Vanliga frågor om Sambla

Accepterar Sambla betalningsanmärkningar?
När utbetalas lån från Sambla?
Hur mycket kan man låna hos Sambla?
Hur många banker jämför Sambla?
Kostar det något att använda Sambla?
Vilka typer av lån jämför Sambla?
Kan man samla sina lån hos Sambla?
Vilken ränta kan man få genom Sambla?
Är Sambla bra?

Vårt omdöme om Sambla

Sambla är i en bransch där konkurrensen är hård. Trots det har de lyckats göra ett avtryck, inte minst hos deras kunder.

Betyget tjänsten får hos bland annat Trustpilot är svårslaget. Utöver det är det tydligt att de är ivriga att hjälpa sina kunder eftersom de har många guider, förklaringar och svar på frågor.

Förutom god kundkontakt är Sambla även en av de långivare som pratar med flest banker. Nackdelen är dock att det inte går att veta vilken ränta du får eller hur många banker som svarar innan du har ansökt. Skulle du då avböja lånet har du slösat en kreditupplysning, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Ju fler konkurrenter desto större konkurrens – Sambla har därmed i teorin störst möjlighet att ge dig ett bra erbjudande. Eftersom de samarbetar med drygt 25 banker är det svårt att inte generera minst ett bra erbjudande.

För den som är intresserad av att få sitt lån förmedlat är därför Sambla ett attraktivt alternativ.

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Stort banknätverk
 • Välutvecklad kundtjänst

Nackdelar

 • Stort spann på erbjudna räntor
4.0

Att ansöka om ett lån via Sambla är väldigt enkelt. Tack vare de tekniska lösningar som används är legitimationsprocessen väldigt bekväm för dig som kund.

Utöver det får du garanterat ett snabbt svar från långivarna som vill ge dig ett låneerbjudande. Sammanlagt samarbetar de med drygt 25 olika banker. Trots det får du svar inom 24 timmar från att du skickade in din ansökan.

Något som kan vara bra att veta är att långivarna som Sambla samarbetar med inte måste erbjuda dig ett lån. Det är alltså inte garanterat att du får svar från alla 25 banker som Sambla kontaktar. Sambla fungerar bara som mellanhand i kontakten mellan dig och långivarna.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

Sambla erbjuder i sig en helt kostnadsfri tjänst, vilket innebär att det är svårt att vara missnöjd som kund. Räntorna som deras snittkund får är väldigt bra, utan någon kostnad för kunden.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–3 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 2.95 - 39.60% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–3 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 2.95 - 29.90% 
4.0

Eftersom Sambla bara förmedlar lån betalar de inte ut några pengar själva. I stället beror det främst på vilken banks erbjudande som du väljer att acceptera.

Snittiden för en utbetalning ligger i dagsläget på mellan en till tre dagar. Det är en helt rimlig behandlingstid från deras sida, och innebär att du sällan behöver vänta länge på pengarna. Hos många av deras konkurrenter utlovas dock snabbare utbetalning.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–3 bankdagar
 • Lördagar 1–3 bankdagar
 • Söndagar 1–3 bankdagar
4.5

Sambla erbjuder dig som kund en välfungerande kundtjänst. Att ha öppet nästan tolv timmar om dygnet är något vi uppskattar, och hade de även haft öppet under helgen hade de definitivt fått högsta betyg.

Kundtjänsten är öppen större delen av dygnet, och vill du inte ringa är du även välkommen att mejla eller besöka ett av de tre fysiska kontoren. Utöver detta har de flertalet sociala medier, som inte agerar kundtjänst men förmedlar relevant information.

Även deras hemsida erbjuder förklaringar till såväl företagskonceptet som hur lånet fungerar i praktiken.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-20.30
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Sambla

Kontakta Sambla

Sambla i sociala medier

Läs mer om Sambla

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se