Vanliga frågor om Danske Bank

Accepterar Danske Bank betalningsanmärkningar?
Nej, Danske Bank accepterar inte betalningsanmärkningar.
Kan jag få bolån hos Danske Bank utan fast anställning?
Danske Bank har inget uttalat krav på fast anställning, men de kräver att du har en långsiktigt hållbar ekonomi för att kunna betala avgifter, amortera bolånet och klara eventuella räntehöjningar. De vill också att du får lön från en eller flera anställningar som totalt utgör 100 procent. Fast anställning ökar därför dina chanser att få bolån hos Danske Bank.
Hur mycket kan man låna hos Danske Bank?
Det är din ekonomi och återbetalningsförmåga som avgör hur mycket du får låna. Ett bolån får högst vara 85 procent av bostadens värde.
Erbjuder Danske Bank ränterabatt?
Ja, Danske Bank erbjuder ränterabatt. Du kan exempelvis få rabatt om du har en energieffektiv bostad eller är medlem i ett fackförbund som samarbetar med Danske Bank.
Vad har Danske Bank för räntor på bolån?
Danske Bank har i dagsläget en ränta från 1,49 %. I vår tabell kan du se vilka räntor som Danske Bank har just nu för olika bindningstider.
Hur ansöker jag om lånelöfte hos Danske Bank?
Du ansöker om lånelöfte genom att logga in med BankID på Danske Banks hemsida och fylla i deras ansökningsformulär för lånelöfte och bolån.

Du ansöker om lån hos Danske Bank direkt på deras hemsida. Hos Danske Bank kan du ansöka om billån, fritidslån, båtlån, privatlån och bolån. För att ansöka om ett lånelöfte, vilket är först steget i att få ett bolån, krävs det bara att fylla i ett formulär och identifiera sig med bank ID. Därefter gör Danske Bank en kreditbedömning på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga. Sen får du besked från Danske Bank om din ansökan blivit beviljad eller inte.

Ansökan
  • Signering bankid
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid 1-2 dagar

Räntan på lån från Danske Bank sätts helt individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Sektorn bolån har tack vare sina bra villkor vuxit och fått en mer framträdande roll hos banken. 

Bolån
3 mån 1.49% 1 år 1.18% 2 år 1.28% 3 år 1.33% 5 år 1.47% 7 år - 10 år 1.95%

Vilken utbetalningstid som gäller beror självklart på vilken typ av lån du söker och hur komplicerad din ekonomi är. För mindre lån till bil, båt, fritid eller privatlån sker utbetalningen till ditt konto hos Danske Bank när din ansökan blivit godkänd och du har skrivit under låneavtalet.

När du ansöker om ett bolån får du vanligtvis inte pengarna utbetalda förrän du behöver omvandla ditt lånelöfte till ett faktiskt lån i och med avslutad budgivning. Utbetalningen sker enligt sedvanligt vis när du skriver på köpekontraktet vid tillträdesdagen.

 

Utbetalningstider
  • Vardagar Nästa bankdag
  • Lördagar Nästa bankdag
  • Söndagar Nästa bankdag

Kundtjänsten hos Danske Bank är den man kan förvänta sig hos en storbank. Med långa öppettider alla dagar i veckan, chattfunktioner, mailsupport och en utbredd närvaro på olika sociala medier lämnar kundtjänsten ingenting kvar att önska.

Öppettider
  • Vardagar 08.00-21.00
  • Lördagar 08.30-18.00
  • Söndagar 10.00-21.00

Fakta om Danske Bank

Kontakta Danske Bank

Danske Bank i sociala medier

Läs mer om Danske Bank