Om Danske Bank

Danske Bank är den största banken i Danmark och har även på senare tid fått en större ställning i Sverige. Tjänsteutbudet är brett och de tillhandahåller många olika finansiella tjänster för privatpersoner, där du exempelvis kan ansöka om billån, fritidslån, båtlån, privatlån och bolån.

Ansök om lån

Ansök med BankID JA
Kreditupplysning UC
Betalningsanmärkning Accepteras inte
Utbetalningstid Idag
Säker ansökan på  Danskebank.se

Omdömen om Danska Bank

PlattformBetygOmdömenUppdaterat
Trustpilot
1.4
1402022-06-22

Danske Banks ränta

Danske Bank tillämpar individuell ränta och gör sin bedömning utifrån flera olika faktorer. När det till exempel gäller bolån tittar de bland annat på den aktuella bindningstiden, din belåningsgrad i förhållande till bostadens värde och såklart även hur din ekonomi ser ut överlag.

Danske Bank bolån

Danske Bank logo
3 mån
4,19 %
3,05 %
1 år
4,49 %
4,19 %
2 år
4,69 %
4,39 %
3 år
4,69 %
4,44 %
5 år
4,66 %
4,36 %

Visa fler

Hur funkar Danske Bank?

Du ansöker om lån hos Danske Bank direkt på deras hemsida. För att ansöka om ett lånelöfte, vilket är först steget i att få ett bolån, behöver du bara fylla i ett formulär och identifiera sig med BankID. Därefter gör Danske Bank en kreditbedömning på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga och ger dig besked om din ansökan blivit beviljad eller inte.

Så ansöker du om lån hos Danske Bank

  1. Du ansöker online genom att klicka på Ansök som befintlig kund eller Bli kund. Följ sedan instruktionerna och fyll i de uppgifter som efterfrågas.
  2. Ta emot bekräftelsen som du får direkt i hembanken.
  3. Utbetalning av lånet sker till ditt konto hos Danske Bank. 
  4. Klart!

Danske Banks kundtjänst

Du kan både ringa och chatta med Danske Banks kundtjänst, och du kan även boka ett e-möte för att få prata med någon av långivarens rådgivare. På sidan med vanliga frågor och svar kan du få vägledning om du har ett enklare ärende.

Chatt
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-16.00
Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-16.00

Vanliga frågor om Danske Bank

Accepterar Danske Bank betalningsanmärkningar?

Nej, Danske Bank accepterar inte betalningsanmärkningar.

Kan jag få bolån hos Danske Bank utan fast anställning?

Danske Bank har inget uttalat krav på fast anställning, men de kräver att du har en långsiktigt hållbar ekonomi för att kunna betala avgifter, amortera bolånet och klara eventuella räntehöjningar. De vill också att du får lön från en eller flera anställningar som totalt utgör 100 procent. Fast anställning ökar därför dina chanser att få bolån hos Danske Bank.

Hur mycket kan man låna hos Danske Bank?

Hos Danske Bank kan du ta privatlån på mellan 50 000 och 400 000 kronor. Men det är din ekonomi och återbetalningsförmåga som avgör hur mycket du får låna. Ett bolån får högst vara 85 procent av bostadens värde.

Erbjuder Danske Bank ränterabatt?

Ja, Danske Bank erbjuder ränterabatt. Du kan exempelvis få rabatt om du har en energieffektiv bostad eller är medlem i ett fackförbund som samarbetar med Danske Bank.

Hur ansöker jag om lånelöfte hos Danske Bank?

Du ansöker om lånelöfte genom att logga in med BankID på Danske Banks hemsida och fylla i deras ansökningsformulär för lånelöfte och bolån.