Vanliga frågor om Avida

Accepterar Avida betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Avida?
Vilket företag använder Avida för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Avidas lån?
När utbetalas lån från Avida?
Kan man samla lån hos Avida?
Är Avida bra?

Vårt omdöme om Avida

Avida har samma ansökningsprocess oavsett om du ansöker om en kredit eller ett lån. Ansökan sker mycket enkelt på nätet och det framgår tydligt vilken information som efterfrågas. Enda skillnaden mellan lånet och krediten är svarstiden. Du får svar inom 15 minuter när du ansöker om ett lån, och inom en timme när du ansöker om en kredit. Du får vänta upp till två dagar på utbetalning.

Räntan för Avidas lån och kredit är otroligt bra och något få långivare kan matcha. Nackdelen är istället att det tillkommer både aviavgift och uppläggningsavgift, vilket i slutändan höjer kostnaden för lånet. Av den anledningen når inte Avida upp i högsta betyg.

Ytterligare en svaghet Avida har är kundtjänsten. Visserligen finns det olika nummer och mejladresser för olika ärenden, men överlag är kontaktvägarna för få. Dessutom har man för korta öppettider för att kunna mäta sig med de långivare med bäst kundtjänst. Att bara hålla öppet under kontorstider kan göra det svårt för många att få tid att kontakta bolaget.

Fördelar

 • Fördelaktig ränta
 • Kort svarstid

Nackdelar

 • Accepterar inte betalningsanmärkning för lån
 • Avi- och uppläggningsavgift
5.0

Du ansöker på Avidas hemsida, oavsett om du ska ansöka om ett lån eller krediter. Att fylla i ansökan tar bara ett par minuter och det enda som efterfrågas är beloppet du vill låna, återbetalningstiden och övriga personliga uppgifter.

Ansökningsprocessen är smidig och det framgår tydligt vad Avida efterfrågar. Om du har ansökt om en kredit får du svar inom en timme, men om du har ansökt om ett lån tar det bara 15 minuter.

Detta förutsätter självklart att ansökan kommer in under Avidas öppettider, annars hanteras ansökningarna nästkommande bankdag. Om ditt lån godkänns får du ett låneavtal skickat till dig som du signerar med BankID eller Mobilt BankID.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Kostnaden för Avidas lån och kredit är mycket fördelaktiga. Räntan är mycket låg även om den i slutändan sätts individuellt inom ett räntespann.

Den stora nackdelen är dock att det tillkommer både aviavgift och uppläggningsavgift, vilket i slutändan höjer den totala kostnaden för lånet eller krediten. Vad som är bra med Avidas kredit är däremot att du bara betalar ränta på den utnyttjade krediten.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.179 kr Ränta 5.95 - 21.95% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.179 kr Ränta 5.95 - 21.95% 
4.0

Utbetalningstiden hos Avida är 1-2 bankdagar. Den är densamma oavsett om du ansöker om lån eller krediter.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan -

3.0

Avida har en godkänd kundtjänst där man kan komma i kontakt med företaget via både telefon och mejl. Det hade varit bra med några fler kontaktvägar, och dessutom kunde öppettiderna ha varit lite mer generöst tilltagna.

I dagsläget har de bara öppet under vanliga kontorstider. Ett stort plus är dock att Avida har olika telefonnummer och mejladresser beroende på ditt ärende. Det gör att telefonköerna blir kortare. Dessutom har de en frågor och svar-sida som är väldigt omfattande och innehåller mycket information.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Avida

Kontakta Avida

Avida i sociala medier

Läs mer om Avida

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se