Vanliga frågor om Bluestep

Accepterar Bluestep betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Bluestep?
Vilket företag använder Bluestep för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Bluesteps lån?
När utbetalas lån från Bluestep?
Kan man samla lån hos Bluestep?
Är Bluestep bra?

Vårt omdöme om Bluestep

Bluestep är en flexibel bank som erbjuder både privatlån och bolån. Bluestep arbetar inte som de traditionella bankerna. Något som skiljer Bluestep från många andra långivare är att du inte behöver ha en fast anställning. De ser inte heller betalningsanmärkningar som ett hinder för dig att få låna.

När du ansöker om lån hos Bluestep får du oftast svar direkt på din låneansökan. Utbetalningstiden för privatlån är två till fyra arbetsdagar, vilket är längre än hos flera andra långivare som kan betala ut pengar samma dag. Men det är inget konstigt att det tar längre tid att få pengar från långivare som erbjuder större bolån.

Räntan på bolånen ligger mycket högre än hos traditionella banker. Det beror på att Bluestep tar större risker eftersom de accepterar betalningsanmärkningar.

Fördelar

 • Kan acceptera betalningsanmärkningar
 • Du behöver inte ha fast anställning
 • Erbjuder flera olika lån

Nackdelar

 • Hög ränta på bolån
5.0

Hos Bluestep kan du ansöka om flera olika lån. Du kan låna till bostad, ta ett privatlån eller samla alla dina lån hos Bluestep för att få bättre koll på din ekonomi.

Du ansöker enkelt om lån på Bluesteps hemsida. Där fyller du i den information som långivaren vill ha. När du har fyllt i din ansökan gör Bluestep en kreditupplysning.

Du får oftast besked direkt om din ansökan har beviljats. Bluesteps ansökningsprocess sticker inte ut på något sätt utan är väldigt lik många andra långivares processer.

Bluestep erbjuder privatlån från 10 000 kronor upp till 350 000 kronor där bostaden står som säkerhet. Mer traditionella bostadslån kan beviljas från 150 000 kronor upp till 10 miljoner kr.

Hur mycket du får låna beror på din privatekonomi. Bra ekonomi och god kreditvärdighet gör att du får låna en högre summa.

Hos Bluestep kan du ansöka om ett lån även om du har en betalningsanmärkning. Men du får inte ha fler än tio betalningsanmärkningar och du får inte ha en skuld hos Kronofogden.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
5.0

Bluesteps ränta ligger något högre än hos en del andra långivare. På ett privatlån går det inte att se vilken ränta du kommer att få i förväg. Räntan är individuell och sätts utifrån din ekonomi och din kreditvärdighet.

Den högsta räntesatsen för privatlån ligger något högre än hos andra långivare. Om du blir erbjuden den högre räntesatsen bör du överväga att kontakta en annan långivare.

För bolån ligger genomsnittsräntan högre än hos de traditionella bankerna. Anledningen till att de har en högre ränta är för att de anser att de tar en större risk, eftersom flera av deras bolånekunder har betalningsanmärkningar

Förutom räntekostnaden på ditt lån tar Bluestep ut en uppläggningsavgift och en aviavgift varje månad.

Uppläggningsavgiften hos Bluestep är lite hög i jämförelse med många andra långivare som i vissa fall till och med bjuder på uppläggningsavgiften.

Aviavgiften är inte högre än vanligt, men genom att betala med autogiro sparar du ett par hundralappar per år.

Bolån
3 mån 3.10% 1 år - 2 år - 3 år 2.95% 5 år 2.00% 7 år - 10 år -
3.0

När du har ansökt om ett privatlån hos Bluestep och blivit godkänd tar det cirka två till fyra bankdagar innan pengarna blir utbetalda.

Tiden för utbetalning är ganska normal för en långivare som erbjuder lite större lån. När du ansöker om ett bolån tar det dock lite längre tid eftersom Bluestep vill göra en kvar att leva på-kalkyl.

Återbetalningstiden för ett privatlån ligger mellan 1 och 15 år. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre blir månadsbetalningen. I slutändan blir dock den totala kostnaden för lånet högre. För bolån är återbetalningstiden alltifrån 5 år till 40 år.

Du kan när som helst göra en extra inbetalning eller betala tillbaka hela ditt lånebelopp, oavsett om det är ett privatlån eller ett bostadslån. Om lånet är bundet kan du behöva betala en ränteskillnadsersättning. Det är en kostnad som du måste betala för att lösa lånet i förtid.

Utbetalningstider
 • Vardagar 5 bankdagar
 • Lördagar 5 bankdagar
 • Söndagar 5 bankdagar
3.0

Bluesteps kundtjänst är lätt att kontakta. Du kan kontakta dem på telefon under vanliga kontorstider. Om du inte vill ringa Bluesteps kundtjänst själv kan du fylla i ett formulär på deras hemsida så kontaktar de dig.

Bluesteps kunskapsbank är väldigt bra. I jämförelse med andra långivare finns det väldigt mycket bra och utförlig information i deras kunskapsbank, vilket gör att du kan få svar på många av dina frågor.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Bluestep

Kontakta Bluestep

Bluestep i sociala medier

Läs mer om Bluestep

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se