Nordnets Sverigechef Martin RingbergMartin Ringberg, Nordnets Sverigechef, är mycket nöjd över det nya samarbetet med Stabelo som gör att Nordnet kan bredda sitt bolåneerbjudande. Foto: Press/Nordnet

Bolån

Nordnet inleder ett samarbete med Stabelo och breddar sitt bolåneutbud. Nu kan bolånekunder ansöka om lån hos Nordnet med olika bindningstider och förmånliga räntor utan krav på engagemang.

Det var 2016 som Nordnet gav sig in på bolånemarknaden. Lånen från internetbanken har karaktäriserats av låga räntor för de kunder som har valt att samla hela sitt sparande hos banken. Nordnet erbjuder i dag Sveriges lägsta listränta som för närvarande ligger på 0,79 procent.

Alla bolånekunder kan ansöka om lån hos Nordnet

Nu breddar Nordnet sitt bolåneerbjudande till att inkludera alla typer av av kunder. Bolånekunder kan nu ansöka om bolån med olika bindningstider till förmånliga räntor utan något krav på sparkapital eller andra engagemang. Nordnets nya bolåneerbjudande har löptider från tre månader till tio år.

Bolånekunder kan låna upp till 60 procent av belåningsgraden till en ränta på 1,28 procent. Det gäller lån med ett års bindningstid. 

Gröna bolån ger ränterabatt på 0,10 procent

Nordnets alla lån går även att få i en grön version. Alla lån, oavsett löptid, som banken nu introducerar till energismarta bostäder erbjuds en rabatt på 0,10 procentenheter.

Men det är bara de som kan uppvisa en energideklaration med energiklass A eller B som utfärdats efter 2014 som kan ta del av det gröna bolånet. Räntan på det gröna bolånet landar på 1,18 procent efter rabatt och gäller bolån med ett års löptid.

Bra om fler kan utmana storbankerna

Nordnets Sverigechef, Martin Ringberg, säger i ett pressmeddelande att uppstickarna på bolånesidan har under de senaste åren tagit mark, men att de stora aktörerna behöver utmanas med större kraft och hastighet.

Nordnet står för låga räntor och schyssta villkor utan förhandling. Just nu kan Nordnet erbjuda Sveriges alla bolånetagare riktigt låga räntor, oavsett vilket sparkapital de har hos banken. 

Enligt Martin Ringberg är man mycket nöjd med det nya samarbetet eftersom det breddar Nordnets bindningstider och ökar bankens möjlighet att nå fler kundtyper som de riktar sina lån till. Dessutom är det kul att Nordnet nu kan erbjuda ett grönt bolån i sitt erbjudande vilket ger låntagare med energismarta bostäder en ränta på 1,18 procent förhandlat och klart.