Vanliga frågor om Advisa

Kan jag ha en medsökande?
Ja, när du ansöker om ett lån hos Advisa kan du ha en medsökande. Det ökar dessutom dina chanser att få lånebeloppet beviljat och med bättre lånevillkor. En tumregel är att ju högre belopp du vill låna, desto bättre är det att ha en medsökande.
Kan jag ändra ansökt belopp i efterhand?
Ja, du kan ändra beloppet i efterhand. Hör av dig till Advisa så fort du kommer på att du vill ändra lånebeloppet så hjälper de dig. Tänk på att höra av dig så fort du kommer på att du vill ändra beloppet eftersom kreditupplysningen inte gäller i mer än fem dagar.
Får jag ha skuld hos Kronofogden?
Nej, du får inte ha en aktuell skuld hos Kronofogden när du ansöker om lån hos Advisa.

Att ansöka om lån hos Advisa är smidigt och kan göras via deras hemsida. Företaget vill erbjuda ett ansökningssätt som känns både säkert och enkelt för kunderna.

Ansökningsprocessen är mycket kort och grundar sig i princip i tre steg. Det första du gör är att fylla i uppgifter om lånet och dig själv. Därefter skickar du in din ansökan. Inom ett dygn får du svar från långivarna. Ibland tar det bara några minuter.

Något som är viktigt att tänka på är att långivarna inte måste ge dig ett låneerbjudande. Det kan alltså bli så att du inte får några erbjudanden alls.

Om du bestämmer dig för att tacka ja till ett erbjudande måste du godkänna låneförslaget innan några pengar betalas ut.

Ansökan
  • Signering Nej
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Inom 1 dygn

Hos Advisa är jämförelsetjänsten helt kostnadsfri. Det kostar alltså ingenting för dig som kund att ansöka om lån. Det tillkommer inte heller några kostnader om du väljer att gå vidare med en långivare. Däremot tillkommer det ränta och eventuell uppläggningsavgift beroende på vilken långivare du väljer.

Du som låntagare får jämföra lån och hitta den långivare som passar dig bäst. Långivaren får därmed en ny kund. Samtidigt får Advisa provision av den långivare som du väljer.

Stora lån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 3–5 dagar Ränta 3.01–29.27% 
Billån
Låna upp tillLöptidUtbetalningUppl.avg.Ränta
Låna upp till 600 000 kr20 år löptid Utbetalning 3–5 dagar Ränta 3.01–29.27% 

När du ansökt om ett lån via Advisa brukar beloppet betalas ut inom 3–5 bankdagar. Eftersom Advisa är en låneförmedlare kan de inte påverka utbetalningstiden utan det beror på vilken långivare du väljer att låna hos.

Utbetalningstiden kan även påverkas av om du har Mobilt BankID samt vilken bank du har konto hos. Utbetalning under helger är inte möjligt.

Utbetalningstider
  • Vardagar 3–5 dagar
  • Lördagar 3–5 dagar
  • Söndagar 3–5 dagar

Servicen är väldigt bra hos Advisa, då de lagt ner mycket tid på denna del. Det går att komma i kontakt med låneförmedlaren alla dagar i veckan och du får då professionell hjälp av Advisas handläggare.

Du kan både ringa och mejla låneförmedlaren och öppettiderna är generösa både under vardagar och helger. På hemsidan har man ett frågeformulär man kan fylla i för att få hjälp och en omfattande frågor och svar-sida.

Öppettider
  • Vardagar 09.00-20.30
  • Lördagar 14.00-18.00
  • Söndagar 14.00-18.00

Fakta om Advisa

Kontakta Advisa

Advisa i sociala medier

Läs mer om Advisa