Approva

Om du driver företag och behöver förstärka kapitalet kan Approva vara en bra långivare för dig. Här kan du ansöka om flexibla företagslån som anpassas efter dina förutsättningar.

Approva vill att det ska gå fort att få lånet utbetalat. Därför ger de dig besked inom 15 minuter, och om lånet blir beviljat betalas pengarna ut direkt till ditt konto. Dock kan det förstås dröja en eller två arbetsdagar tills pengarna är tillgängliga för dig, beroende på vilken bank du har.

Vill du undvika att få en kreditupplysning hos UC är Approva ett bra alternativ. De tar nämligen sin kreditupplysning hos Dun & Bradstreet.

Fördelar

  • Använder inte UC
  • Snabb utbetalning
  • Besked inom 15 minuter

Nackdelar

  • Ingen support på helger

Approvas ränta

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du betalar ett fast belopp varje månad. Exakt hur mycket du betalar får du reda på när du får låneerbjudandet. Dock finns det ingen information alls om hur låg eller hög ränta Approva har. Det går alltså inte på att på förhand se vilken ränta du kan få på ett ungefär. Man betalar en fast månadsavgift.

Det finns ett exempel på Approvas hemsida med ett lånebelopp på 80 000 kronor och en återbetalningstid på 18 månader. Kostnader och avgifter för lånet uppgår till 1 600 kr, och amortering är 4 444 kronor. Enligt deras räkneexempel skulle ett lån på 80 000 kronor få en effektiv ränta på 36 procent. Det går inte att se hur hög räntan är eller vilka andra avgifter som tillkommer.

Företagslån

Lånebelopp30 000 ‐ 300000 kr
Nominell räntaIndividuell
Löptid2–18 månader
UtbetalningstidIdag
KreditupplysningDun & Bradstreet
BetalningsanmärkningEJ OK
Ansök om lån

Hur funkar Approva?

Du ansöker enkelt om lån på Approvas hemsida. Ansökan är inte bindande utan det är först när du skriver på låneavtalet som du är bunden till lånet.

Så ansöker du om lån hos Approva

  1. Välj lånebelopp och löptid. Därefter får du fylla i uppgifter om dig och företaget.
  2. I samband med att du ansöker hämtar Approva en kreditupplysning.
  3. En handläggare behandlar din ansökan och ger dig besked inom 15 minuter (förutsatt att du skickar in ansökan under Approvas handläggningstider). Lånebeskedet kommer via mejl.
  4. Vill du ta lånet signerar du avtalet som du fick på mejlen.
  5. Lånet betalas ut till ditt företagskonto.

Approvas utbetalning

När du har skrivit under låneavtalet med Approva betalar långivaren ut lånet till ditt företagskonto direkt. Enligt Approva kan du i teorin ha pengarna på kontot inom 15 minuter från det att du ansökte. Men de betonar samtidigt att utbetalningstiden varierar beroende på vilken bank du har och när du skickar in din ansökan.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Approvas kundtjänst

Kundtjänsten har öppet vardagar under vanliga kontorstider. Du kontaktar kundtjänsten enklast på telefon, via e-post eller genom att fylla i formuläret på Approvas hemsida. De besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Approvas reklam

För mer information om Approva

Vanliga frågor om Approva

Kräver Approva någon säkerhet för företagslån?

Nej, Approva kräver inte någon säkerhet för företagslån.

Vilka företag kan ansöka om lån hos Approva?

Företag som är registrerade i Sverige kan ansöka om lån hos Approva, oavsett om det är ett aktiebolag, handelsbolag eller en enskild firma. Du som ansöker om lånet behöver vara folkbokförd i Sverige.

Är ansökan hos Approva bindande?

Nej, din ansökan hos Approva är inte bindande. Först när du skriver under avtalet som Approva skickar till dig när de har beviljat din ansökan blir lånet bindande.

Kräver Approva personlig borgen?

Ja, när du tar ett lån hos Approva behöver du fylla i ett proprieborgensavtal. Det innebär att en eller flera personer i företaget behöver gå i personlig borgen för lånet.

Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Approva?

Ja, om både du och ditt företag har bra ekonomi kan du ansöka om företagslån hos Approva även om företaget har haft betalningsanmärkningar.