Vanliga frågor om Freedom Finance

Accepterar Freedom Finance betalningsanmärkningar?
Ja, tack vare att Freedom Finance samarbetar med flera banker och långivare kan även du som har betalningsanmärkningar ansöka om lån.
När utbetalas lån från Freedom Finance?
Eftersom Freedom Finance samarbetar med ett stort antal långivare varierar det mellan 3–5 bankdagar. Är du osäker kring den exakta utbetalningstiden kan du fråga den enskilda långivaren.
Hur mycket kan man låna hos Freedom Finance?
Du kan ansöka om lån på upp till 600 000 kr via Freedom Finance.
Hur många långivare jämför Freedom Finance?
Freedom Finance jämför ett trettiotal långivare. Du som ansöker om lån via Freedom Finance kan alltså få svar från ett stort antal långivare.
Kostar det något att använda Freedom Finance?
Nej, tjänsten är helt kostnadsfri för dig som låntagare. I stället tar Freedom Finance som förmedlare ut sin avgift direkt från långivarna som de förmedlar kunder till.
Vilka typer av lån jämför Freedom Finance?
Freedom Finance förmedlar privatlån, eller blancolån som det också kallas. Eftersom dessa lån kan användas till vad som helst har de inte gjort någon indelning i olika produkter.
Kan man samla sina lån hos Freedom Finance?
Ja, det går utmärkt att samla sina befintliga lån med Freedom Finance. Du gör det enklast via deras ansökningsformulär. Har du frågor om processen kan du även ringa deras kundtjänst.
Vilken ränta kan man få genom Freedom Finance?
Freedom Finance har en ränta på 2,99–29,90 procent.

Freedom Finance erbjuder flera olika typer av stora lån, alltifrån billån till vanliga privatlån. Du ansöker om lånen på internet eller via telefon. Freedom Finance tar därefter en kreditupplysning på dig innan de kontaktar ett 20-tal banker och återkommer med deras erbjudanden inom 24 timmar.

Långivarna som Freedom Finance kontaktar är inte tvungna att ge dig ett låneerbjudande. Freedom Finance fungerar bara som en mellanhand, och det är helt upp till långivarna själva om de vill erbjuda dig ett lån.

Du är inte heller tvungen att tacka ja till något erbjudande. När du har fått dina låneerbjudanden presenterade får du välja det som känns bäst. Om inget erbjudande känns bra kan du alltid välja att tacka nej.

Ansökan
  • Signering Nej
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Inom 1 dygn

Samtliga räntor sätts individuellt av bankerna vars lån Freedom Finance förmedlar till kunderna. Den ränta du får kan Freedom Finance med andra ord inte vara med och påverka. Till vissa lån tar de dock ut både startavgift och aviavgift. En del lån kommer däremot helt utan avgifter.

Stora lån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 1–5 dagar Ränta 2.99–29.90% 
Billån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 1–5 dagar Ränta 2.99–29.90% 

Utbetalningstiden varierar beroende på om du vill signera ditt låneerbjudande med BankID eller få det hemskickat med posten.

Signerar du med BankID får du pengarna inom en bankdag. Om du i stället signerar ditt erbjudande fysiskt och skickar in det via post får du pengarna när Freedom Finance har tagit emot dina lånehandlingar. Det tar vanligtvis 3–5 bankdagar.

Utbetalningstider
  • Vardagar 1–5 dagar
  • Lördagar 1–5 dagar
  • Söndagar 1–5 dagar

Freedom Finances kundtjänst är öppen dygnet runt. De har flera kontaktvägar att välja mellan, både telefon och mejl samt fax. På hemsidan har Freedom Finance även en chatt man kan använda sig av för att få hjälp.

Öppettider
  • Vardagar 08.00-20.00
  • Lördagar 10.00-16.00
  • Söndagar 10.00-17.00

Fakta om Freedom Finance

Kontakta Freedom Finance

Freedom Finance i sociala medier

Läs mer om Freedom Finance