Vanliga frågor om Marginalen Bank

Accepterar Marginalen Bank betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Marginalen Bank?
Vilket företag använder Marginalen Bank för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Marginalen Banks lån?
När utbetalas lån från Marginalen Bank?
Kan man samla lån hos Marginalen Bank?
Är Marginalen Bank bra?

Vårt omdöme om Marginalen Bank

Marginalen Banks ansökningsprocess ser likadan ut som hos de flesta andra bankerna och långivarna. Det framgår tydligt vilken information som efterfrågas vilket gör att det går smidigt att ansöka om ett lån. Ansökningsprocessen för privatlån är i absoluta toppklass och du får svar på din ansökan direkt på skärmen.

Ansökan för bolån fungerar också bra, men svarstiden är betydligt längre. Det beror på att en handläggare måste gå igenom ansökan innan lånet kan beviljas. Det är trots allt bra eftersom bolånen ofta gäller så stora summor.

Svagheten med Marginalen Bank är kostnaden för lånen. Räntan för privatlånen är visserligen låg, men det tillkommer övriga avgifter som gör lånen dyrare. Det går inte ens att komma ifrån aviavgiften genom att betala via autogiro.

Även bolånen är väldigt dyra med en skyhög ränta i jämförelse med storbankerna och andra mindre bolånegivare. Anledningen till det är att Marginalen Bank riktar in sig på personer med betalningsanmärkningar och skulder.

Utbetalningstiden några dagar längre än hos långivare som exempelvis Bynk eller Lendify.

Något som däremot inte behöver förbättras är kundtjänsten. Marginalen Bank har en mängd olika kontaktvägar att välja mellan och det går att komma i kontakt med banken på såväl vardagar som helger. Det är få banker och långivare som kan mäta sig med Marginalen Banks kundtjänst.

Fördelar

 • Omfattande kundtjänst
 • Svar direkt på skärmen

Nackdelar

 • Dyra bolån
 • Övriga kostnader tillkommer
4.0

Du ansöker om både privatlånet och bolånet direkt på Marginalen Banks hemsida. Ansökningsprocessen skiljer sig inte från några andra aktörer på marknaden. Det är i stort sett samma information som efterfrågas, det vill säga information om lånebelopp, personuppgifter och kontaktuppgifter. För en bolåneansökan krävs även information om bostaden och din inkomst.

När du söker ett privatlån får du svar direkt på skärmen. För bolånet tar det dock något längre tid att få svar på din ansökan. Det är inte så konstigt heller med tanke på hur stora bolånen ofta kan vara. När du har skickat in din bolåneansökan tittar en handläggare på den och tar därefter ett beslut. Exakt hur lång tid det tar framgår inte på Marginalen Banks hemsida.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
2.0

Marginalen Banks privatlån har en ränta som är i nivå med många andra långivare. Den är något högre än de allra lägsta men helt klart låg. Dessvärre tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift vilket gör lånen ännu dyrare.

Hos många långivare går det att komma ifrån aviavgiften genom att betala med autogiro, men tyvärr tar Marginalen Bank ut en aviseringskostnad även vid autogiro. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns billigare alternativ.

Bolånen hos Marginalen Bank skiljer sig från bolån hos andra banker. Banken har nämligen valt att rikta in sig på personer med betalningsanmärkning som inte beviljas bolån någon annanstans. I och med att banken riktar sig till personer med högre risk är räntan mycket hög.

Du som har möjlighet att beviljas bolån hos en annan bank bör undvika Marginalen Bank, medan du som inte beviljas bolån någon annanstans verkligen måste se över din ekonomi så att du har råd med lånet. I vissa fall kan det vara bättre att vänta med att köpa bostad tills betalningsanmärkningen har försvunnit och du har möjlighet att ta ett lån hos en annan bank.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 2–5 bankdagar Uppl.avg.250 kr Ränta 3.63 - 22.79% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 2–5 bankdagar Uppl.avg.250 kr Ränta 3.63 - 22.79% 
3.5

Utbetalningstiden på lån hos Marginalen Bank varierar. Banken betalar ut lån varje dag, men hur snabbt du har pengarna på ditt konto beror på vilken bank du har. I genomsnitt får du dock räkna med att det tar 2–5 dagar innan du har pengarna synliga på ditt konto.

För bolån betalas pengarna ut när banken fått in alla handlingar som behövs. Pengarna finns sedan på ditt konto inom 1–3 dagar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 2–5 bankdagar
 • Lördagar 2–5 bankdagar
 • Söndagar 2–5 bankdagar
5.0

Marginalen Bank har en mycket omfattande kundtjänst med många kontaktvägar och långa öppettider. Banken håller öppet under såväl vardagar som helger och öppettiderna är mycket generösa.

Kontaktvägarna är många. Det går att ringa och mejla banken, och dessutom har de ett forum, en frågor och svar-sida och en chattfunktion. Det är få konkurrenter som kan mäta sig med Marginalen Bank när det kommer till kundtjänsten.

Den enda nackdelen är att det är något krångligt att använda sig av telefontjänsten. Du behöver en speciell kod för att kunna ringa och koden får du tillgång till genom att logga in på internetbanken och klicka på rubriken som heter Kundservice och kontakt.

I det stora hela är Marginalen Banks kundtjänst klart mycket bättre än de andra konkurrenternas och därför belönas banken med högsta betyg.

Öppettider
 • Vardagar 07.00-21.00
 • Lördagar 09.00-17.00
 • Söndagar 09.00-17.00

Fakta om Marginalen Bank

Kontakta Marginalen Bank

Marginalen Bank i sociala medier

Läs mer om Marginalen Bank

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se