Omdöme om Thorn

Thorn har varit verksamma inom kreditgivning i Sverige sedan 1970. Ursprungligen var Thorns fokus på delbetalningsköp på varor, vilket är en tjänst de fortfarande erbjuder. I dagsläget erbjuder de flera olika varianter av privatlån som avser att vara skräddarsydda för dina behov.

Med deras Privatlån Plus kan du låna upp till 100 000 kronor och återbetala lånet när du vill utan extra kostnad. Thorn erbjuder även det de kallar för TryggLån, där du kan låna upp till 50 000 kronor. I detta lån ingår olika typer av skydd, som till exempel att du får ersättning om du skulle bli sjukskriven eller förlora jobbet. Du kan även ansöka om deras samlingslån och samla upp till 195 000 kronor.

Du kan alltid höra av dig till Thorn via telefon eller e-post och få personlig hjälp. De höga betygen på Trustpilot vittnar om att många är nöjda med Thorns kundbemötande.

Fördelar

  • Återbetala hela lånet utan extra kostnad
  • Möjlighet till personlig rådgivning
  • Olika lån för olika situationer

Nackdelar

  • Aviavgift även för e-faktura
Säker ansökan på  Thorn.se

Thorns ränta

Räntan för ett lån hos Thorn sätts individuellt men ligger mellan 9,84–21,60.

Det tillkommer även diverse småavgifter, som uppläggningskostnader och administrationsavgifter. Om du vill ha en faktura skickad i stället för att betala via autogiro kostar det dig 39 kronor varje månad. På sex år blir det 2 808 kr.

Thorn privatlån

Thorn logo
Låna upp till
100 000 kr
Låna upp till
100 000 kr
Utbetalning
1 dag
Nom. ränta
9,84–21,60 %
Ett lån på 10 000 kr till 21,60 % ränta med en återbetalningstid på 84 månader, 595 kr i uppläggningsavgift samt 19 kr/mån i aviavgift ger en effektiv ränta på 29,62 %. Totalt att återbetala blir 21 889 kr.

Visa fler

Hur funkar Thorn?

Hos Thorn kan du ansöka om privatlån på upp till 100 000 kronor. Du kan även teckna deras så kallade TryggLån. Då kan du bara låna upp till 50 000 kronor, men då ingår ett betalskydd. Tecknar du deras PausLån har du möjlighet att pausa inbetalningarna.

Så ansöker du om lån hos Thorn

  1. Gå in på Thorns hemsida och välj vilken låneprodukt du vill ha.
  2. Välj lånebelopp och återbetalningstid. Du ser ett exempel på månadskostnad, men den slutgiltiga månadskostnaden får du när Thorn ger lånebesked.
  3. Fyll i de uppgifter som efterfrågas.
  4. Identifiera dig med BankID och skicka in ansökan.
  5. Thorn återkommer till dig med slutgiltigt lånebesked.
  6. Vill du ta emot lånet signerar du låneavtalet.

Thorns utbetalning

När du har signerat avtalet betalar Thorn ut pengarna till ditt konto. Du får oftast pengarna samma dag eller vardagen efter att din ansökan blev godkänd.

Thorns kundtjänst

Har du en allmän fråga kan du besöka Thorns servicesida för att se om du hittar svaret där. Vill du ha personlig service kan du ringa eller mejla till kundtjänsten.

Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Thorn

Accepterar Thorn betalningsanmärkningar?

Nej, Thorn accepterar inte några betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan man låna hos Thorn?

Du kan låna upp till 100 000 kronor hos Thorn.

Vilket företag använder Thorn för kreditupplysning?

Thorn hämtar sina kreditupplysningar hos UC.

När utbetalas lån från Thorn?

Pengarna betalas ut samma dag som din ansökan har blivit godkänd eller vardagen efter.

Kan man samla lån hos Thorn?

Nej, Thorn erbjuder inga samlingslån, men du kan använda lånet som du tar hos Thorn för att betala av andra lån och krediter.