Vanliga frågor om Collector

Accepterar Collector betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Collector?
Vilket företag använder Collector för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Collectors lån?
När utbetalas lån från Collector?
Kan man samla lån hos Collector?
Är Collector bra?

Vårt omdöme om Collector

Collector är en flexibel bank som erbjuder både privatlån och bolån till bostadsrätter. Ansökningsprocessen är väldigt enkel och skiljer sig inte åt från andra långivare.  Ansökningskraven är lite olika för privatlån och bolån.

Du får besked på din låneansökan inom 48 timmar. När din låneansökan har blivit godkänd tar det ett par arbetsdagar tills du har pengarna på kontot.

Återbetalningstiden skiljer sig åt beroende på om det är ett privatlån eller bolån. Dessutom är återbetalningstiden på ett privatlån olika beroende på hur mycket du lånar. Lån under 50 000 kronor har en kortare återbetalningstid.

Något som verkligen sticker ut är att Collector inte ställer krav på att du ska ha en fast anställning. Däremot behöver du kunna uppvisa att du har en årsinkomst.

Fördelar

 • Trygg och enkel ansökningsprocess
 • Kostnadsfritt låneskydd i 3 månader
 • 5 amorteringsfria år för nyproducerade lägenheter

Nackdelar

 • Bolåneräntan kan inte förhandlas
5.0

Du ansöker om lån direkt på Collectors hemsida oavsett om du vill ta ett privatlån, billån eller bolån. När du har registrerat din ansökan och signerat den med ditt BankID gör Collector en kreditupplysning på dig. Det tar det en till två bankdagar innan du får svar på din ansökan.

När din ansökan är godkänd och lånet är redo att betalas ut får du en bekräftelse på sms. Utbetalningen tar två till tre arbetsdagar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
5.0

Collectors ränta är olika beroende på om det är ett privatlån eller ett bolån. Räntan på ett privatlån sätts individuellt och kan variera mellan 4,9 och 17,15 procent. Collectors ränta sticker inte ut på något sätt utan ligger väldigt lika i jämförelse med andra långivare som erbjuder större lån.

Collectors bolåneränta går inte att förhandla. Collector erbjuder en färdigförhandlad rörlig ränta som ligger något högre än hos de traditionella bankerna.

Övriga avgifter som kan tillkomma hos Collector är uppläggningsavgift och aviavgift. Uppläggningsavgiften på ett privatlån är mycket lägre än Collectors bolån. I jämförelse med andra långivare är uppläggningsavgiften på privatlån ganska normal och inget som sticker ut. Aviavgiften kan du undvika genom att anmäla dig till e-faktura eller autogiro.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 18 år löptid Utbetalning 5 bankdagar Uppl.avg.285 kr Ränta 4.90 - 17.15% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 18 år löptid Utbetalning 5 bankdagar Uppl.avg.285 kr Ränta 4.90 - 17.15% 
3.0

Om du har ett anslutet konto tar det två till tre arbetsdagar innan du har pengarna på ditt konto. Har du inget anslutet konto måste Collector skicka ett utbetalningskort. Det kan ta upp till fem bankdagar att få utbetalningskortet. Sedan måste du ta med utbetalningskortet till din bank så att de kan sätta in pengarna på ditt konto.

Det tar alltså längre tid att få pengarna om du inte har något konto kopplat till Collector.

Återbetalning privatlån

För privatlån under 50 000 kronor är amorteringstiden 2 till 10 år, och för större privatlån har du en amorteringstid upp till 18 år. Du kan amortera extra eller lösa lånet när du vill utan extra kostnad.

Återbetalning bolån

Collector följer det skärpta amorteringskravet som infördes i mars 2018, precis som de traditionella bankerna. Dessutom ger Collector förslag om en individuell amorteringsplan.

Du kan återbetala hela eller delar av ditt lån när du vill. Om du vid återbetalningstillfället har bunden ränta behöver du betala en ränteskillnadsersättning. Ränteskillnadsersättning är en summa du måste betala för att kompensera för den ränta som Collector kommer att förlora för att du betalar av lånet i förtid.

Utbetalningstider
 • Vardagar 5 bankdagar
 • Lördagar 5 bankdagar
 • Söndagar 5 bankdagar
3.0

Du kan kontakta Collectors kundtjänst via telefon på vardagar från morgon till middagstid. Om du behöver komma i kontakt med kundtjänsten när de inte har öppet kan du skicka e-post till dem. Du kan även chatta med kundservice. Du identifierar dig med mobilt BankID.

Jämfört med andra långivare sticker Collectors kundtjänst inte ut på något sätt. Förutom att kontakta kundtjänsten för att få svar på dina frågor kan du söka på Collectors hemsida under vanliga frågor om privatlån eller vanliga frågor om bolån. Där kan du få svar på det mesta.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Collector

Kontakta Collector

Collector i sociala medier

Läs mer om Collector

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se