Säljare överlämnar bilnyckel till köpare.Mymoney förmedlar billån och samarbetar med över 2 000 bilhandlare. Foto: Pormezz/Shutterstock.com

Banknyheter

Sambla är en av de största låneförmedlarna i Sverige. År 2021 blev Nordic Choice ny ägare till bolaget, och nu köper de långivaren Mymoney, som är experter inom förmedling av billån. Detta skriver DI Digital.

Bolaget Sambla Group blir bara större och större. År 2021 slogs de ihop med Advisa. I samband med det blev också riskkapitalbolaget Nordic Capital huvudägare. Nu förvärvar Sambla ännu en av sina konkurrenter, nämligen Mymoney.

Viktigt steg i Mymoneys tillväxtresa

Mymoney är enligt Finanstid ett snabbväxande företag som framför allt sysslar med att förmedla billån. De samarbetar med över 2 000 bilhandlare i Sverige.

Sambla Groups VD Per Österström säger att de tillsammans med Mymoney kommer att stärka sitt låneerbjudande ännu mer. Även Mymoney ser fram emot att bli en del av Sambla Group. Vd:n Klas-Johan Claesson tycker att Sambla har en kundfokuserad och värderingsdriven affärsmodell. Detta är enligt honom ett viktigt steg i bolagets tillväxtresa.

Mymoney blir dotterbolag till Sambla Group

Mymoney kommer att fortsätta att drivas i sin nuvarande form och bli dotterbolag till Sambla Group. Affärstransaktionen måste godkännas av Finansinspektionen, vilket förväntas bli klart till hösten 2023.