Vanliga frågor om Advisa

Kan jag ha en medsökande?
Kan jag ändra ansökt belopp i efterhand?

Att ansöka om lån hos Advisa är smidigt och kan göras via deras hemsida. Företaget vill erbjuda ett ansökningssätt som känns både säkert och enkelt för kunderna.

Ansökningsprocessen är mycket kort och grundar sig i princip i tre steg. Det första du gör är att fylla i uppgifter om lånet och dig själv. Därefter skickar du in din ansökan. Inom ett dygn får du svar från långivarna. Ibland tar det bara några minuter.

Något som är viktigt att tänka på är att långivarna inte måste ge dig ett låneerbjudande. Det kan alltså bli så att du inte får några erbjudanden alls.

Om du bestämmer dig för att tacka ja till ett erbjudande måste du godkänna låneförslaget innan några pengar betalas ut.

Ansökan
  • Signering Nej
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Inom 1 dygn

Hos Advisa är jämförelsetjänsten helt kostnadsfri. Det kostar alltså ingenting för dig som kund att ansöka om lån. Det tillkommer inte heller några kostnader om du väljer att gå vidare med en långivare. Däremot tillkommer det ränta och eventuell uppläggningsavgift beroende på vilken långivare du väljer.

Du som låntagare får jämföra lån och hitta den långivare som passar dig bäst. Långivaren får därmed en ny kund. Samtidigt får Advisa provision av den långivare som du väljer.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Ränta 3.01–29.27% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Ränta 3.01–29.27% 

När du ansökt om ett lån via Advisa brukar beloppet betalas ut inom 3–5 bankdagar. Eftersom Advisa är en låneförmedlare kan de inte påverka utbetalningstiden utan det beror på vilken långivare du väljer att låna hos.

Utbetalningstiden kan även påverkas av om du har Mobilt BankID samt vilken bank du har konto hos. Utbetalning under helger är inte möjligt.

Utbetalningstider
  • Vardagar 3–5 bankdagar
  • Lördagar 3–5 bankdagar
  • Söndagar 3–5 bankdagar

Servicen är väldigt bra hos Advisa, då de lagt ner mycket tid på denna del. Det går att komma i kontakt med låneförmedlaren alla dagar i veckan och du får då professionell hjälp av Advisas handläggare.

Du kan både ringa och mejla låneförmedlaren och öppettiderna är generösa både under vardagar och helger. På hemsidan har man ett frågeformulär man kan fylla i för att få hjälp och en omfattande frågor och svar-sida. Advisa är dessutom aktiva på både Facebook och Twitter.

Öppettider
  • Vardagar 09.00-20.30
  • Lördagar 14.00-18.00
  • Söndagar 14.00-18.00

Fakta om Advisa

Kontakta Advisa

Advisa i sociala medier

Läs mer om Advisa

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se