Vanliga frågor om Advisa

Kan jag ha en medsökande?
Kan jag ändra ansökt belopp i efterhand?

Vårt omdöme om Advisa

Advisa har smidig ansökningsprocess och det går fort att ansöka om ett lån. Svarstiden på upp till ett dygn är mycket bra även om det självklart finns aktörer på marknaden som är ännu snabbare. Då ska man dock ha klart för sig att Advisa kontaktar fler än 30 långivare och banker.

Svarstiden kan dessutom vara kortare än ett dygn, det beror helt enkelt på hur snabba långivarna och bankerna är på att svara. Det finns egentligen inte mycket mer man kan kräva av Advisa på den punkten.

Att använda sig av Advisa är helt kostnadsfritt och den enda kostnad man betalar är den till långivaren för lånet. Det fungerar på samma sätt hos samtliga låneförmedlare så det är inget unikt i sig men fortfarande mycket bra.

Hur fördelaktiga lånen är beror på vilken långivare du i slutändan väljer, hos en del tillkommer exempelvis uppläggningsavgift medan det hos andra inte gör det. Den stora nackdelen med att använda sig av Advisa är utbetalningstiden.

Det tar 3–5 dagar att få sina pengar utbetalda vilket är längre tid än hos många konkurrenter. Advisa har ingen möjlighet att påverka detta då det beror på vilken långivare du lånar av samt vilken bank du själv har.

Hos Advisa kan du inte bara få svar på samtliga dina frågor, du kan även få det veckans alla dagar. Kundtjänsten har väldigt generösa öppettider och många kontaktvägar som uppskattas av användarna. Kundtjänsten håller riktigt hög kvalitet och är en av de bättre på marknaden.

Fördelar

 • Populär och välkänd låneförmedlare
 • Samarbetar med många stora långivare

Nackdelar

 • Ingen utbetalning på helger
4.5

Att ansöka om lån hos Advisa är smidigt och kan göras via deras hemsida. Företaget vill erbjuda ett ansökningssätt som känns både säkert och enkelt för kunderna.

Ansökningsprocessen är mycket kort och grundar sig i princip i tre steg. Det första du gör är att fylla i uppgifter om lånet och dig själv. Därefter skickar du in din ansökan. Inom ett dygn får du svar från långivarna. Ibland tar det bara några minuter.

Något som är viktigt att tänka på är att långivarna inte måste ge dig ett låneerbjudande. Det kan alltså bli så att du inte får några erbjudanden alls.

Om du bestämmer dig för att tacka ja till ett erbjudande måste du godkänna låneförslaget innan några pengar betalas ut.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

Hos Advisa är jämförelsetjänsten helt kostnadsfri. Det kostar alltså ingenting för dig som kund att ansöka om lån. Det tillkommer inte heller några kostnader om du väljer att gå vidare med en långivare. Däremot tillkommer det ränta och eventuell uppläggningsavgift beroende på vilken långivare du väljer. Tanken bakom det hela är att hjälpa banker att träffa nya kunder. Det är en tjänst som alla parter tjänar på.

Du som låntagare får jämföra lån och hitta den långivare som passar dig bäst. Långivaren får därmed en ny kund. Samtidigt får Advisa provision av den långivare som du väljer.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 3.01 - 29.27% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Uppl.avg.0–495 kr Ränta 3.01 - 29.27% 
3.0

När du ansökt om ett lån via Advisa brukar beloppet betalas ut inom 3–5 bankdagar. Eftersom Advisa är en låneförmedlare kan de inte påverka utbetalningstiden utan det beror på vilken långivare du väljer att låna hos.

Utbetalningstiden kan även påverkas av om du har Mobilt BankID samt vilken bank du har konto hos. Utbetalning under helger är inte möjligt.

Utbetalningstider
 • Vardagar 3–5 bankdagar
 • Lördagar 3–5 bankdagar
 • Söndagar 3–5 bankdagar
5.0

Servicen är väldigt bra hos Advisa, då de lagt ner mycket tid på denna del. Det går att komma i kontakt med låneförmedlaren alla dagar i veckan och du får då professionell hjälp av Advisas handläggare.

Du kan både ringa och mejla låneförmedlaren och öppettiderna är generösa både under vardagar och helger. På hemsidan har man ett frågeformulär man kan fylla i för att få hjälp och en omfattande frågor och svar-sida. Advisa är dessutom aktiva på både Facebook och Twitter.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-20.30
 • Lördagar 14.00-18.00
 • Söndagar 14.00-18.00

Fakta om Advisa

Kontakta Advisa

Advisa i sociala medier

Läs mer om Advisa

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se