Vanliga frågor om Creddo

Kräver Creddo någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Creddo?
Är ansökan hos Creddo bindande?
Tar Creddo en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Creddo personlig borgen?
När får man lånebesked från Creddo?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Creddo?
Är Creddo bra?

Vårt omdöme om Creddo

Creddo är en låneförmedlare som samarbetar med 15 olika långivare. De långivare som Creddo samarbetar med erbjuder företagslån till aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag.

Hos Creddo är det enkelt att ansöka om ett företagslån. Att fylla i en låneansökan tar bara en minut. Ansökan förmedlas sedan till 15 olika långivare och du får svar inom 24 timmar. Dessutom tas det bara en kreditupplysning på dig eller ditt bolag.

Genom att använda Creddo behöver du bara fylla i en ansökan och det görs bara en kreditupplysning på ditt bolag men du får svar ifrån flera långivare. Det är helt kostnadsfritt att använda Creddo. Om du och ditt företag får erbjudanden från flera olika långivare får ni välja om ni vill gå vidare med något av de erbjudandena ni har fått.

Räntan för ditt företagslån sätts helt individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och kan variera från långivare till långivare. Utbetalningen av ditt företagslån sker inom en eller ett par dagar beroende på vilken långivare du väljer.

Creddos kundtjänst får ett extra plus i kanten av oss. Det är väldigt enkelt att kontakta Creddo genom deras chattfunktion och du får i princip svar på dina frågor direkt.

Fördelar

 • En ansökan för flera långivare
 • Bara en kreditupplysning
 • Låna upp till 10 miljoner kronor

Nackdelar

 • De flesta samarbetspartner kräver personlig borgen
4.0

Du ansöker enkelt om ett företagslån på Creddos hemsida. Det tar knappt en minut att fylla i låneansökan och därefter får du svar från en eller flera av Creddos samarbetspartners inom 24 timmar.

Eftersom de flesta av Creddos samarbetspartner kräver en säkerhet i personlig borgen är det en bra idé att uppge en borgensman direkt i din låneansökan. Dina chanser att få flera låneerbjudanen att välja mellan ökar om du kan ta med en borgensman i din ansökan. Det är dessutom bra om du kan komplettera din ansökan med en balans- och resultaträkning.

När du ansöker om lån hos Creddo måste du kunna legitimera dig med BankID. Fördelen med att ansöka om ett lån hos Creddo är att det bara görs en kreditupplysning på bolaget och eventuellt en på borgensmannen. Du får dessutom svar från flera långivare. Creddo hämtar sin kreditupplysning hos UC.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid -
3.0

Eftersom Creddo är en låneförmedlare har de ingen egen ränta. Vilken ränta du får beror på vilken av Creddos samarbetspartner du väljer att låna ifrån. Räntorna ligger dock generellt på en normal nivå. De baseras på företagets historik och sätts oftast individuellt utifrån företagets ekonomiska förutsättningar och företagets återbetalningsförmåga.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 10 000 000 kr Utbetalning 1–5 bankdagar Ränta Individuell 
3.0

Eftersom Creddo är en låneförmedlare förmedlar de bara lånen till olika långivare och är inte inblandade i själva utbetalningsperioden. Men de långivare som Creddo samarbetar med har en utbetalningstid på mellan en och fem bankdagar. Hos de flesta av Creddos långivare sker utbetalningen inom en till ett par dagar efter att du har godkänt lånevillkoren. Därefter kan det ta olika lång tid beroende på vilken bank du har.

Återbetalningen av lånet skiljer sig också mellan de olika långivarna. En del långivare har en längre återbetalningstid än andra. Men något som de flesta långivare har gemensamt är att du kan betala av delar av eller hela ditt lån när du vill utan att det kostar dig något extra.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar Nästa bankdag
 • Söndagar Nästa bankdag
4.5

Creddos kundtjänst kontaktar du enklast på telefon, via mejl eller chatt. Creddos kundtjänst har öppet helgfria vardagar under vanliga kontorstider. På Creddos hemsida kan du hitta svar på de allra vanligaste frågorna. Om du inte hittar ditt svar på hemsidan kan du prova att chatta med Creddo direkt. De svarar oftast inom ett par minuter.

Jämfört med andra låneförmedlare sticker Creddos chatt verkligen ut. De är väldigt snabba på att svara på frågor på ett vänligt och tillmötesgående sätt.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Creddo

Kontakta Creddo

Läs mer om Creddo

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se