Vanliga frågor om Favoritlån

Accepterar Favoritlån betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Favoritlån?
Vilket företag använder Favoritlån för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Favoritlåns lån?
När utbetalas lån från Favoritlån?
Kan man samla lån hos Favoritlån?
Är Favoritlån bra?

Vårt omdöme om Favoritlån

Favoritlån är en låneförmedlare som erbjuder både en smidig ansökningsprocess och utbetalning. Du får svar inom 24 timmar från att du har skickat in din låneansökan. Med tanke på att Favoritlån kontaktar 15 olika långivare är det riktigt kort.

Pengarna finns alltid på ditt konto inom några dagar från att du signerade dina lånehandlingar. I jämförelse med andra låneförmedlare och långivare på marknaden detta en kort utbetalningstid.

Svagheterna med Favoritlån är kostnaderna för lånen och kundtjänsten. Det finns många aktörer som kan erbjuda lägre ränta, och lånen blir ofta ännu dyrare hos Favoritlån eftersom det kan tillkomma både uppläggningsavgift och aviavgift.

Vid eventuella funderingar om lånen är det inte helt lätt att få tag i någon att prata med. Kundtjänsten har nämligen bara en enda kontaktväg i form av ett kontaktformulär. Det är klart mycket sämre än hos de bästa konkurrenterna, och här finns det rum till förbättring. Dessutom framgår inte några öppettider, det enda Favoritlån skriver är att de försöker återkomma inom ett dygn.

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Några dagars utbetalningstid

Nackdelar

 • Svag kundtjänst
 • Dyra lån
3.5

Ansökningsprocessen hos Favoritlån fungerar i stort sett likadant som hos alla andra digitala låneförmedlare. Det går fort att ansöka om ett lån och du får svar på din ansökan inom ett dygn om du signerar med BankID, annars tar det något längre tid. Det är helt klart kort tid med tanke på att Favoritlån kontaktar upp till 15 långivare som får återkomma med ett låneerbjudande, om de har ett lån att erbjuda dig.

Om du får ett låneerbjudande får du ta ställning till det. Du behöver däremot aldrig välja att acceptera ett lån om du inte tycker att erbjudandet var tillräckligt bra.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid 1-3 bankdagar
3.0

Räntan och kostnaden på lånen som Favoritlån förmedlar är godkänd men inte mycket mer än så. Räntan är långt ifrån lika konkurrenskraftig som hos andra låneförmedlare. Dessutom kan det tillkomma både uppläggningsavgift och aviavgift vilket gör lånen ännu dyrare.

I slutändan sätts räntan alltid individuellt så det finns en chans att du får en låg ränta, men det kan du inte veta på förhand.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–3 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 3.70 - 26.90% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–3 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 3.70 - 26.90% 
4.0

När du har bestämt dig för ett lån och signerat låneerbjudandet kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto inom några dagar. Exakt hur lång tid det tar går inte att svara på, det beror delvis på vilken bank du har.

Favoritlån har själva inget med utbetalningstiden att göra eftersom det är långivaren som betalar ut pengarna. Utbetalningstiden är dock kort och liknar utbetalningstiden hos de flesta andra aktiva aktörerna på marknaden.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–3 bankdagar
 • Lördagar 1–3 bankdagar
 • Söndagar 1–3 bankdagar
2.5

Den stora svagheten med Favoritlån är kundtjänsten. Du kan bara komma i kontakt med företaget genom att fylla i ett kontaktformulär på hemsidan. Det framgår inte heller några öppettider. Det enda Favoritlån skriver är att de försöker besvara alla frågor inom 24 timmar men att det oftast går fortare än så.

Här finns det absolut rum till förbättring. Förutom tydligare information om öppettider kan flera kontaktvägar som telefontjänst, chatt och mejl vara önskvärt. Nu är det väldigt krångligt att komma i kontakt med Favoritlån, och det kan vara jobbigt för en kund som vill kontakta låneförmedlaren.

Öppettider
 • Vardagar Stängt
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Favoritlån

Kontakta Favoritlån

Läs mer om Favoritlån

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se