Vanliga frågor om Skandia

Accepterar Skandia betalningsanmärkningar?
Kan jag få bolån hos Skandia utan fast anställning?
Hur mycket kan man låna hos Skandia?
Erbjuder Skandia ränterabatt?
Vad har Skandia för räntor på bolån?
Hur ansöker jag om lånelöfte hos Skandia?
Är Skandia bra?

Vårt omdöme om Skandia

Skandia uppfyller alla krav man kan ha på en bank av deras storlek. Deras support och tjänster är välutvecklade och ger deras kunder ett mervärde. De har inga inkomstkrav, vilket i vissa situationer kan låta väldigt bra. En riktlinje de anger är dock att bolånets summa högst får motsvara fem av hushållets årslöner. Ett visst inkomstkrav förekommer därmed indirekt.

Man kan knappast klaga på Skandias räntor. De är väldigt konkurrenskraftiga och blir desto bättre för den som har alla sina ärenden samlade hos dem. Banken är dessutom väldigt öppen med precis hur stor rabatten blir om du samlar dina bankärenden hos dem och vad det innebär för amorteringen.

Öppenheten syns också i de generösa öppettiderna för kundtjänsten. De har öppet ungefär samma tider som en genomsnittlig person är vaken. Som allra mest kan du behöva vänta några timmar med att få din fråga besvarad. Processerna är dock långsammare än hos många av konkurrenterna.

Skandia är en större och äldre bank, och det gör ofta att handläggningstiderna blir längre. Ibland kan ett bolån med bättre villkor dock vara värt att vänta på. Att deras verksamhet är kundägd säkerställer även att de agerar enligt ditt bästa intresse, vilket är en trygghet för dig som kund.

Fördelar

 • Kundägd bank
 • Låga räntor och kostnader
 • Mycket bra kundtjänst

Nackdelar

 • Oklar svarstid för ansökan
 • Godkänner inte betalningsanmärkningar
3.0

Som kund hos Skandia kan du snabbt ansöka om ett lån. Hela processen och hanteringen av ditt ärende kan ske digitalt, men svarstiden kan variera något beroende på din ekonomiska situation. De ger inget generellt besked om hur snabbt de handlägger ett ärende, vilket kan leda till stor osäkerhet för dig som låntagare. De får därför ett genomsnittsbetyg.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid -
5.0

Skandias två främsta lånetjänster, bolån och privatlån, erbjuder båda konkurrenskraftiga räntor. Inom bolån håller de en ränta som är en av de lägsta i branschen.

Räntorna som erbjuds varierar till stor del beroende på hur stor andel av din total ekonomi som hanteras av Skandia. Har du exempelvis din tjänstepension på ett av deras konton kommer din ränta att sjunka drastiskt. Utöver det har de dessutom inga dolda avgifter, som avi- eller uppläggningsavgift, förutsett att samtliga ärenden och fakturor hanteras elektroniskt.

Bolån
3 mån 1.29% 1 år 1.29% 2 år 1.25% 3 år 1.22% 5 år 1.18% 7 år 0.00% 10 år 0.00%
3.0

Utbetalningstiden för ett lån hos Skandia varierar. För bolån beror det i stor utsträckning på just din situation, vilket innebär att det är högst individuellt.

För privatlån är utbetalningen hos Skandia generellt långsammare än branschstandarden.

Utbetalningstider
 • Vardagar bankdagar
 • Lördagar bankdagar
 • Söndagar bankdagar
5.0

Skandia har med hänsyn till sin storlek en kundtjänst som matchar förväntningarna. Du kan nå Skandia under de flesta av dygnets timmar och du kan även välja hur du vill kontakta banken. Dels erbjuder de mejlsupport, men även telefonsupport och chatt finns tillgängligt för dig som kund.

Öppettider
 • Vardagar 06.00-24.00
 • Lördagar 06.00-24.00
 • Söndagar 06.00-24.00

Fakta om Skandia

Kontakta Skandia

Skandia i sociala medier

Läs mer om Skandia

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se