Omdöme om Vivus

Långivaren Vivus är en del av bolaget 4Finance group och finns etablerade på flera ställen runt om Europa. Här kan du ansöka om kontokredit på upp till 50 000 med flexibel återbetalningstid. Du ansöker smidigt direkt på Vivus hemsida och får besked inom några minuter. Däremot kan det ta upp till 10 dagar efter godkänd låneansökan att få in pengarna på kontot, vilket ju är längre än hos många andra liknande långivare.

Vivus använder Creditsafe för kreditupplysningar och inte UC. Det kan vara en fördel för dig som planerar att ansöka om större lån i framtiden och inte vill att din ansökan om kontokredit hamnar i kreditupplysningsregister. En nackdel med Vivus är att räntan är relativt hög och att de dessutom lägger på en uppläggningsavgift.

Fördelar

  • Accepterar betalningsanmärkningar
  • Använder inte UC
  • Flexibel återbetalningstid

Nackdelar

  • Extra avgift för direktutbetalning
  • Uppläggningsavgift tillkommer
  • Relativt hög ränta
Säker ansökan på  Vivus.se

Vivus ränta

Vilken ränta du får beror på lånebelopp och hur din ekonomi ser ut. Vivus erbjuder en ränta från 39,00 procent. Du behöver också betala en uppläggningsavgift.

Vivus kreditkonton

Vivus logo
Låna upp till
50 000 kr
Låna upp till
50 000 kr
Utbetalning
Mer än 5 dagar
Nom. ränta
39,00 %
Ett lån på 10 000 kr till 39,00 % ränta med en återbetalningstid på 4 månader, 249 kr i uppläggningsavgift samt 0 kr/mån i aviavgift ger en effektiv ränta på 60,6 %. Totalt att återbetala blir 11 763 kr.

Visa fler

Hur funkar Vivus?

Det enklaste sättet att ansöka om kredit hos Vivus är att göra det på deras hemsida.

Så ansöker du om kredit hos Vivus

  1. Gå till Vivus hemsida och välj hur stor kredit du vill ha. Tryck på Ansök.
  2. Fyll i uppgifterna som efterfrågas på skärmen. I det här skedet skapar du också en personlig profil där du kan hantera din kredit.
  3. Vivus ger besked på din ansökan.

När du väl har fått din kredit beviljad kan du logga in på ditt konto på Vivus hemsida för att hantera den. Du kan då när som helst föra över pengar till ditt bankkonto från kreditkontot.

Du betalar bara ränta på det belopp som du faktiskt tar ut från krediten. Vivus erbjuder flexibel återbetalning, så du kan alltid betala in mer än det lägsta beloppet som krävs. Du kan till och med betala av hela krediten på en gång om du vill.

Vivus utbetalning

Om din ansökan blir godkänd får du pengarna på ditt konto inom 7–10 dagar. Du kan också få pengarna utbetalda direkt mot en avgift.

Vivus kundtjänst

Vivus erbjuder support via telefon och mejl. De har även en frågor och svar-sida där du kan få svar på generella frågor.

Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Vivus

Accepterar Vivus betalningsanmärkningar?

Ja, Vivus kan acceptera vissa betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan man låna hos Vivus?

Man kan låna upp till 50 000 kronor.

Kan man låna utan UC hos Vivus?

Ja, Vivus hämtar sin kreditinformation hos Creditsafe.

När utbetalas lån från Vivus?

Du får pengarna inom 7–10 dagar efter att ditt lån har blivit beviljat. Vill du ha pengarna tidigare än så måste du betala en extra avgift. Då kan pengarna utbetalas inom 5–10 minuter.