Foto: Press/Lendify

P2P-lån

När lånebolaget Lendify startade gjorde man det som en renodlad peer-to-peer-lanetjänst. Nu vill man fortsätta utvecklas och växa för att kunna utmana storbankerna. Till sin hjälp tar man in finanskvinnor som ska agera bollplank för idéer och tankar.

Lendify vill utmana bankerna med hjälp av nytt nätverk

Peer-to-peer-lanetjänsten Lendify grundades 2014. Affärsidén går ut på att låntagare lånar från privatpersoner som väljer att investera i lånet. Detta för att kunna få avkastning på sina pengar. Dessa typer av lån har blivit ett allt mer attraktivt alternativ de senaste åren. Lendify har vuxit kraftigt och för att kunna tillgodose den ökade efterfrågan från både låntagare och investerare tog man i början av året in nytt kapital.

Lendify vill fortsätta växa och bli ännu större, med målet att kunna utmana bankerna. Man anser dock att man behöver hjälp för att lyckas med detta. Därför har man tagit in några av landets mest kunniga personer inom investeringar. De ska tillsammans ingå i ett nystartat rådgivningsnätverk.

Lendify måste bygga upp förtroende för kunderna

Tanken med nätverket är att det ska fungera som ett bollplank för tankar och idéer. Erika Eliasson är chef för investerarrelationer på Lendify. Hon säger till Breakit att man vill utmana bankerna på allvar men att det tar tid. Först måste man bygga förtroende hos kunderna och då är det bra att bolla idéer med personer som är experter inom området.

Årets stjärnskott ingår i rådgivningsnätverket

Rådgivarna består av fyra personer. Det är finanskvinnorna Eva Redhe, Catharina Lagerstam och Ann Grevelius. Även Andra Farhad som driver Börshajen, och som tidigare utsetts till årets stjärnskott av veckans affärer, ingår i nätverket.

– Vi tyckte att det var roligt att koppla samman olika typer av kompetens. I och med att tekniken går framåt i snabb takt är det bra att ha med även yngre personer, säger Erika Eliasson till Breakit om Lendifys val.