Mai Thai och Nanna Stranne grundare av företaget SigmastocksSigmastocks grundare Mai Thai och Nanna Stranne. Foto: Press/Sigmastocks

Banknyheter

Bankutmanaren Sigmastocks vill utmana storbankerna med sitt automatiska investeringsverktyg. Nu tar bolaget in nytt kapital för att kunna fortsätta att utveckla sin produkt skriver Breakit.

Sigmastocks grundades 2014 och har hunnit med att skaka om både finansbranschen och storbankerna. Nu fortsätter bolaget att utmana storbankerna med sitt automatiska investeringsverktyg.

Nanna Strannes och Mai Thai har tagit fram ett investeringsverktyg med hjälp av matematisk forskning. Deras affärsidé bygger på att ta kunder från de fondbolag som förvaltar flera småsparares pengar genom att hjälpa människor att placera sina pengar i aktier istället för fonder. För småspararna innebär det att de ibland kan slippa betala ganska höga fondavgifter.

Flera stora investerare går in med mera kapital

Sigmastocks backas redan upp av flera tunga namn som miljardären och grundaren av East Capital, Peter Elam Håkansson, Bo Mattson och Stena-familjen genom Stena Finans, Lena Apler, som grundade Collector, och Chalmers Ventures.

I den nya investeringsrundan går Collector Ventures in med fem miljoner kronor och övriga befintliga ägare går in med ytterligare två miljoner kronor.

Nanna Stranne tycker det känns fantastiskt kul. Pengarna som de får in i den här investeringsrundan ska användas till produktutveckling och tillväxt. Tanken är att de ska fortsätta utveckla den befintliga produkten. 

Sigmastocks omsättning ökade med 400 procent

Sigmastocks har vuxit snabbt och under 2018 omsatte bolaget 2,3 miljoner kronor. Under de senaste åren har de säkrat samarbeten med flera stora banker, bland annat Skandiabanken, Nordea och norska SpareBank 1.

Enligt Nanna Stranne ligger omsättningen på mellan 230 000 och 250 000 kronor per månad, och under 2018 ökade omsättningen med runt 400 procent. I dag har bolaget runt 3 000 aktiva kunder.

Collector Ventures kan hjälpa Sigmastocks nå nästa nivå

Enligt Collector Ventures General Manager Magnus Lenngren hjälper den innovativa och smarta investeringstjänsten som Sigmastocks har tagit fram kunderna att sprida riskerna och optimera sitt aktiesparande. Collector Ventures investeringar fortsätter inom områden som står inför stora förändringar strukturellt där etablerade bolag inte riktigt följer med i den tekniska utvecklingen och där man tappat fokus på kunden.

Enligt Nanna Stranne går Collector Ventures inte bara in med pengar. De kommer också att kunna bidra med kunskaper inom området som kan ta Sigmastocks till nästa nivå.