P2P-lån

Lendify har utökat sin kundkrets. Deras nya lösning peer-to-peer-lan blir allt mer populär, och även en allt större konkurrent till storbankerna.

Tendenserna på finansmarknaden är inte oväntade. För den sakens skull är de dock inte mindre imponerande. Nykomlingen Lendify presenterar för andra året i rad fantastiska siffror efter det första kvartalet.

Lendify får allt fler lånetagare 2018

Än så länge går det bara att bedöma resultaten av det första kvartalet för 2018. Tendensen är dock tydlig – Lendifys kunder blir fler och fler. Jämfört med förra årets början innebär det en tillväxt på 236 procent. Det innebär att det så här långt i år har lånats 183 miljoner kronor.

Peer-to-per-lan innebär att låntagare lånar av privatpersoner

Målet med den här innovativa typen av lån är att minimera inblandningen av storbankerna. Låntagare är tänkta att låna ut pengar till varandra. Genom att eliminera mellanhänder och bryta oligopolet hoppas Lendify på lägre räntor till sina kunder.

Låneguiden har sedan tidigare rapporterat ett allt mindre förtroende för de traditionella bankerna. Den generella uppfattningen bland konsumenterna tycks vara att bankerna sätter sina egna intressen framför sina kunders. Missnöjet tycks nu ge resultat; allt fler vänder sig till mer innovativa långivare.

Företaget har varit en framgångssaga

Lendify har varit en aktör i branschen sedan 2014. Företaget har dock haft en snabb tillväxt. Bara tre år efter lanseringen, 2017, lånade banken ut 572 miljoner kronor.

Nyckeln till framgång, verkar det som, är att ta små steg. Det berättar företagets Chief Investor Relations Officer, Erika Eliasson, när hon kommenterar utvecklingen.

– En sänkt ränta på en enda procentenhet för blancolånen skulle minska kostnaderna för svenska hushåll med två miljarder om året. Vi har redan börjat se en prispress på blancolån och där är vi drivande.