Vanliga frågor om Kontantfinans

Accepterar Kontantfinans betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Kontantfinans?
Vilket företag använder Kontantfinans för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Kontantfinans lån?
När utbetalas lån från Kontantfinans?
Kan man samla lån hos Kontantfinans?
Är Kontantfinans bra?

Vårt omdöme om Kontantfinans

Kontantfinans är en flexibel långivare som erbjuder blancolån från 3 000 kr till 20 000 kr. Det är enkelt att ansöka om lån hos Kontantfinans. Du fyller i uppgifterna på deras hemsida och får svar på din ansökan inom 24 timmar. Svarstiden från Kontantfinans är något längre än hos andra långivare som erbjuder smålån.

Något som är bra med Kontantfinans är att de har en lite längre återbetalningstid för den här typen av lån än andra långivare. Om du sköter dina fyra första inbetalningar erbjuder de dessutom två betalningsfria månader per år.

Du kan låna pengar hos Kontantfinans om du har en god ekonomi men av någon anledning behöver ta ett lån för en oförutsedd händelse. Däremot bör du inte låna pengar av Kontantfinans för att klara av din vardagsekonomi, eftersom den totala kostnaden för lånet kan bli nästan lika hög som själva lånet.

Fördelar

 • Enkel och smidig ansökningsprocess
 • Flexibel återbetalning
 • Två betalningsfria månader under ett år

Nackdelar

 • Kostar att lösa lånet i förtid
 • Hög ränta
5.0

På Kontantfinans hemsida kan du ansöka om lån dygnet runt. Det är enkelt att fylla i låneansökan, och du signerar den med ditt BankID. Ansökan behandlas direkt.

Din återbetalningsförmåga avgör om Kontantfinans kommer att bevilja din låneansökan. Kontantfinans bedömer din återbetalningsförmåga utifrån uppgifterna du lämnade på din ansökan, information från Kronofogden och de uppgifter de får från Bisnode.

Så fort din ansökan har blivit godkänd får du ett meddelande via e-post. I låneavtalet får du en fullständig återbetalningsplan. Kontantfinans ansökningsprocess skiljer sig inte från andra långivare i samma kategori.

När du ansöker om lån hos Kontantfinans görs det en kreditupplysning hos Bisnode. Kontantfinans kan bevilja lån trots att du har en betalningsanmärkning. Däremot får du inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.5

Kontantfinans ränta är ganska hög. Men för den här typen av lån ligger räntan på samma nivå hos andra långivare som erbjuder mindre smålån. Du kan redan i förväg se vilken ränta du får eftersom Kontantfinans har en fast nominell ränta och en fast effektiv ränta.

Kontantfinans tar inte ut någon uppläggningsavgift, aviavgift eller några andra avgifter.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 30 000 kr 5 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.475 kr Ränta 69.30% 
3.0

Kontantfinans utbetalning skiljer sig inte från andra långivares utbetalning. I normala fall får du besked på din ansökan inom 24 timmar. Pengarna betalas ut så fort din ansökan har blivit godkänd.

Återbetalningstiden ligger mellan 12 och 60 månader. Alla nya lån återbetalas genom autogiro. Eftersom det är ett annuitetslån betalar du tillbaka ett lika stort belopp varje månad. Det är väldigt bra, för då kan du lättare planera din ekonomi.

Till skillnad från många andra långivare erbjuder Kontantfinans två betalningsfria månader per år.

Du kan betala in extra på ditt lån för att lösa lånet snabbare. Däremot kan du inte förtidslösa hela lånet utan extra kostnad. Om du vill lösa hela ditt lån i förtid ska du kontakta Kontantfinans kundtjänst, som då räknar ut hur stort belopp du ska betala in.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Nästa bankdag
 • Söndagar Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 00.00

2.0

Du kan kontakta Kontantfinans kundtjänst på telefon eller via e-post. Vilka öppettider de har framgår inte. Du kan även fylla i ett formulär på deras kontaktsida. Där fyller du i dina kontaktuppgifter och vad ditt ärende är.

Kontantfinans kundtjänst är varken bättre eller sämre än andra långivares kundtjänst.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-12.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Kontantfinans

Kontakta Kontantfinans

Kontantfinans i sociala medier

Läs mer om Kontantfinans

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se