En bild på Avanzas Johanna Kull och Nicklas AnderssonJohanna Kull och Nicklas Andersson från Avanza ska skriva böcker om privatekonomi. Foto: Pressbild/Avanza

Privatekonomi

Banken Avanza ger sig in i ljudboksvärlden. I ett samarbete med Storytel ska man släppa två ljudböcker om privatekonomi. Den ena har redan släppts på tjänsten medan den andra kommer ut senare under 2019.

Avanza känner vi till som en bank som verksam inom bolån, placeringar, sparande och pension. Nu ska banken dock ge sig in i ljudboksbranschen. Avanza inleder ett samarbete med ljudbokstjänsten Storytel och ska under året släppa två böcker om privatekonomi, exklusivt på tjänsten.

Bakom manuset till de två ljudböckerna, Aktieskolan och Sparskolan, står Avanzas sparekonom Johanna Kull och Nicklas Andersson som är börsexpert på banken. Johanna Kull och Nicklas Andersson läser även in böckerna.

Sparskolan har redan släppts på tjänsten medan Aktieskolan släpps senare under året.

– Vi letar alltid efter nya kanaler att dela med oss av vår kunskap och det är jättekul att vi nu också kan nå ut till den breda målgrupp som finns på Storytel, säger Johanna Kull.

Samarbetet är det första med ett kommersiellt företag

Samarbetet med Storytel är det första Avanza gör med en kommersiell aktör. Storytel själva verkar väldigt nöjda. I ett pressmeddelande kommenterar Joakim Tholén på Storytel det nya samarbetet. Han säger att man sett hur intresset för privatekonomi vuxit men att det saknats mer heltäckande information bland ljudböcker.

Tholén hoppas nu att Avanza kan vara med och skapa flera unika serier inom ämnet som utbildar svenska folket ännu mer. Han säger att Avanza är den samarbetspartner Storytel har sökt efter.

Ljudböckerna kommer innehålla nio respektive tio delar

Johanna Kull och Nicklas Andersson har ansvarat för varsin bok. Johanna Kull har haft ansvaret för att ta fram manuset till Sparskolan som totalt innehåller nio delar.

Nicklas Andersson har ansvaret för Aktieskolan som kommer vara fördelad över tio delar.