Vanliga frågor om Nordea

Accepterar Nordea betalningsanmärkningar?
Kan jag få bolån hos Nordea utan fast anställning?
Hur mycket kan man låna hos Nordea?
Erbjuder Nordea ränterabatt?
Vad har Nordea för räntor på bolån?
Hur ansöker jag om lånelöfte hos Nordea?
Är Nordea bra?

Vårt omdöme om Nordea

Storbanken Nordea är en pålitlig aktör på bolånemarknaden som erbjuder trygga lån till dig som har planer på att investera i ett nytt boende. I samband med att Nordea är en stor bank med många år på nacken är villkoren för bolån hårdare än hos mindre och nyare aktörer som inte är lika etablerade.

Vid ansökan om bolån erbjuds kunderna konkurrenskraftiga räntor som kan mätas med flera av de andra stora aktörerna på bolånemarknaden. Genom att ränteformen går att variera och att bindningstiden är föränderlig blir Nordea ett flexibelt alternativ.

Nordea finns tillgängliga att kontaktas dygnet runt under hela veckan och erbjuder flera användbara kanaler. Här möter du en proffsig, trevlig och hjälpsam personalstyrka.

Som bolånegivare är Nordea ett alternativ att lita på och det självklara valet för den som söker ett tryggt bolån till goda villkor.

Fördelar

 • Stor och trygg bank
 • Konkurrenskraftiga räntor
 • Varierande bindningstider

Nackdelar

 • Tuffare villkor
3.5

När du ansöker om bolån hos Nordea liknar ansökningsprocessen de som finns hos bolånekonkurrenterna. Efter att du gått igenom alla steg får du en sammanställning på alla ifyllda uppgifter där du sedan behöver godkänna villkor innan du slutligen skickar in din ansökan.

Nordea erbjuder med andra ord en enkel ansökningsprocess enligt branschstandard.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid -
5.0

Räntorna som Nordea erbjuder i samband med sina bolån är likvärdiga flera av de andra bolåneaktörerna på marknaden. Här kan du välja bland rörlig, bunden eller en ränta med räntetak. Dock erbjuder Nordea inte alltid löptider i samma utsträckning som till exempel HandelsbankenSEB och Swedbank.

Bolåneräntan som Nordea erbjuder är individuell och grundar sig på storleken på ditt bolån relaterat till bostadens värde.

Bolån
3 mån 1.75% 1 år 1.27% 2 år 1.24% 3 år 1.27% 5 år 1.31% 7 år 1.91% 10 år 0.00%
3.0

När du har lämnat in din bolåneansökan och fått den beviljad sker utbetalningen i regel sammanlänkat med kontraktsskrivningen. Hur lång tid det tar mellan en godkänd låneansökan och skrivning av kontrakt skiljer sig från ärende till ärende samt på din ekonomiska situation.

Utbetalningstider
 • Vardagar bankdagar
 • Lördagar bankdagar
 • Söndagar bankdagar
5.0

Nordea erbjuder sina kunder en väletablerad kundtjänst via flera olika kanaler. Vet man inte vart man ska vända sig kan det vara svårt att navigera sig bland alla Nordeas kontor och avdelningar.

Kundtjänsten hos Nordea kan ta emot samtal via telefon dygnets alla timmar och förutom support via telefon erbjuder de kundtjänst via e-post, kundchatt via internet- eller mobilbanken samt plattformar på Facebook och Twitter till för allmänna frågor.

Trots sitt breda sortiment av kontaktmöjligheter får Nordea mycket kritik för sin otrevliga kundtjänstpersonal. Efter att vi mejlat Nordeas kundtjänst är detta inget vi kan bekräfta. Svaret kom inom tio minuter och bemötandet var vänligt och hjälpsamt.

Öppettider
 • Vardagar 00.00-24.00
 • Lördagar 00.00-24.00
 • Söndagar 00.00-24.00

Fakta om Nordea

Kontakta Nordea

Nordea i sociala medier

Läs mer om Nordea

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se