Vanliga frågor om Fedelta

Kräver Fedelta någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Fedelta?
Är ansökan hos Fedelta bindande?
Tar Fedelta en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Fedelta personlig borgen?
När får man lånebesked från Fedelta?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Fedelta?
Är Fedelta bra?

Vårt omdöme om Fedelta

Fedelta är en flexibel långivare som erbjuder lån till både nya och mer etablerade företag i alla branscher. Det som är bra med Fedelta är att de behandlar varje ansökan individuellt. Fedelta tittar på hur stort lån du vill ha och hur din återbetalningsförmåga ser ut. 

Som minst kan du låna 25 000 kronor och som mest 1 miljon kr. Fedelta har inga uttalade ansökningskrav. I stället går de igenom varje ansökan individuellt. 

Du kan få ett företagslån från Fedelta även om du har någon enstaka betalningsanmärkning. Men om företaget eller personen som representerar företaget har många betalningsanmärkningar kan man få avslag på sin ansökan. 

Till skillnad från många andra långivare är Fedeltas lån räntefria. Det är enkelt att hålla koll på hur mycket du ska betala tillbaka på ditt lån eftersom Fedelta har en fast månadsavgift. 

Fördelar

 • Smidig ansökan direkt på webben
 • Möjligt att lösa lånet kostnadsfritt
 • Besked inom 24 timmar

Nackdelar

 • Kort återbetalningstid
5.0

Du ansöker enklast om ett företagslån på Fedeltas hemsida. Det är helt gratis att ansöka om ett lån och företaget förbinder sig inte till något. När du ansöker om ett företagslån gör Fedelta en kreditupplysning hos UC.

Handläggningstiden går lite snabbare än hos de traditionella bankerna. Fedelta behandlar ditt företags låneansökan direkt. Om din låneansökan blir godkänd får du en offert av Fedelta som du får godkänna och skriva under digitalt. När lånet har blivit beviljat betalas pengarna ut inom 24 timmar.

Låneprocessen hos Fedelta

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid.
 2. Fedelta gör en kreditbedömning med UC på företaget, och i vissa fall även på personen som står som ägare.
 3. Ansökan behandlas och Fedelta skickar en offert till dig – oftast samma dag.
 4. När låneansökan har blivit beviljad betalar Fedelta ut pengarna inom 24 timmar.

Fedeltas ansökningsprocess sticker inte ut på något sätt utan fungerar ungefär som hos andra långivare. Alla har möjlighet att ansöka om lån hos Fedelta, oavsett företagets bolagsform eller storlek.

När Fedelta godkänner lån till företag tittar de främst på lånebeloppet i relation till företagets återbetalningsförmåga och om den som representerar företaget har några skulder eller betalningsanmärkningar. 

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Fedelta tar inte ut någon ränta på sina företagslån. I stället för att betala ränta får du betala en fast avgift varje månad. Månadsavgiften sätts individuellt utifrån deras kreditbedömning. Eftersom månadsavgiften sätts individuellt går det inte att se hur hög månadsavgiften är i förväg. 

Fedelta tar inte ut några aviavgifter, uppläggningsavgifter, administrationsavgifter eller någon dold avgift. Du betalar alltså bara månadsavgiften.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 1 000 000 kr Utbetalning 1–2 bankdagar Ränta Individuell 
4.0

Fedelta betalar ut lånet inom en arbetsdag så fort din ansökan har blivit godkänd. Utbetalningen av lånet kan påverkas av helgdagar och vilken bank du har. Fedeltas utbetalningstid är helt normal och inget som sticker ut i jämförelse med andra långivare. 

Återbetalningstiden ligger på mellan 6 och 36 månader. Du kan när som helst betala av delar av ditt lån eller hela ditt lån i förtid utan att det kostar något extra. Om du vill lösa ditt företagslån i förtid är det bara att kontakta Fedelta så hjälper de dig.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Det är enkelt att kontakta Fedeltas kundtjänst. Du kan kontakta dem på telefon under dagtid. Du kan även chatta med dem. Chatten är öppen under dagtid från morgon till eftermiddag.

Du kan också mejla till Fedelta. Dessutom har de en frågor och svar-sida på hemsidan, där du kan få svar på många frågor.

Fedeltas kundtjänst är inget som sticker ut. Deras öppettider liknar andra långivares öppettider. 

Öppettider
 • Vardagar 09.00-16.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Fedelta

Kontakta Fedelta

Fedelta i sociala medier

Läs mer om Fedelta

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se