Vanliga frågor om SMSPengar

Accepterar SMSPengar betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos SMSPengar?
Kan man låna utan UC hos SMSPengar?
Erbjuder SMSPengar utbetalning på helger?
Hur hög ränta har SMSPengars lån?
När utbetalas lån från SMSPengar?
Är SMSPengar bra?

Vårt omdöme om SMSPengar

Smspengar har en hemsida som är lätt att navigera på. Lika lätt är det att genomföra en låneansökan. Svarstiden är mycket snabbt, om än inte i paritet med de snabbaste långivarna. Att man kan ge ett preliminärt besked omgående är mycket bra. Det ger den ansökande en indikation på vad det slutgiltiga beskedet kommer bli.

Ett område som Smspengar dock bör jobba med är räntor och kostnader. Jämfört med konkurrenterna ligger man långt bak, både när det gäller kostnaderna för kreditkontona och små lånen. Den enda fördelen är att det inte tillkommer några övriga avgifter, men räntorna är på tok för höga.

Om man bör förbättra kostnaderna för lånet så behöver man inte säga detsamma gällande utbetalningstiden. Få konkurrenter kan matcha Smspengar. De allra flesta kunderna får sina pengar utbetalda samma dag de skickar in sin låneansökan.

Vad gäller kundtjänsten är jag lite kluven. Nog för att det finns många kontaktvägar, men jag hade föredragit något längre öppettider.

Fördelar

 • Kan acceptera betalningsanmärkningar
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

 • Endast support på vardagar
 • Något högre ränta än liknande långivare
4.0

Du ansöker om lån hos Smspengar på deras hemsida. Där fyller du i, förutom uppgifter om lånet du önskar, även uppgifter om dig själv och din ekonomi.

Med hjälp av bank-ID identifierar du sedan dig själv. Har du inte Bank-ID kan du även skicka in kopior på dina ID-handlingar samt lönespecifikationer.

Direkt efter att du skickat in din ansökan får du ett preliminärt besked. Det slutgiltiga beskedet får du inom 24 timmar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Kostnaderna för Smspengars kreditkonto är konkurrenskraftiga jämfört med andra aktörer. Trots deras låga ränta tillkommer dock en relativt stor uppläggningsavgift, vilket sänker totalbetyget något.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.320 kr Ränta 53.12 - 84.23% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

5.0

Är du kund hos Danske bank, Nordea eller Handelsbanken så betalas pengarna ut omgående och finns på ditt konton inom några minuter. Har du någon annan bank finns pengarna på kontot samma dag förutsatt att lånet beviljades före kl 13:00. Lån som beviljades efter det har du tillgång till nästkommande bankdag.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

3.5

Smspengar har en relativt omfattande kundtjänst. Kontaktvägarna är många vilket gör det möjligt för kunderna att välja det tillvägagångssätt som passar dem bäst. Den stora nackdelen är öppettiderna. Supporten är endast öppen under helgfria vardagar.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-20.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om SMSPengar

Kontakta SMSPengar

SMSPengar i sociala medier

Läs mer om SMSPengar

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se