Vanliga frågor om CapitalBox

Kräver CapitalBox någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos CapitalBox?
Är ansökan hos CapitalBox bindande?
Tar CapitalBox en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver CapitalBox personlig borgen?
När får man lånebesked från CapitalBox?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos CapitalBox?
Är CapitalBox bra?

Vårt omdöme om CapitalBox

CapitalBox erbjuder företagslån mellan 20 000 kronor och 2 000 000 kr. Det är väldigt lätt att ansöka om lån på deras hemsida. Hela ansökningsprocessen tar mindre än fem minuter. Handläggningstiden är väldigt kort jämfört med traditionella banker.

När CapitalBox beslutar om de ska godkänna din låneansökan tittar de inte bara på din kreditpoäng utan även på ditt kassaflöde. När din ansökan har blivit beviljad betalas pengarna ut direkt. Pengarna finns på ditt bankkonto inom två dagar från det att du fyllde i din ansökan.

Räntan är väldigt låg i jämförelse med många andra långivare, och det finns inga dolda avgifter. CapitalBox tar ut en uppläggningsavgift på 2,9 procent av det totala lånebeloppet. Uppläggningsavgiften kan bli väldigt dyr beroende på hur mycket du lånar.

CapitalBox har fått väldig bra omdöme på Trustpilot. De vanligaste kommentarerna är att de har en bra handläggning. Deras medarbetare tar väl hand om deras kunder och ger dem bra service.

CapitalBox passar små och medelstora företag som behöver lån till sin verksamhet för att ersätta saker som har gått sönder, eller bara för att utvidga sin verksamhet. Dessutom har CapitalBox stor erfarenhet av olika branscher och kan därför erbjuda bra rådgivning.

Fördelar

 • Enkel och trygg ansökningsprocess
 • Utbetalning samma dag som besked
 • Relativt låg ränta

Nackdelar

 • Hög uppläggningsavgift
4.0

Du kan när som helst ansöka om ett företagslån på CapitalBox hemsida. Capitalbox ansökningsprocess är enkel. Du fyller i information om företaget och identifierar dig med BankID. Ansökan behandlas och godkänns vanligtvis på en arbetsdag och pengarna betalas ut så fort din ansökan är godkänd.

I ansökan får du berätta om dig själv och vilken bransch ditt företag är verksamt i. Du fyller i de uppgifterna samt hur mycket du vill låna i ansökningsformuläret.

När du ansöker om lån behöver du ange

 • Företagets organisationsnummer
 • Personnummer
 • Bevis på din identitet och företagets nuvarande omsättning genom verifiering av ditt bankkonto online

När du har skickat in din ansökan görs det en kreditupplysning hos UC. När CapitalBox beviljar lån tittar de både på företagets kassaflöde och kreditvärdighet.

Därefter får du en offert av CapitalBox på vad ditt lån kommer att kosta varje månad. Om du är nöjd med villkoren godkänner du låneerbjudandet, och därefter betalas pengarna ut.

Hela processen från det att du ansöker om ett företagslån tills pengarna betalas ut tar 24 timmar. Du kan räkna med att ha pengarna på ditt konto inom två arbetsdagar, oavsett vilken bank du har.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

CapitalBox ränta är väldigt låg i jämförelse med andra långivare som erbjuder företagslån. Räntan ligger på mellan 1 och 2,9 procent och sätts individuellt. Det finns flera faktorer som styr vilken ränta du får.

Tre faktorer som påverkar räntan

 • Lånebeloppets storlek
 • Vilken bransch ditt företag är verksamt i
 • Vilken kreditrating företaget har

Förutom räntan tar CapitalBox ut en uppläggningsavgift som är max 2,5 procent av lånebeloppet. Uppläggningsavgiften dras direkt från lånet när pengarna betalas ut till ditt konto.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 
4.0

CapitalBox betalar ut pengarna inom 24 timmar efter att din ansökan har blivit godkänd. Vanligtvis kan du räkna med att pengarna finns på ditt konto inom två arbetsdagar efter att du har gjort en låneansökan. Jämför man med andra långivare som inte arbetar som traditionella banker sticker utbetalningstiden inte ut.

CapitalBox skickar ut fakturor varje månad och återbetalningen av lånet sker månadsvis. Återbetalningstiden är på max 24 månader. Men du kan när som helst lösa ditt företagslån i förtid utan några extra avgifter. Du behöver inte betala någon ränteskillnadsersättning, utan du betalar bara för den tiden du har haft lånet.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
3.0

På CapitalBox hemsida kan du få svar på de allra vanligaste frågorna under deras frågor och svar-sida. Om du inte får svar på din fråga där kan du kontakta CapitalBox kundtjänst på telefon eller via e-post.

Kundtjänstens telefontider är vardagar under vanliga kontorstider. Du kan när som helst skicka e-post. Enligt CapitalBox hemsida är ambitionen att besvara dina frågor inom 12 timmar.

I jämförelse med andra långivare sticker CapitalBox kundtjänst inte ut. Den är ganska likvärdig med de flesta andra långivare.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om CapitalBox

Kontakta CapitalBox

CapitalBox i sociala medier

Läs mer om CapitalBox

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se