Advisa

Advisa är en av Sveriges ledande låneförmedlare och har funnits på marknaden sedan 2011. Företagets huvudsakliga mål är att hjälpa privatpersoner med lån att minska sina utgifter då de sett att många ofta betalar mer än vad de borde. De samarbetar med 40 svenska långivare, och bara genom en ansökan kan du få erbjudanden från flera av dessa.

Hos Advisa kan du ansöka om både privatlån, billån och båtlån. Du kan även samla mindre lån i ett större för att få ner månadskostnaderna.

Tänk på! Bara för att Advisa samarbetar med många långivare innebär det inte att du är garanterad ett låneerbjudande. Det kan också bli så att du inte får något erbjudande alls, och det är viktigt att komma ihåg.

Fördelar

  • Enkel och trygg ansökningsprocess
  • Omfattande support
  • Samarbetar med många långivare

Nackdelar

  • Använder UC för kreditupplysning

Advisas ränta

Hos Advisa är jämförelsetjänsten helt kostnadsfri. Det kostar alltså ingenting för dig som kund att ansöka om lån. Det tillkommer inte heller några kostnader om du väljer att gå vidare med en långivare. Däremot tillkommer det ränta och eventuell uppläggningsavgift beroende på vilken långivare du väljer.

Privatlån

Lånebelopp5 000 ‐ 600 000 kr
Nominell ränta3,06 ‐ 29,99 %
Uppläggningsavgift0–495 kr
Löptid1 – 20 år
Utbetalningstid2–3 dagar
KreditupplysningUC
BetalningsanmärkningOK
Ansök om lån

Räkna ut hur mycket Advisas lån kostar

Välj Lånebelopp
5000 kr
5 000 kr 600 000 kr
Välj Återbetalningstid
1 år
1 år 20 år
Välj Ränta
3 %
3 % 29 %
Månadsbetalning-- kr
Säker ansökan på  Advisa.se

Hur funkar Advisa?

Att ansöka om lån hos Advisa är smidigt och kan göras via deras hemsida. Eftersom Advisa är en låneförmedlare ansöker du hos flera långivare samtidigt. Något som är viktigt att tänka på är att långivarna inte måste ge dig ett låneerbjudande. Det kan alltså bli så att du inte får några erbjudanden alls.

Så ansöker du om lån hos Advisa

  1. Välj lånetyp eller om du vill samla lån.
  2. Fyll i uppgifter om lånet och om dig själv.
  3. Skicka in din ansökan.
  4. Du får svar av långivarna som vill erbjuda dig lån inom ett dygn. I vissa fall tar det bara några minuter.
  5. Välj förslaget som passar dig bäst.
  6. Lånet betalas ut.

Advisas utbetalning

Efter att du har signerat avtalet du valt, antingen via BankID eller om du har bett att få handlingarna hemskickade för underskrift, och skickat in avtalet till långivaren betalas ditt lån ut inom 2–3 dagar. Det kan ta något längre tid, men i regel har du pengarna på kontot senast tre dagar efter att du signerat avtalet.

Utbetalningstider
Vardagar
2-3 dagar
Lördagar
4-5 dagar
Söndagar
3-4 dagar

Advisas kundtjänst

Det går att komma i kontakt med Advisas kundtjänst alla dagar i veckan och du får då professionell hjälp av en handläggare. Du kan både ringa och mejla låneförmedlaren och öppettiderna är generösa. På hemsidan finns ett frågeformulär man kan fylla i för att få hjälp, och även en omfattande frågor och svar-sida.

Telefon
Vardagar
09.00-20.30
Lördagar
12.00-16.00
Söndagar
12.00-16.00
Ring
E-post
Vardagar
09.00-20.30
Lördagar
12.00-16.00
Söndagar
12.00-16.00
Maila

Advisas reklam

För mer information om Advisa

Vanliga frågor om Advisa

Är Advisa säkert?

Ja, vi anser att det är säkert att låna hos Advisa. De är registrerade hos Finansinspektionen och är ett väletablerat företag. De har också högt betyg på Trustpilot, vilket är en indikation på att de som har använt sig av Advisas tjänster är nöjda.

Vem äger Advisa?

Advisa ägs sedan 2021 av Sambla Group, som bildades när Sambla och Advisa slogs ihop till ett bolag. Riskkapitalbolaget Nordic Capital gick in som huvudägare vid sammanslagningen. Advisa grundades 2011 och var från början ett eget bolag.

Kan jag ha en medsökande när jag ansöker om lån hos Advisa?

Ja, när du ansöker om ett lån hos Advisa kan du ha en medsökande. Det ökar dessutom dina chanser att få lånebeloppet beviljat och med bättre lånevillkor. En tumregel är att ju högre belopp du vill låna, desto bättre är det att ha en medsökande.

Kan jag ändra ansökt belopp i efterhand?

Ja, du kan ändra beloppet i efterhand. Hör av dig till Advisa så fort du kommer på att du vill ändra lånebeloppet så hjälper de dig. Tänk på att höra av dig så fort du kommer på att du vill ändra beloppet eftersom kreditupplysningen inte gäller i mer än fem dagar.

Får jag ha skuld hos Kronofogden?

Nej, du får inte ha en aktuell skuld hos Kronofogden när du ansöker om lån hos Advisa.

Hur många långivare samarbetar Advisa med?

Advisa samarbetar i dagsläget med 40 långivare.