Vanliga frågor om SEB

Accepterar SEB betalningsanmärkningar?
Nej, SEB accepterar inte några betalningsanmärkningar.
Kan jag få bolån hos SEB utan fast anställning?
Ja, det viktiga är hur länge du har haft din inkomst, och anställningsformen är en av flera faktorer som banken tittar på. Men SEB gör alltid en individuell helhetsbedömning av din samlade ekonomi.
Hur mycket kan man låna hos SEB?
Du kan låna upp till 350 000 kronor i ett privatlån. Men hur mycket du får låna beror på hur din privatekonomi ser ut.
Erbjuder SEB ränterabatt?
Ja, SEB erbjuder ränterabatter på bolån. Hur stor rabatt du får beror lite på hur stort sparande du har och i vilka former du sparar.
Vad har SEB för räntor på bolån?
SEB:s bolåneränta ligger för närvarande på 1,38 %.
Hur ansöker jag om lånelöfte hos SEB?
Du ansöker enklast om ett lånelöfte direkt på SEB:s hemsida. Där fyller du bland annat i information om dig och din ekonomi, antalet barn, andra lån eller krediter och vad du söker för bostad.

Eftersom SEB erbjuder flera typer av lån varierar ansökningsprocessen så klart beroende på vilken typ det gäller. Något som är gemensamt för alla lån är dock att du kan legitimera dig digitalt. För ett stort lån behandlas din ansökan inom ett dygn. Därefter återkommer banken med ett besked, vilket gör att svarstiden för dig som kund kan bli längre.

Ansökan
  • Signering bankid
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Inom 1 dygn

Vilken ränta just du får beror på olika faktorer. SEB beräknar bolåneräntan utifrån den ordinarie bolåneränta minus en individuell räntenedsättning. Den ordinarie boräntan påverkas av marknadsläget och SEB:s kostnader för bolåneverksamheten, och den individuella räntenedsättningen av mycket bolån du har i förhållande till bostadens värde och dina övriga affärer hos SEB.

När det gäller privatlån tillämpar SEB individuell prissättning, och en kreditprövning görs alltid. Vid privatlån tillkommer en uppläggningsavgift, vilket är standard bland konsumentlån men bra att veta om.

Bolån
3 mån 1.38% 1 år 1.26% 2 år 1.43% 3 år 1.59% 5 år 1.83% 7 år 2.07% 10 år 2.33%

Utbetalningstiden beror på vilken typ av lån du ansöker om. Gäller det till exempel privatlånet Enkla lånet behandlas din ansökan inom en arbetsdag om du ansöker via telefon eller internet. Du får sedan hem ett skuldbrev du måste skriva på och skicka tillbaka. Ska lånet betalas ut till ett konto hos SEB tar det cirka 4 till 5 vardagar efter att de tagit emot det påskrivna skuldebrevet innan du har pengarna på ditt konto. Om pengarna ska betalas ut till ett konto i en annan bank kan det ta ytterligare några dagar.

För bolån går det inte att sätta en direkt utbetalningstid, eftersom processen är något mer invecklad.

 

Utbetalningstider
  • Vardagar 4–5 dagar
  • Lördagar 4–5 dagar
  • Söndagar 4–5 dagar

SEB erbjuder support dygnet runt. Hjälp och råd finns dessutom tillgänglig i kanaler såsom chatt, sociala medier, bankkontor, telefon och mejl.

Utöver detta har de en egen internetbank med en tillhörande app.

 

Öppettider
  • Vardagar Dygnet runt
  • Lördagar Dygnet runt
  • Söndagar Dygnet runt

Fakta om SEB

Kontakta SEB

SEB i sociala medier