Vanliga frågor om Vivus

Accepterar Vivus betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Vivus?
Kan man låna utan UC hos Vivus?
Erbjuder Vivus utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Vivuss lån?
När utbetalas lån från Vivus?
Är Vivus bra? (betyg)

Vårt omdöme om Vivus

Vivus är kreditgivaren för dig som har en regelbunden inkomst men som behöver hjälp vid plötsliga ekonomiska behov. Här får du som låntagare tillgång till mindre lån med fördelaktiga återbetalningstider.

Är du ny låntagare hos Vivus erbjuds du möjligheten att ansöka om lån helt utan ränta de 30 första dagarna. För redan aktiva låntagare ligger den effektiva räntan på en högre nivå en de flesta av konkurrenternas.

Vivus är experter på att erbjuda sina kunder lån och krediter med minimal väntetid och utan krav på säkerhet. Med Vivus slipper kunderna oroa sig för dolda kostnader och avgifter som annars lätt kan resultera i allt för höga lånekostnader hos konkurrenterna.

Även kundtjänsten lever upp till goda förväntningar hos Vivus. När vi tog kontakt med långivarens kundtjänst via mejl återkopplade de snabbt med en vänlig, hjälpsam och kunnig ton.

Fördelar

 • Inget krav på säkerhet
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

2.5

Ansökningsprocessen hos Vivus genomförs i de tre olika stegen registreringidentifiering och svarsalternativ. För att sedan bekräfta din ansökan behöver du antingen bli kontaktad av Vivus kundtjänst eller med hjälp av kreditupplysningsöretaget Instantor.

Vivus ansökningsprocess är enkel och utgörs av ett vanligt antal steg. Däremot erbjuder de inte möjligheten att godkänna ansökan eller identifiera sig via BankID.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Inom 15 min
3.0

Som ny kund hos Vivus kan du ta del av deras svårslagna erbjudande om en första kredit helt utan ränta. Så länge du kommer ha möjlighet att betala hela beloppet inom den första kreditperioden. I annat fall åker du på både en månadsränta samt amortering.

Är du kund sedan tidigare är den effektiva räntan satt på en hög nivå, likt uppläggningsavgiften. Men kan fortfarande konkurrera med flera andra aktörer på marknaden för krediter.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 20 000 kr Uppl.avg.495 kr Ränta 83.30 - 608.20% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

5.0

Kunder som ansöker om lån från Vivus och har konton hos antingen Handelsbanken eller Nordea får svar inom 15 minuter. För övriga kunder kan det ta lite längre tid.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Nästa bankdag
 • Söndagar Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.00

3.0

Vill du kontakta Vivus finns det goda kontakt möjligheter genom telefon och e-post under tider som följer standardmåtten. Vivus kundtjänst är bra på återkoppling och vet hur man bemöter potentiella samt redan etablerade kunder på ett vänligt och hjälpsamt vis.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-21.00
 • Lördagar 10.00-18.00
 • Söndagar 10.00-18.00

Fakta om Vivus

Kontakta Vivus

Vivus i sociala medier

Läs mer om Vivus

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se