Vanliga frågor om Axo Finans

Accepterar Axo Finans betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Axo Finans?
Vilket företag använder Axo Finans för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Axo Finans lån?
När utbetalas lån från Axo Finans?
Kan man samla lån hos Axo Finans?
Är Axo Finans bra?

Vårt omdöme om Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare att räkna med. Baserat på företagets kundrecensioner har de också förtjänat sin framgång. Låneförmedlarens stora styrkor ligger i att företaget förmedlar alla storlekar av lån, vilket gör att de kan användas av de allra flesta.

En fördel med Axo Finans är att de är transparenta i sin redovisning av exempelvis vilka banker de samarbetar med. För den som ska låna för första gången gör det att man får ett större förtroende för låneförmedlaren.

Slutligen är Axo Finans närvarande på flera olika medier. Genom att kunna kommunicera genom flera kanaler och även läsa omdömen från tidigare kunder genom Trustpilot, Facebook och direkt på företagets hemsida väger det till viss del upp för att inte ha kundtjänst på helger.

Fördelar

 • Bra kundomdömen
 • Förmedlar stora och små lån
 • Enkel och smidig ansökan

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helger
5.0

Att ansöka om ett lån via Axo Finans kan ske helt digitalt eller via telefon. Söker du via deras hemsida kan du enkelt logga in med Mobilt BankID och har vanligtvis svar på din ansökan inom ett par timmar, förutsatt att de har öppet. Det innebär att den som ansöker om ett lån vid goda förhållanden kan få sina pengar utbetalda inom loppet av en dag.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Axo Finans förmedlar lån i alla storlekar till konkurrenskraftiga räntor. Eftersom de förmedlar lån och inte själva bedriver någon utlåningsverksamhet kan räntan dock självklart variera. Under förutsättningen att du uppfyller deras relativt hårda krav har du dock mycket goda chanser att få en förmånlig ränta hos Axo Finans.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 3.70 - 26.90% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 3.70 - 26.90% 
4.0

Vid en godkänd ansökan sker utbetalning oftast inom några dagar. Väljer du digital signering, vilket de flesta också gör, kan du få pengarna samma dag. Axo Finans egna uppgifter om utbetalningstiden stämmer inte med vad vissa kundrecensioner visar på.

Utbetalningstiden kan dock variera hos alla långivare eftersom att saker som den sökandes bank, uppgifter och så vidare kan innebära att processen blir mer omständlig.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar 1–5 bankdagar
 • Söndagar 1–5 bankdagar
3.5

Kundtjänsten för Axo Finans har är väl fungerande. Dels finns de i flera kanaler och är även mycket närvarande på sociala medier (även om de sällan eller aldrig svarar på kundärenden där).

Öppettider
 • Vardagar 08.30-16.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Axo Finans

Kontakta Axo Finans

Axo Finans i sociala medier

Läs mer om Axo Finans

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se