Vanliga frågor om SEB

Accepterar SEB betalningsanmärkningar?
Kan jag få bolån hos SEB utan fast anställning?
Hur mycket kan man låna hos SEB?
Erbjuder SEB ränterabatt?
Vad har SEB för räntor på bolån?
Hur ansöker jag om lånelöfte hos SEB?

Eftersom SEB erbjuder flera typer av lån varierar ansökningsprocessen så klart beroende på vilken typ det gäller. Något som är gemensamt för alla lån är dock att du kan legitimera dig digitalt. För ett stort lån behandlas din ansökan inom ett dygn. Därefter återkommer banken med ett besked, vilket gör att svarstiden för dig som kund kan bli längre.

Ansökan
  • Signering bankid
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Inom 1 dygn

Vilken ränta just du får beror på olika faktorer. SEB beräknar bolåneräntan utifrån den ordinarie bolåneränta minus en individuell räntenedsättning. Den ordinarie boräntan påverkas av marknadsläget och SEB:s kostnader för bolåneverksamheten, och den individuella räntenedsättningen av mycket bolån du har i förhållande till bostadens värde och dina övriga affärer hos SEB.

När det gäller privatlån tillämpar SEB individuell prissättning, och en kreditprövning görs alltid. Vid privatlån tillkommer en uppläggningsavgift, vilket är standard bland konsumentlån men bra att veta om.

Bolån
3 mån 1.41% 1 år 1.25% 2 år 1.24% 3 år 1.28% 5 år 1.32% 7 år 1.52% 10 år 1.79%

Utbetalningstiden beror på vilken typ av lån du ansöker om. Gäller det till exempel privatlånet Enkla lånet behandlas din ansökan inom en arbetsdag om du ansöker via telefon eller internet. Du får sedan hem ett skuldbrev du måste skriva på och skicka tillbaka. Ska lånet betalas ut till ett konto hos SEB tar det cirka 4 till 5 vardagar efter att de tagit emot det påskrivna skuldebrevet innan du har pengarna på ditt konto. Om pengarna ska betalas ut till ett konto i en annan bank kan det ta ytterligare några dagar.

För bolån går det inte att sätta en direkt utbetalningstid, eftersom processen är något mer invecklad.

 

Utbetalningstider
  • Vardagar 4–5 bankdagar
  • Lördagar 4–5 bankdagar
  • Söndagar 4–5 bankdagar

SEB erbjuder support dygnet runt. Hjälp och råd finns dessutom tillgänglig i kanaler såsom chatt, sociala medier, bankkontor, telefon och mejl.

Utöver detta har de en egen internetbank med en tillhörande app.

 

Öppettider
  • Vardagar Dygnet runt
  • Lördagar Dygnet runt
  • Söndagar Dygnet runt

Fakta om SEB

Kontakta SEB

SEB i sociala medier

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se