Vanliga frågor om GF Money

Accepterar GF Money betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos GF Money?
Kan man låna utan UC hos GF Money?
Erbjuder GF Money utbetalning på helger?
Hur hög ränta har GF Moneys lån?
När utbetalas lån från GF Money?
Är GF Money bra?

Vårt omdöme om GF Money

GF Money erbjuder inte vanliga lån utan kreditkonton. Ett kreditkonto fungerar som ett kreditkort, men i stället för att ha krediten på ett kort ligger pengarna på ett konto på nätet. 

GF Money erbjuder krediter upp till 30 000 kronor utan att du behöver lämna något som pant eller säkerhet. Krediten finns på ett konto hos GF Money, och du kan när du vill föra över beloppet du vill använda till din bank.

Beroende på vilken bank du har finns pengarna tillgängliga på ditt konto samma dag som din ansökan hos GF Money har blivit godkänd.

Räntan är ganska hög, men du betalar bara ränta på pengarna du faktiskt använder, även om du har tillgång till ett större belopp.

Återbetalningstiden är längre än hos många andra långivare som erbjuder lån och kontokrediter till liknande ränta. 

Fördelar

 • Enkel ansökan
 • Ingen UC
 • Flexibla uttag och återbetalningar

Nackdelar

 • Hög ränta
3.5

Du ansöker lättast om lån på GF Moneys hemsida. Där fyller du i uppgifterna steg för steg. Samtidigt skapas det ett konto hos GF Money. Du kan även ringa till GF Money och ansöka om lån hos deras kundtjänst.

När du har skickat in din ansökan får du ett förhandsbesked på om du kan få ett lån eller en kredit hos GF Money. När GF Money gör en kreditupplysning använder de Creditsafe för att inte belasta din kreditvärdighet.

Hur mycket du får låna får du veta när din ansökan har blivit godkänd. Krediten som du har ansökt om kan alltså bli både större eller mindre.

GF Moneys ansökningsprocess på deras hemsida

 1. Välj önskat lånebelopp
 2. Fyll i formuläret 
 3. Skicka in ansökan och identifiera dig
 4. Pengarna betalas ut direkt

GF Moneys ansökningsprocess sticker ut i jämförelse med andra långivare eftersom du kan identifiera dig manuellt. Det gör att även den som inte har något BankID kan ansöka om lån hos GF Money. 

GF Money godkänner inte betalningsanmärkningar. Pengarna betalas ut direkt efter att din ansökan har blivit godkänd. Hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto beror på vilken bank du har.

GF Money gör direktutbetalningar till följande banker

 • Nordea
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Swedbank
 • Danske Bank
Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid -
2.5

Räntan hos GF Money är ganska hög. Men för att vara en högkostnadskredit är GF Moneys ränta inget som sticker ut.

På GF Moneys hemsida finns det exempel på lånebelopp och vad de kostar. Eftersom GF Moneys lån är en kontokredit betalar du bara ränta för det belopp du använder. 

Andra avgifter som tillkommer är uppläggninsavgift, uttagsavgift och aviavgift. Alla avgifter som tillkommer är ganska höga i jämförelse med andra långivare. 

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 20 000 kr Uppl.avg.320 kr Ränta 53.12 - 84.23% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

5.0

GF Money betalar ut pengarna direkt när din ansökan har blivit godkänd. Hur snabbt det går beror på vilken bank du har. Om din bank samarbetar med GF Money kan pengarna betalas ut direkt alla timmar på dygnet och alla dagar på året. Jämfört med många andra långivare tar det kort tid innan GF Money betalar ut pengarna till ditt konto.

Återbetalningstiden är minst 4 månader och max 91 månader. Alla uttag du gör på ditt lån faktureras en gång per månad. Du betalar in beloppet som står på din faktura. Om du vill betala in ett högre belopp kan du du göra det direkt på Mina sidor. Du kan betala tillbaka hela din skuld när du vill utan att det kostar dig något extra. 

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 00.00

5.0

GF Moneys kundtjänst är lätt att kontakta eftersom du både kan ringa, skicka e-post och chatta med dem. Det finns även ett frågeformulär på deras hemsida som du kan fylla i så återkommer de till dig så snart de kan. Du kan även skicka vanlig post till dem, men då kan det ta lite längre tid att få svar.

Kundtjänsten har öppet alla dagar i veckan oavsett om du väljer att ringa dem, chatta eller skicka e-post. I jämförelse med många andra långivare är det lättare att komma i kontakt med GF Moneys kundtjänst eftersom du kan kontakta dem på olika sätt. Dessutom har de öppet alla dagar i veckan. 

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar 10.00-14.00
 • Söndagar 10.00-14.00

Fakta om GF Money

Kontakta GF Money

GF Money i sociala medier

Läs mer om GF Money

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se