Vanliga frågor om Moank

Accepterar Moank betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Moank?
Vilket företag använder Moank för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Moanks lån?
När utbetalas lån från Moank?
Kan man samla lån hos Moank?
Är Moank bra?

Vårt omdöme om Moank

Moank är en trygg och flexibel långivare som erbjuder privatlån, fordonslån och möjligheten att samla dina lån utifrån dina ekonomiska förutsättningar.  Hos Moank får du en personlig kontakt som kan ge dig ekonomisk rådgivning utifrån dina behov. Det gör att du får stöd och kan känna dig trygg genom hela låneprocessen. 

Kraven för att få ett lån hos Moank är inget som sticker ut utan är väldigt vanliga. 

Moanks grundkrav för att få ett lån

 • Minst 20 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ingen skuld hos Kronofogden senaste 12 månaderna
 • Inte fler än två allmänna betalningsanmärkningar
 • Inkomst ligger på över 150 000 kronor per år

Eftersom Moank erbjuder privatlån utan säkerhet kan räntan ligga lite högre än andra typer av lån där du måste lämna en säkerhet. Men det finns flera sätt att påverka räntan.

Räntan bestäms utifrån din ekonomiska situation, betalningsförmåga och kreditvärdighet. Om du har en mycket god ekonomi och en hög inkomst är det lättare att få en lägre ränta. Däremot kan det vara svårt att hamna i det lägre räntespannet om du har en sämre ekonomi och betalningsanmärkningar. Men även om du har en sämre ekonomi har du ändå möjlighet att påverka räntan genom att ha en medlåntagare. 

Räntan på Moanks privatlån är ändå ganska låg i jämförelse med många andra långivare. Moank är en smart tjänst för dig som har flera lån hos flera olika långivare. Genom att samla alla dina lån hos Moank kan du sänka din totala månadskostnad.

 

Fördelar

 • Individuell ränta
 • Låna pengar utan säkerhet
 • Accepterar två allmänna betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helgerna
4.5

Du ansöker enklast om ett lån direkt på Moanks hemsida. Där kan du ansöka om helt nya lån eller om att samla dina lån. Du kan ansöka om lånebelopp från 25 000 kronor upp till 600 000 kr. Ansökan sker snabbt och enkelt på Moanks hemsida.  För att kunna ansöka om lån hos Moank behöver du ha ett mobilt BankID.

Det tar bara två minuter att ansöka om ett privatlån hos Moank. När du ansöker om lånet fyller du i lånebelopp, personuppgifter, ekonomiuppgifter och bankuppgifter. Därefter gör Moank en kreditupplysning på dig hos UC för att se att du uppfyller grundkraven. Du får svar på din ansökan inom en bankdag och svaret skickas på mejl.

Du kan ansöka om ett lån från Moank även om du har upp till två allmänna betalningsanmärkningar. Däremot får du inte ha en pågående skuld hos Kronofogden. Om du har haft en skuld hos Kronofogden måste det ha gått minst 12 månader från det att du betalade skulden.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid -
4.5

Moanks ränta sätts helt individuellt och varierar från ##Räntespann## procent. Du kan inte se hur hög ränta du får på förhand eftersom den sätts helt individuellt. Vad ditt lån kommer att kosta beror lite på hur stort lån du har tagit, vilken återbetalningstid du har valt och vilken ränta du har fått. För att vara ett privatlån går det att pressa räntan rätt mycket.

Jämfört med många andra långivare har Moank en låg ränta om du får den lägsta räntan de kan erbjuda. Förutom räntan tillkommer en uppläggningsavgift

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.0 kr Ränta 3.98 - 19.47% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.0 kr Ränta 3.98 - 19.47% 
3.0

När din ansökan har blivit godkänd tar det en till två bankdagar innan du har pengarna på kontot. Utbetalningen fungerar som hos många andra långivare och är inget som sticker ut.

Återbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Lånet återbetalas varje månad via autogiro. Om ditt lån är anslutet till din arbetsgivare dras pengarna från din nettolön.

Du kan återbetala hela lånet när du vill. Det kostar inget extra att lösa lånet i förtid. Du betalar bara ränta tills du har betalat av hela din skuld.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
3.5

Moanks kundtjänst kan du kontakta på telefon eller genom att skicka e-post. Kundtjänstens öppettider är inget som sticker ut. De har öppet helgfria vardagar från morgon till middagstid.

På Moanks hemsida kan du få svar på de allra vanligaste frågorna. Moank har även en chatt där du kan ställa dina frågor och snabbt få svar.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.30
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Moank

Kontakta Moank

Moank i sociala medier

Läs mer om Moank

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se