Bolån

 

SBAB gör som många andra aktörer på bolånemarknaden tidigare gjort och sänker räntan. Räntesänkningen gäller för tre olika bindningstider.

Bolånekriget som pågår på den svenska bostadsmarknaden drogs igång i våras. Därefter har aktörer avlöst varandra med nyheten om sänkt bolåneräntor.

SBAB sänker bolåneräntan

Konkurrensen på bolånemarknaden är tuffare än någonsin. Med nya aktörer på marknaden som erbjuder digitala bolån har räntorna kunnat pressats nedåt. Det har tvingat större och mer etablerade banker att agera för att behålla sina kunder. Senast i raden att sänka räntorna på bolån är SBAB.

Banken har beslutat sig för att sänka boräntorna med bindningstiderna 3 månader, 1 år och 2 år. Bindningstiderna på 3 månader och 1 år sänks med 0,10 procent och bolån bundet över 2 år sänks med 0,05 procent. Räntesänkningen gäller listräntan men SBAB räknar med ungefär samma sänkning på snitträntan. Vilket är den genomsnittliga räntan kunderna har.

SBAB:s nya bolåneräntor:

  • 3 månader – 1,49 procent
  • 1 år – 1,49 procent
  • 2 år  – 1,69 procent

De flesta kunder får en räntesänkning

Bolån med bindningstiden 3 månader är den allra populäraste hos SBAB. Hela 70 procent av bankens kunder har den bindningstiden. Det innebär att de flesta bolånekunder får en sänkt ränta och mer pengar kvar i plånboken.

Den senaste tiden har SBAB ökat sin kundbas. Klas Danielsson som är SBAB:s vd säger att i förhållande till marknadsandelen är SBAB den bank som växer mest av alla aktörer inom bolån.

– Det vill vi fortsätta göra. När konkurrensen ökar så ökar vi konkurrensen, säger Klas Danielsson.

Räntesänkningen gäller även hos SBAB:s samarbetspartners

Den räntesänkningen som SBAB går ut med kommer inte bara gälla hos SBAB. Banken har nämligen en del samarbetspartners och de lån som förmedlas där kommer även beröras av räntesänkningen.

De bolånegivare som SBAB samarbetar med är ICA Banken, Sparbanken Syd och Ikano Bank.