Vanliga frågor om Approva

Kräver Approva någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Approva?
Är ansökan hos Approva bindande?
Tar Approva en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Approva personlig borgen?
När får man lånebesked från Approva?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Approva?
Är Approva bra?

Vårt omdöme om Approva

Approva erbjuder lån upp till 300 000 kr. Det är väldigt enkelt att ansöka om företagslån hos Approva. Du fyller i ansökan på deras hemsida och får besked inom 15 minuter om din ansökan har blivit beviljad. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto.

Approva använder Bisnode och inte UC. Betalningsanmärkningar kan accepteras om både din och ditt företags ekonomi är bra.

Något som är mindre bra att du inte kan se hur lång löptid du kan få på lånet. Du kan heller inte se vilka avgifter som tillkommer innan du får lånet godkänt. Lånets löptid eller hur hög avgiften är för att låna pengarna framgår alltså inte på Approvas hemsida. Lånet är individuellt och alla villkor regleras i låneavtalet.

Fördelar

 • Kort handläggningstid för ansökan
 • Enkel ansökningsprocess
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras

Nackdelar

 • Relativt hög ränta
4.0

Du ansöker enklast om ett företagslån på Approvas hemsida. Du fyller i ansökningsformuläret, och när Approva har tagit emot din ansökan tar det cirka 15 minuter för deras handläggare att behandla din ansökan och återkomma till dig med ett besked.

När du ansöker om ett företagslån hos Approva gör de en kreditupplysning. Approva gör sina kreditupplysningar hos Bisnode.

När din låneansökan har blivit beviljad skickas ett skuldebrev och ett proprieborgensavtal till din e-post. När du har skrivit under avtalet betalar Approva ut pengarna direkt till ditt företagskonto.

Approvas ansökningsprocess är väldigt enkel. Det som sticker ut är att du får svar inom 15 minuter. Det betyder att du kan ha pengarna på ditt företagskonto 15 minuter efter att du skickade in ansökan.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid 24 timmar
2.0

Det framgår inte vilken ränta Approva erbjuder. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Dock finns det ingen information alls om hur låg eller hög ränta Approva har. Det går alltså inte på att på förhand se vilken ränta du kan få på ett ungefär.

Det finns ett exempel på Approvas hemsida med ett lånebelopp på 80 000 kronor och en återbetalningstid på 18 månader. Kostnader och avgifter för lånet uppgår till 1 600 kr. Enligt deras räkneexempel skulle ett lån på 80 000 kronor få en effektiv ränta på 36 procent. Det går inte att se hur hög räntan är eller vilka andra avgifter som tillkommer.

Jämfört med andra långivare är en effektiv ränta på 36 procent relativt hög.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 300 000 kr Utbetalning 1–3 bankdagar Ränta Individuell 
4.0

Approva betalar ut pengarna direkt efter att din låneansökan har blivit godkänd. Du kan alltså ha pengarna på kontot 15 minuter efter att din ansökan har blivit godkänd.

Dock kan utbetalningstiden variera beroende på vilken bank du har och när du gör låneansökan. För att få pengarna utbetalda samma dag behöver du ansöka om lånet under deras handläggningstider. Handläggningstiden är vardagar under vanliga kontorstider.

Återbetalning av lånet sker månadsvis och du betalar samma summa varje månad. Löptiden på lånet är individuell och regleras i låneavtalet.

Du kan när du vill betala tillbaka lånet i förtid. Dock kan du behöva betala alla lånekostnader som står i avtalet även om du betalar tillbaka lånet i förtid. Om du vill betala av hela ditt lån eller delar av det kontaktar du Approva så förklarar de hur du ska göra.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–3 bankdagar
 • Lördagar 1–3 bankdagar
 • Söndagar 1–3 bankdagar
3.0

Kundtjänsten har öppet vardagar under vanliga kontorstider. Du kontaktar kundtjänsten enklast på telefon under deras öppettider, via e-post eller genom att fylla i formuläret på Approvas hemsida under Kontakta oss.

Approvas kundtjänst sticker inte ut särskilt mycket. Fördelarna är att man kan kontakta dem på flera olika sätt. Det finns också tydlig information om hur du kan kontakta kundtjänsten på Approvas hemsida.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Approva

Kontakta Approva

Läs mer om Approva

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se