handelsbanken en mycket omfattande och bra kundtjänst. Man håller öppet dygnet runt vilket innebär att du kan höra av dig när du helst känner för det.

Dessutom har Handelsbanken många olika kontaktvägar. Det innebär att du kan höra av dig på det sätt du känner dig bekväm med.

Öppettider
 • Vardagar 00:00-24:00
 • Lördagar 00:00-24:00
 • Söndagar 00:00-24:00

Fakta om Handelsbanken

Kontakta Handelsbanken

Handelsbanken i sociala medier

Läs mer om Handelsbanken

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se