Vanliga frågor om Freedom Finance

Accepterar Freedom Finance betalningsanmärkningar?
När utbetalas lån från Freedom Finance?
Hur mycket kan man låna hos Freedom Finance?
Hur många banker jämför Freedom Finance?
Kostar det något att använda Freedom Finance?
Vilka typer av lån jämför Freedom Finance?
Kan man samla sina låna hos Freedom Finance?
Vilken ränta kan man få genom Freedom Finance?
Är Freedom Finance bra?

Vårt omdöme om Freedom Finance

Ansökningsprocessen hos Freedom Finance är smidig och går relativt fort. Den påminner mycket om andra låneförmedlares och långivares ansökningar. Handläggningstiden är upp till 24 timmar.

Utbetalningstiden blir kortare om man signerar lånehandlingarna med BankID. Däremot blir utbetalningstiden bra mycket längre om man väljer att signera sina lånehandlingar med post. Att ha flera valmöjligheter är positivt då man som kund kan välja det tillvägagångssätt som känns bäst.

Räntan kan Freedom Finance inte påverka då den sätts av bankerna. Till vissa lån, dock inte alla, har man valt att ta ut en startavgift och aviavgift. Dessa avgifter utgör däremot ingen större kostnad. De flesta långivare och låneförmedlare som tar ut extra avgifter ligger ungefär inom samma spann.

Freedom Finance kundtjänst erbjuder inte bara flera kontaktvägar. Man är tillgängliga dygnet runt. Bättre än så kan det knappast bli. Perfekt för kunder som inte har möjlighet att ta kontakt under vanliga kontorstider.

Fördelar

 • Tydlig och lättnavigerad hemsida
 • Låna utan anställning
 • Kan acceptera betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Relativt lång återkoppling
4.0

Freedom Finance erbjuder fler olika typer av stora lån, alltifrån billån till vanliga privatlån. Du ansöker om lånen på internet eller via telefon. Freedom Finance tar därefter en kreditupplysning på dig innan de kontaktar ett 20-tal banker och återkommer med deras erbjudanden inom 24 timmar.

Långivarna som Freedom Finance kontaktar är inte tvungna att ge dig ett låneerbjudande. Freedom Finance fungerar bara som en mellanhand, och det är helt upp till långivarna själva om de vill erbjuda dig ett lån.

Du är inte heller tvungen att tacka ja till något erbjudande. När du har fått dina låneerbjudanden presenterade får du välja det som känns bäst. Om inget erbjudande känns bra kan du alltid välja att tacka nej.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Samtliga räntor sätts individuellt av bankerna vars lån Freedom Finance förmedlar till kunderna. Den ränta du får kan Freedom Finance med andra ord inte vara med och påverka. Till vissa lån kan man dock ta ut båda startavgift och aviavgift. En del lån kommer däremot helt utan avgifter.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 2.99 - 29.90% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 2.99 - 29.90% 
3.5

Utbetalningstiden varierar beroende på om du vill signera ditt låneerbjudande med BankID eller få det hemskickat med posten.

Signerar du med BankID får du pengarna inom en bankdag. Om du istället signerar ditt erbjudande fysiskt och skickar in det via post får du pengarna när Freedom Finance tagit emot dina lånehandlingar. Det tar vanligtvis 3–5 bankdagar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar 1–5 bankdagar
 • Söndagar 1–5 bankdagar
5.0

Freedom Finance erbjuder något som inte många gör, en kundtjänst som är öppen dygnet runt. Man har även flera kontaktvägar, både telefon och mejl samt fax. På hemsidan har Freedom Finance även en chatt man kan använda sig av för att få hjälp.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-20.00
 • Lördagar 10.00-16.00
 • Söndagar 10.00-17.00

Fakta om Freedom Finance

Kontakta Freedom Finance

Freedom Finance i sociala medier

Läs mer om Freedom Finance

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se