Foto: Paypal/pressbild

nyheter

Paypal har genomfört ytterligare två uppköp av fintechbolag. Den här gången handlar det om Hyperwallet, som utvecklat ett enkelt sätt för företag att betala ut pengar på en global skala samt Similty som utvecklar tjänster för att upptäcka bedrägerier.

Paypal har under det senaste månaderna varit väldigt aktiva i att köpa upp lovande företag inom betalningssektorn. Så tidigt som förra månaden köpte Paypal svenska Izettle för hela 19 miljarder kronor. De två nya förvärven kostar nu betalningsjätten över 4,6 miljarder kronor.

Ett tydligt fokus för Paypal verkar vara att täcka in flera marknader. I samband med det nya förvärvet av Hyperwallet kommenterade Paypals operativa chef, Bill Ready, att man nu hoppas erbjuda en mer integrerad lösning för över 200 marknader.

Nyförvärven ger bättre service till e-handelsplattformar

Den grundläggande orsaken till uppköpet av Hyperwallet är att erbjuda en mer integrerad lösning för e-handelsplattformar. Detta rapporterar Breakit som hänvisar till ett citat av Paypals operativa chef, Bill Ready.

Även förvärvet av Similty är troligtvis ett steg mot att erbjuda en mer heltäckande tjänst. Företaget som fokuserat på maskininlärning specialiserar sig på att upptäcka bedrägerier, något som är ett stort problem för många betalteknikföretag.

Paypal säkrar sin framtid genom uppköp av mindre bolag

Paypal som i många avseenden är marknadsledande inom flera betalningssystem verkar i en bransch med snabb förändring. De bolag som de hittills har köpt upp har samtliga varit aktiva i mindre än 18 år.

Den snabba förändringen inom betalningslösningar gör att Paypal får svårt att själva bedriva utveckling inom alla marknader. Istället har de uppenbarligen beslutat sig för att köpa de företag som de anser är framträdande inom dessa marknader.

Tänk på! Eftersom att Paypal har svårt att bedriva utveckling inom alla områden är det enklare att köpa upp befintliga nystartade företags forskning.

Izettle, Hyperwallet och Similty har i sig inga likheter förutom det faktum att de är heta tillväxtbolag. Eftersom att Paypal verkar inom så många marknader får de dock ett värde av nyförvärven genom att inkorporera tekniken i sina befintliga tjänster.