En bild på lägenhetshus och man framför datorn

Bolån

Det blir bara fler och fler aktörer som ger sig in på den svenska bolånemarknaden. Nästa företag att prova lyckan är nedstängda pensionstjänsten Kollektivas dotterbolag. Bolaget ser över sina möjligheter och har sökt tillstånd hos Finansinspektionen.

Under året har en mängd nya aktörer gett sig in på bolånemarknaden med blandade resultat. Nu kommer Breakit med uppgifterna om att ytterligare ett företag är på väg att ta sig in på marknaden. Det handlar om nedstängda pensionstjänsten Kollektivas nystartade dotterbolag.

Enligt Finansinspektionens handlingar kan man se att bolaget ansökt om tillstånd att få lämna bostadskrediter.

Kollektiva formar just nu sin produkt

Kollektiva arbetar nu för fullt med att forma en slagkraftig produkt som ska locka till sig kunder. I och med att man är i ett tidigt skede i hela processen vill Kollektivas vd Nicklas Persson inte uttala sig allt för mycket om produkten.

Det Larsson däremot kan säga är att man jobbar fram ett erbjudande som man tror är attraktivt.

Kollektiva lade ner sin pensionstjänst

Från början skulle Kollektiva revolutionera svenskarnas pensionssparande med en pensionstjänst där man enkelt kunde byta fonder och även se hur mycket andra i samma generation sparade. Kollektiva stötte dock på en del problem längs vägen och sedan ett drygt år tillbaka ligger tjänsten på is. Så istället för att rikta in sig på pensionssparande gör man en helomvändning och satsar på bolånemarknaden.

Kollektiva har annars väckt stor uppmärksamhet och många har valt att investera i företaget, däribland grundaren av Collector, Lena Apler och Sigmas grundare Dan Olofsson.

Svårt för nya aktörer att slå sig in på marknaden

Kollektiva är bara en i raden av nya aktörer som försöker slå sig in på bolånemarknaden men det kommer inte bli lätt. Många aktörer har försökt men väldigt få har till dagens datum börjat ge ut några lån.

De enda nya aktörerna som hittills kommit igång med verksamheten är Stabelo och Hypoteket.