Vd:n Björn Lander och hans Zmarta har fått sitt bud på Insplanet godkänt av Finansinspektionen. Foto: Pressbild/Zmarta Group

Banknyheter

I augusti lade jämförelsetjänsten Zmarta ett bud på försäkringsförmedlaren Insplanet på 175 miljoner kronor. Finansinspektionen har nu gett budet grönt ljus och Insplanets styrelse uppmanar aktieägare att acceptera budet.

Jämförelsetjänsten Zmarta lade i augusti ett bud på Insplanet, bolaget som jämför försäkringar. Budet som uppgick till 175 miljoner kronor har nu godkänts av Finansinspektionen.

”Zmarta har erhållit erforderligt tillstånd från Finansinspektionen avseende Zmartas rekommenderade kontanterbjudande till aktieägarna i Insplanet”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Insplanets styrelse uppmanar aktieägare att acceptera budet

Efter att Zmarta fått grönt ljus uppmanar nu Insplanets styrelse aktieägarna att acceptera budet som är på 13 kronor per aktie.

Acceptperioden för Zmartas erbjudande gäller fram till den 2 november.

Zmarta inleder samarbete med e-handelsjätten Cdon

Det händer mycket kring Zmarta. Man har inte bara lagt ett bud på Insplanet – för en tid sedan köpte man upp tjänsten Elskling och nu har man tagit ytterligare ett steg i den fortsatta utvecklingen. Zmarta inleder nämligen ett samarbete med e-handelsföretaget Cdon.

Zmarta är idag en jämförelsetjänst inom lån, sparande, försäkring och elavtal. Dessa tjänster kommer nu bli tillgängliga på Cdon:s webbplats.

Zmarta hoppas att man genom samarbetet ska lyckas locka till sig en ny målgrupp.

Cdon får provision för kunderna man förmedlar

Genom samarbetet får Zmarta utökad exponering och därav en möjlighet att växa. Cdon å andra sidan får provision baserat på hur många kunder man kan förmedla från sin webbplats till Zmarta.

– För oss känns det självklart att erbjuda jämförelsetjänster inom lån, el och försäkringar med tanke på hur stor inverkan det kan ha på privatekonomin”, säger David Olhed som är Cdon:s kommersiella chef.