Foto: Bloomicon / Shutterstock.com

nyheter Privatlån

Det multinationella teknikföretaget kan vara på väg mot ännu en ny milstolpe i utvecklingen. Apple har tidigare lanserat Apple Pay som gjort det möjligt att betala direkt med mobilen. Nu ryktas det om att Apple ska uppgradera och släppa kreditkort, skriver Macworld.

Enligt rykten ska Apple lansera ett kreditkort i samarbete med Goldman Sachs. Detta innebär en helt ny utmaning för Apple och tillsammans med investmentbanken vill man skapa ett kort för den redan existerande tjänsten Apple Pay. Slås beslutet fast hoppas man på att kunna lansera kreditkortet inom de närmsta 12 månaderna.

Kunderna ska få möjlighet att ta lån för att köpa Apple-produkter

Tanken bakom kreditkortet är att det ska fungera som vilket kort som helst och konkurrera med de redan existerande kreditkorten. Genom att bli kund hos Apple Pay och bli användare av kortet kommer man bland annat få möjligheten att ta lån för att kunna köpa Apple produkter.

Andra förmåner som Apple Pay-kunder kommer kunna ta del av är bonusar i form av gåvokort samt rabatterade priser på Apple Store.

Tips! Funderar du på att öppna en kontokredit kan du snabbt och enkelt jämföra olika tjänster här.

Vill tjäna mer på Apple Pay

I och med ryktena om lanseringen av ett nytt kreditkort finns det också hörsägen som menar att Apple vill få ut mer pengar via Apple Pay. Genom den redan existerande och kortlösa betalningstjänsten, har Apple kunnat ta del av de transaktionsavgifter som följer vid genomförda köp.

Apple Pay är ett samarbete mellan Apple och banken Barclays. Tillsammans har de ett system för finansiering av avbetalning i App Store. Skulle lanseringen av ett kreditkort genomföras kommer Apple också få ut en större del av de transaktionsavgifter och räntor som kommer efter kortköp.

Mer information om en eventuell lansering av kreditkortet kan man få på Worldwide Developers Conference, WWDC, 2018 som hålls mellan 4-8 juni.