Vanliga frågor om Krea

Kräver Krea någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Krea?
Är ansökan hos Krea bindande?
Tar Krea en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Krea personlig borgen?
När får man lånebesked från Krea?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Krea?
Är Krea bra?

Vårt omdöme om Krea

Krea har en smidig ansökningsprocess som du kan genomföra både på nätet och via telefon. Själva ansökan skiljer sig inte nämnvärt från andra aktörer på marknaden utan allt ser ganska likadant ut. Det som är riktigt bra med ansökan är den korta svarstiden. Trots att låneförmedlaren kontaktar hela 16 långivare får du svar på din ansökan inom ett dygn. Om du och ditt företag erbjuds något lån får ni ta ställning till om ni vill fullfölja något erbjudande eller avböja.

Räntan för lånen är helt individuell och baseras på företagets historik och betalningsförmåga. Av den anledningen är det även svårt att ge något rättvist betyg. Kostnaden tas dessutom ut av långivaren och inte Krea själva. Däremot är det helt kostnadsfritt att använda sig av Krea.

Utbetalningstiden hos långivarna som Krea samarbetar med är mycket kort. I vissa fall kan du ha pengarna på kontot redan samma dag som du godkänner ditt låneerbjudande. Det finns inte många aktörer bland företagslån som är snabbare än så. När på dygnet du godkänner låneerbjudandet, vilken dag det är och vilket bank du använder dig av är faktorer som kan påverka utbetalningstiden.

Den största nackdelen med Krea är deras kundtjänst. Det finns bara två kontaktvägar och öppettiderna är absolut inget extraordinärt. När kundtjänsten är så pass tunn hade man åtminstone kunnat hoppas på en omfattande frågor och svar-sida, men inte heller det kan Krea erbjuda. En chattfunktion och längre öppettider saknas för att Krea ska få högre betyg.

Fördelar

 • Går att ansöka via telefon och online
 • Kort svarstid

Nackdelar

 • Få kontaktvägar
4.0

Ansökningsprocessen hos Krea är mycket smidig och det tar bara ett par minuter att fylla i formuläret på hemsidan. När du har skickat in din ansökan kontaktar Krea långivarna som de samarbetar med.

Om någon långivare vill erbjuda ett lån till dig återkommer Krea med erbjudandet inom ett dygn. Totalt finns det möjlighet att få 16 olika låneförslag, och du får alla inom ett dygn. Det är en mycket kort svarstid med tanke på antalet långivare Krea kontaktar.

Om du har problem med att göra en ansökan på nätet går det lika bra att ringa Krea och göra den via telefon.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.0

Det är svårt att bedöma Kreas räntor och kostnader eftersom det är långivarna som tar betalt för lånen och inte Krea. Krea förmedlar bara företagslånen. Räntan som ett företag får baseras på företagets historik, nuvarande ekonomiska förutsättningar och möjligheter att betala tillbaka lånet.

Kostnaden påverkas även av hur lång återbetalningstid ditt företag vill ha. Ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre blir månadsavgiften, men i längden ökar totalkostnaden för lånet.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 5 000 000 kr Utbetalning 1–2 bankdagar Ränta Individuell 
4.0

Utbetalningstiden har Krea egentligen ingenting med att göra i och med att pengarna betalas ut av de långivare som Krea förmedlar. Många av långivarna som Krea samarbetar med har dock en mycket kort utbetalningstid, och ibland kan du ha företagslånet på ditt konto samma dag som du skrev på lånehandlingarna.

När på dygnet och vilken dag du skickade in handlingarna påverkar utbetalningstiden. Är det helg får du vänta till nästkommande bankdag innan pengarna är synliga på kontot.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Kundtjänsten hos Krea är något tunn. Det går att ringa och mejla företaget på vardagar under vanliga kontorstider. Längre öppettider och fler kontaktvägar hade varit önskvärt för att kunna mäta sig med konkurrenterna.

Krea har liksom de flesta låneförmedlarna på marknaden även en frågor och svar-sida där de besvarar vanliga frågor. Dessvärre är även den inte särskilt omfattande, och du som kund kan ofta stå utan svar på dina frågor efter att ha besökt Kreas hemsida.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Krea

Kontakta Krea

Krea i sociala medier

Läs mer om Krea

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se