Lånekoll

Lånekoll är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta de bästa låneuppläggen hos olika aktörer. Tjänsten är bred och täcker de flesta typer av lånebehov. Lånekoll har även en smart app som ger dig bättre kontroll.

Du skickar in din ansökan via Lånekolls hemsida där du anger belopp och personliga uppgifter. Ansökan verifieras med BankID. Du kan förvänta dig en svarstid inom 24 timmar, inklusive kreditupplysning. Du hittar sedan olika låneerbjudanden på Mina sidor.

Det går smidigt att kontakta Lånekoll via telefon och e-post samt även sociala medier. Öppettiderna är måndag till lördag.

Fördelar

  • Smart app
  • Ansök med BankID
  • Säker tjänst

Nackdelar

  • Utbetalning kan ta upp till 5 dagar

Lånekolls ränta

Eftersom Lånekoll är en låneförmedlare är det inte de som bestämmer räntan på ditt lån. Det är ju inte de som lånar ut pengar till dig utan de långivare som Lånekoll samarbetar med. Men här nedanför kan du se vilka räntespann Lånekoll erbjuder för sina olika lånetyper.

Privatlån

Lånebelopp10 000 ‐ 600 000 kr
Nominell ränta5,25 ‐ 28,00 %
Uppläggningsavgift0-495 kr
Löptid1 – 20 år
UtbetalningstidIdag
KreditupplysningUC
BetalningsanmärkningEJ OK
Ansök om lån

Hur funkar Lånekoll?

Med Lånekoll kan du få erbjudanden från flera långivare, utan att behöva gå in och jämföra varje långivare själv. Det gör att du i lugn och ro kan gå igenom de låneerbjudanden du får och välja det erbjudande som är bäst för dig.

Så ansöker du om lån hos Lånekoll

  1. Gå in på Lånekolls hemsida och välj om du vill ansöka om bolån, privatlån eller att samla lån. Du kan också ansöka via telefon.
  2. Fyll i hur mycket du vill låna, uppgifter om dig själv och uppgifter om lånet.
  3. Signera med BankID.
  4. För bolån får du kontakt med en personlig kontaktperson som hjälper dig genom processen. För privatlån får du låneerbjudanden från de långivare som vill ge dig ett lån.
  5. Gå igenom låneerbjudandena och välj vilket lån du vill ta. Du kan också välja att inte ta något lån alls. Låneansökan är inte bindande.
  6. Skriv under låneavtalet.

Lånekolls utbetalning

Efter att långivaren har tagit emot låneavtalet som du har signerat betalar de ut dina pengar inom 1–5 dagar. Om du vill ha mer information om utbetalningstiden hos långivaren du har valt kan du kontakta kundtjänsten.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Lånekolls kundtjänst

Du kan ringa till Lånekoll vanliga kontorstider på vardagar. De har även öppet på lördagar. Utöver möjligheten att kontakta Lånekoll via telefon eller mejl har de även ett brett utbud av medier där man kan följa deras verksamhet och ställa frågor. De redovisar även vart du kan vända dig om du är missnöjd och vilka instanser som hanterar en eventuell rättsprocess.

Telefon
Vardagar
08.30-17.30
Lördagar
08.30-15.00
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.30-17.30
Lördagar
08.30-15.00
Söndagar
Stängt
Maila

För mer information om Lånekoll

Vanliga frågor om Lånekoll

Accepterar Lånekoll betalningsanmärkningar?

Ja, flera långivare som Lånekoll samarbetar med kan bevilja lån även om du har en betalningsanmärkning.

När utbetalas lån från Lånekoll?

Lånet betalas ut inom 1–5 dagar efter att du har signerat skuldebrevet och lämnat det till banken. Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank du har valt att ta lånet hos.

Hur mycket kan man låna hos Lånekoll?

Du kan ansöka om privatlån på upp till 600 000 kronor genom Lånekoll. Tar du ett bolån kan du låna högst 85 procent av bostadens uppskattade värde.

Hur många banker jämför Lånekoll?

Lånekoll jämför fler än 30 olika banker.

Kostar det något att använda Lånekoll?

Det kostar ingenting att använda Lånekoll för att jämföra lån. Du betalar alltså ingenting mer än din ränta och dina avgifter till banken som du väljer att teckna lånet hos.

Kan man samla sina lån hos Lånekoll?

Ja, du kan använda Lånekoll för att samla dina lån.