Svenska pengar och Lendifys Erika EliassonEnligt Lendifys Erika Eliasson beror bolagets framgångar på att man byggt upp en stabil grund att stå på. Foto: Roland Magnusson/Shutterstock.com och Pressbild/Lendify

P2P-lån

Låneförmedlaren inom P2P-lån, Lendify har nu lånat ut 2 miljarder kronor. Bolaget nådde sin första miljard efter fyra års arbete men sedan dess har man fått upp farten. Det tog Lendify bara 10 månader att låna ut den andra miljarden, det rapporterar Breakit.

Lendify är låneförmedlaren inom P2P-lån som tagit branschen med storm. Häromdagen nådde företaget en ny milstolpe då man hade lånat ut 2 miljarder kronor.

Tillväxten var mycket bra för företaget förra året och har fortsatt på samma sätt i början av 2019. Det var bara knappt ett år sedan som bolaget passerade 1 miljard kronor i utlånat kapital.

En stabil grund har gett effekt

Lendifys Chief Strategic Communications Officer, Erika Eliasson, säger i en kommentar till Breakit att framgångarna beror på att bolaget har skapat en stabil grund att stå på och att man har skapat en skalbar modell. 

Nog har Erika Eliasson rätt i det hon säger. Det tog bolaget fyra år att nå den första miljarden i utbetalda lån men efter det har det rullat på i ett rasande tempo och den andra miljarden lånades ut på bara 10 månader.

Ökar antalet aktiva sparkunder

Lendify har inte bara ökat antalet utlånade kronor utan man har även lockat till sig fler sparkunder. Antalet aktiva sparkunder ökar successivt hela tiden på bolagets plattform och i dagsläget är Lendify uppe i mer än 11 000 stycken.

Kunderna kan både låna och investera pengar

Höjde kostnaderna för att bli lönsamma

Förra året tog Lendify till drastiska åtgärder för att bli lönsamma. Bolaget gick back med nästan 70 miljoner kronor 2017 och 2018 bestämde man sig därför för att höja kostnaderna för lånen. Det Lendify bland annat gjorde var att man höjde serviceavgiften för nya investerare. Avgiften hade tidigare legat inom intervallet 0–4,5 procent. Den höjde man till 0–5,5 procent.