Vanliga frågor om Capcito

Kräver Capcito någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Capcito?
Är ansökan hos Capcito bindande?
Tar Capcito en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Capcito personlig borgen?
När får man lånebesked från Capcito?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Capcito?
Är Capcito bra?

Vårt omdöme om Capcito

Capcito erbjuder företagslån till låg ränta. Ansökningsprocessen är väldigt enkel. När du ansöker om ett företagslån hos Capcito gör de en helt individuell bedömning av ditt företag. Capcito tittar på hur din försäljning och omsättning ser ut i nuläget. Baserat på det kan de sedan ge dig ett lånelöfte inom någon minut.

Hur stort företagslån du kan ta och hur hög räntan är beror på företagets kreditvärdighet. Det som skiljer Capcito från traditionella banker är att Capcito inte gör någon kreditupplysning hos UC.

Capcito använder sig av egna smarta algoritmer som analyserar företagets bokföring och gör en bedömning av hur mycket pengar ditt företag kan låna. Det är bara i en del fall som Capcito behöver göra en kreditupplysning. I så fall görs den genom Creditsafe.

Pengarna betalas ut så snart din ansökan är godkänd. Dock finns det inte så mycket information om Capcitos kundtjänst på deras hemsida. Det finns ett telefonnummer och en chatt, men ingen information om öppettider.

Fördelar

 • Företagslån med låg ränta
 • Inga uppläggningsavgifter
 • Enkel ansökningsprocess

Nackdelar

 • Otydlig information om kundtjänsten 
4.0

Du ansöker enklast om företagslån på Capcitos hemsida. Du börjar med att identifiera ditt företag genom företagsbanken, BankID eller genom ett bokföringsprogram. Genom företagsbanken eller bokföringsprogrammet kan Capcito få information om din verksamhet och utifrån det ge dig ett erbjudande på företagslån. Lånelöftet är inte bindande.

Du kan själv välja lånebelopp, återbetalningstid och se hur mycket ditt företagslån kommer att kosta. Hur mycket du får låna baseras på hur bra det går för ditt företag just nu.

När det är dags för ditt företag att låna pengar signerar du ansökan med BankID. Du måste också ange en personlig borgen som säkerhet för företagets lån. Ansökan skickas därefter vidare till Capcitos kreditavdelning som bedömer om ditt företags låneansökan ska godkännas eller inte.

Capcito använder sig inte av UC utan gör sina egna kreditbedömningar. Ett företag som har låg kreditvärdighet kan få ett lån om företagets kunder kan visa en stark finansiell position. I vissa fall kan Capcito använda kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Capcitos ambition är att besvara din ansökan inom 24 timmar på helgfria vardagar. När ansökan är godkänd betalar Capcito ut pengarna.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.5

Capcitos ränta på företagslån sätts individuellt utifrån företagets kreditvärdighet. Räntorna hos Capcito är inte speciellt låga. Tittar man på deras hemsida ser det vid första anblick ut som att räntan är väldigt låg. Men räntan anges per månad i stället för per år.

På Capcitos hemsida finns ett exempel på ett företagslån på 50 000 kronor med en löptid på 12 månader. Totalkostnaden för lånet uppgår till 6 628 kronor vilket skulle innebära en årsränta på 13 procent.

Förutom räntan tar Capcito inte ut några andra avgifter. Du behöver alltså inte betala några uppläggningsavgifter eller andra dolda avgifter.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 3 000 000 kr Utbetalning 1–2 bankdagar Ränta Individuell 
4.0

Capcito betalar ut pengarna så snart din ansökan har blivit godkänd. Deras ambition är att svara på din ansökan inom 24 timmar på helgfria vardagar. Om det är många som ansöker om lån kan det dock ta lite längre tid.

Återbetalningstiden varierar, och du bestämmer själv vilken återbetalningstid du vill ha. Lånets löptid ligger mellan 3 och 24 månader. Du betalar av ett fast belopp på lånet varje vecka via autogiro. Pengarna dras på fredagar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Capcitos kundtjänst sticker inte ut på något sätt. Det är inte helt enkelt att hitta kontaktuppgifter och öppettider till kundtjänsten. Det finns ett telefonnummer på deras hemsida, men det framgår inte om det går till kundtjänsten.

Däremot finns det en chatt där du hyfsat snabbt kan få svar på dina frågor. Du kan även skicka e-post till långivaren. Capcito har även en kunskapsbas där du kan få svar på de flesta frågor.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Capcito

Kontakta Capcito

Capcito i sociala medier

Läs mer om Capcito

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se