Vanliga frågor om Enklare

Accepterar Enklare betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna?
Kan jag lösa mitt lån i förtid?
Hur många långivare jämför Enklare?
Kan man samla lån hos Enklare?
Vad kostar det att ansöka om lån genom Enklare?
Behöver jag lämna någon säkerhet för lånet?

Du ansöker om ett lån genom att fylla i en låneansökan på Enklares hemsida. Hos Enklare kan du välja om du vill samla dina lån eller ta ett nytt lån. Du kan låna upp till 600 000 kronor.

Eftersom Enklare är en låneförmedlare går din ansökan ut till flera av Enklares samarbetspartners. De får lämna erbjudande baserat på din ansökan och dina ekonomiska förutsättningar. 

Tips! Hos Enklare kan du ta ett nytt lån eller samla lån. Dessutom kan du få hjälp av Enklares rådgivare att välja det lånet som passar dig bäst.

Du fyller i alla uppgifter som efterfrågas och identifierar dig med BankID. När du ansöker om lån hos Enklare görs det en bara en kreditupplysning. Kreditupplysningen hämtas från UC.

Du kan ansöka om lån genom Enklare trots att du har en betalningsanmärkning. Men det är inte säkert att alla Enklares samarbetspartners godkänner betalningsanmärkningar.

När Enklare har fått in ett eller flera erbjudanden kontaktar de dig via mejl eller sms. När du loggar in på Enklare kan du se alla dina erbjudanden och gå igenom dem i lugn och ro. Enklares rådgivare finns tillgängliga om du har några funderingar eller om du behöver hjälp med att välja vilket lån som passar bäst för dig. 

Ansökan
  • Signering bankid
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Direkt

Det går tyvärr inte att se vilken ränta du får på förhand. Räntan sätts individuellt utifrån de uppgifter du lämnar och dina ekonomiska förutsättningar. 

Stora lån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Ränta 2.95–39.00% 
Billån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Ränta 2.95–39.00% 

Utbetalning sker när du har skrivit under låneavtalet och alla lånehandlingar är godkända. Utbetalningstiden är ett par dagar och kan variera mellan Enklares samarbetspartners. Det framgår inte om det tillkommer några övriga avgifter.

Utbetalningstider
  • Vardagar 1–5 bankdagar
  • Lördagar 1–5 bankdagar
  • Söndagar 1–5 bankdagar

Du kontaktar Enklares kundtjänst genom att ringa, mejla eller fylla i ett kontaktformulär på deras hemsida. Kundtjänsten har öppet vardagar från morgon till kväll men är stängd på helgerna. 

Du kan även hitta svar på de allra vanligaste frågorna på Enklares frågor och svar-sida.

Öppettider
  • Vardagar 09:30-17:00
  • Lördagar Stängt
  • Söndagar Stängt

Fakta om Enklare

Kontakta Enklare

Enklare i sociala medier

Läs mer om Enklare

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se