Modus Finans

Ansök om lån mellan 10 000 - 50 000 kr

Modus Finans är en långivare som samarbetar med Thorn. Företaget satsar på att ge snabba lån med bra villkor. En av de aspekter som skiljer Modus från andra långivare är möjligheten till två betalningsfria månader per år. Tanken är att det ska ge dig lite mer flexibilitet, vilket alltid är positivt.

Vårt omdöme om Modus Finans

Modus Finans är en något annorlunda långivare. De har goda villkor för sina lån, utifrån flera olika aspekter.

En nackdel är dock flera tilläggskostnader som de flesta inte skulle räkna med. Risken finns därmed att lånet blir dyrare än du har tänkt dig.

Lånens räntor är dock ovanligt låga för att vara blancolån, eller kontantlån som Modus Finans själva kallar det. Det kan alltså fortfarande vara värt det, så länge du tar med kringkostnaderna i din budget.

Det som får långivaren att sticka ut är förstås deras betalningsfria månader, vilket är ett lovande initiativ. Det kan underlätta ekonomin för den som planerar väl. Något som är lite märkligt är dock att du bara kan välja mellan att hoppa över två månader eller ingen. De tillåter alltså inte en enskild betalfri månad.

Hemsidan erbjuder inte särskilt mycket information, och kundtjänsten är begränsad. Det hade varit tryggare med antingen en mer informativ webbplats eller mer generösa öppettider hos kundtjänst, främst under helger.

Ett lån hos Modus Finans kan därmed vara en bra idé för den som är självständig och har bra koll på sin ekonomi. Den som behöver mycket vägledning bör dock se över alternativen.

Fördelar

  • Betalningsfria månader
  • Bra ränta
  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Ingen kundtjänst på helger
  • Informationsfattig hemsida
  • Många kringkostnader
Modus Finans
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Att ansöka om ett lån hos Modus Finans är extremt snabbt och enkelt. Förutom att hela ansökan sker på internet får du svar på din ansökan nästan omgående.

Vidare använder de sig av bank-ID vid ansökan, vilket leder till en säker ansökningsprocess. När din information skickas in tar de även en kreditupplysning hos UC, för att försäkra sig om att du har ekonomin för att klara av lånet.

Samtliga aspekter av ansökningsprocessen tyder på en seriös långivare, och därför får de full poäng av oss.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Inom 1 timme
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Modus Finans har ett attraktivt pris på sina stora lån. I förhållande till konkurrensen placerar de sig mycket bra och är därför ett bra alternativ för dig som kund.

De lägger dock till några luriga kringkostnader. Oavsett om du betalar via autogiro eller faktura tillkommer administrationsavgifter. Skulle du missa att betala en faktura blir det utöver det även påminnelseavgifter.

De tar också ut en uppläggningsavgift, oavsett lånets längd. Eftersom det finns konkurrenter som inte tar ut en uppläggningsavgift blir det ett klart minus för Modus Finans.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.4/5
Låna upp till 50 000 kr Utbetalning Samma dag Uppl.avg.595 kr Effektiv ränta 9,84-21,60%
5.0/5

Efter en godkänd ansökan behöver du inte vänta länge tills pengarna är på ditt konto. I förhållande till konkurrensen är Modus Finans riktigt snabba på att betala ut dina pengar, vilket är viktigt för många som söker denna typ av lån.

I regel behöver du vänta som mest en eller två bankdagar på att pengarna är på ditt konto. Det förutsätter såklart att din ansökan redan har blivit godkänd.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12.00

3.5/5

Modus Finans har en förhållandevis bra kundtjänst. De har inte de öppettider som de största långivarna erbjuder, men fullt tillräckligt för att du utan problem ska få kontakt med företaget.

För den som vill undvika att prata i telefon finns det även möjligheten att mejla företaget, vilket underlättar för den som jobbar under deras telefontider.

Dessutom delar de telefonnummer med systerbolaget Thorn AB, vilket kan leda till vissa förvirring om ett problem skulle uppstå hos Modus Finans.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Modus Finans


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån från Modus Finans på 20 000 kr med en löptid på 6 år samt en fast ränta på 21,60%, med en uppläggningsavgift på 595 kr och administrationsavgift på 19 kr/39 kr, genererar en total betalning på 38 707 kr. Månadskostnaden för detta lån blir 627 kr fördelat på 72 månader.